mám zcela známý a často dotazovaný problém, ale s úplně jiným průběhem, který nechápu. Třeba někdo z vás bude vědět..
Vlastním aktivní reprobedny Bang & Olufsen a mám je propojené s PC se zvukovou kartou Asus Xonar Essence ST. Jakmile je PC zapnutý, vše je v nejlepším pořádku, no jakmile ho vypnu, reprobedny okamžitě dostanou signál, opět se aktivují a dost intenzivně bzučí. Kmitočet se mění, těžko popsat jak.. Jakoby vzájemně se propojující zvuk, který postupně zrychluje až po téměř ustavičné bzučení...
Logicky jsem tedy dedukoval, že odpojím-li PC ze sítě, bzučení přestane. No, nepřestává a to mi hlava nebere. Nepomáhá ani odpojení čehokoli z PC (monitor, internet, aj.).
Jakmile PC zase zapnu a při startu Windows zvuková karta cvakne (nevím, co fyzicky dělá), v tu ránu bzučení přestane.
Nepomáhá ani změna výstupu například na sluchátka, jakmile PC vypnu, je to tady znovu. Aktuálně je tedy stav takový, že PC nemohu vypnout a odpojit RCA kabely není jen tak - jednak kvůli (ne)dostupnosti a jednak kvůli doslova ničivým ranám do reproduktorů, které se při odpojování ozývají..
RCA kabel je nový, hledal jsem v rámci běžně dostupné produkce to nejlepší = oplétaný, co možná nejvíce stíněný a dle toho taky tak drahý (3m za 1 a půl tisíce), no kabelem to zjevně není..
Netuší prosím někdo, co s tím? Docela mě deprimuje, že mimo vypnutí zásuvek na jističi, čímž přijdu o TV, PC, internet i ledničku, nemá situace řešení...
Díky předem za každou užitečnou radu