Dobrý den.
Mám starší PC:
MB: GF8100 M2+ TE Ver. 6.x
CPU: AMD athlon x64 5050e
RAM: 4GB
Grafika: 8600GT 512mb
HDD: 80GB
PSU: 420w
Po vypnutí PC jak ve windows nebo natvrdo, svítí power ledka a power button nereaguje.
Musím vypnout zdroj na 3 sec a zapnout.
Pak v pořádku vše naběhne.
A pořád to musím opakovat.
Zdroj jsem měnil za ověřený, stále to pokračovalo.
Koupil jsem pro jistotu nový, stále to blbne.
Díval jsem se detailně na kondenzátory, vše v pořádku.
Komponenty mám ověřené.
Nechal jsem jen CPU zapojené a pak jsem přidával díly jeden za druhým a zkoušel a pořád beze změny.
Deska je kompletně čistá bez prachu a bez nějakého dischardu.
Vyměnil jsem baterku za novou, resetoval BIOS přes jumpery, bios jsem taky Flashnul.
A furt nic, už si nevím rady :(
Zdrojem to na 100% nemůže být.
Prostě když dám vypnout jako by to byl režim spánku a nejde probudit.
Čím by to mohlo být, napadá vás něco?
Děkuji.
Po vypnutí PC musím zap/vyp zdroj
Re: Po vypnutí PC musím zap/vyp zdroj
Vada na desce... Mozna bych jeste zkusil jinou case (power button, kabely), ale v tom bych asi moc nevidel problem.
Samozrejme to cely nedavej do novy case, ale jen tam zkus treba pripojit kabely od power sw z jiny a spust to pres ni.
Jeste bych mozna zkusil otocit poly (+-) u toho power sw... To je asi blbost, ale obcas se problem muze objevit tam kde bys to necekal.
Samozrejme to cely nedavej do novy case, ale jen tam zkus treba pripojit kabely od power sw z jiny a spust to pres ni.

Jeste bych mozna zkusil otocit poly (+-) u toho power sw... To je asi blbost, ale obcas se problem muze objevit tam kde bys to necekal.

CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD 1: Samsung 980 PRO 1TB Heatsink, SSD 2: Intel SSD 540s 480GB, HDD: Seagate BarraCuda 2TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C
Fiba píše:Vada na desce... Mozna bych jeste zkusil jinou case (power button, kabely), ale v tom bych asi moc nevidel problem.
Budu zkoušet, jsem už zoufalý s tímhle jsem se ještě nesetkal právě.
Nejdriv bych zkusil otocit ten ty poly v tvoji case, potom bych az zkusil jinou, nebo proste nejakej spinac a az potom bych to svadel na desku..
Ale 80% davam ty desce..
Ale 80% davam ty desce..
CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz DELID, GPU: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB DDR4 3000 MHz, MB: Asus ROG Maximus VIII Hero, SSD 1: Samsung 980 PRO 1TB Heatsink, SSD 2: Intel SSD 540s 480GB, HDD: Seagate BarraCuda 2TB, PSU: Evga SuperNOVA 750 G2, Case: Corsair Carbide Series 400C
80% je dost :)
Právě bych to taky tipoval, ale vše funguje bez problémů i v zátěži.
Kdyžtak vyměním kondenzátory, ale dá se zjistit nějak jinak než voltmetrem jestli je špatný?
Napouklé ani nijak vykřivené, vyteklé nejsou právě.
Právě bych to taky tipoval, ale vše funguje bez problémů i v zátěži.
Kdyžtak vyměním kondenzátory, ale dá se zjistit nějak jinak než voltmetrem jestli je špatný?
Napouklé ani nijak vykřivené, vyteklé nejsou právě.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 5727
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35