Mám 4 jádrový procesor i5, ale podle správce úloh i podle cpu-z mám jenom jedno jádro. Stalo se to asi před 2 měsíci, kdy jsem pocítil obrovský zpomalení pc. Stalo se to z ničeho nic...hry které jsem normálně hrál se začali strašně kousat a celková rychlost pc se rapidně snížila. Dočetl jsem se, že mám zkusit upgradovat bios, což se mi moc nechce protože je to riskantní. Mám základní desku Acer Veriton M680G. A kdyby jsem se rozhodl upgradovat bios, jak to mám udělat? Na stránkách acer jsem si našel můj typ základní desky a jsou tam ke stažení různé ovladače včetně biosu... Poraďte prosím někdo :) Přikládám adresu stránky, kde jsem našel ten update biosu...ten upgrade je z roku 2011, což nevadí protože teď tam mám bios asi z roku 2009 nebo 2010. Díky
https://www.acer.com/ac/cs/CZ/content/s ... t/1864?b=1
Nefunkční jádra procesoru
Nefunkční jádra procesoru
Naposledy upravil(a) feglaros dne 06 lis 2017 19:29, celkem upraveno 1 x.
Re: Nefunkční jádra procesoru
Chtělo by to napsat přesný model CPU, vyscreenovat co ti hlásí správce úloh i CPU-Z.
Pravděpodobně jsi chytl (Bitcoin)miner.
Pravděpodobně jsi chytl (Bitcoin)miner.
Co to je bitcoin miner? nikdy jsem se s tímto názvem nesetkal....Jsem opatrný na stahování souborů z internetu atd. tak nevím, kde by se vzal:((
Na tom cpu-z mi to ukazuje: Cores 1 a i v biosu mi to ukazuje, že mám jenom 1 jádro, přitom jsem měl normálně 4 jádra tak nevím v čem je problém. Díky za snahu o pomoc...
Na tom cpu-z mi to ukazuje: Cores 1 a i v biosu mi to ukazuje, že mám jenom 1 jádro, přitom jsem měl normálně 4 jádra tak nevím v čem je problém. Díky za snahu o pomoc...
Bitcoin miner je program, který na pozadí využívá tvůj HW pro těžbu Bitcoinu (tudíž je to vir), výdělek z těžby kde pak autorovi viru.
Dej nám tu fotku, jak vypadá CPU-Z.
Dej nám tu fotku, jak vypadá CPU-Z.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
První co mne zarazilo na obrázku je velmi vysoké napětí. Má být správně okolo 1,3V a ty tam máš víc jak dvakrát tolik. Jestli ta hodnota je skutečná,tak to procesor nemohl přežít bez újmy.
Resetuj bios. Buď vyndáním baterky a nebo přímo v biosu je volba Load Default Setting.Pak napiš jaké to má hodnoty Core Voltage.
Resetuj bios. Buď vyndáním baterky a nebo přímo v biosu je volba Load Default Setting.Pak napiš jaké to má hodnoty Core Voltage.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Udělal jsem v biosu to, co jsi říkal (load default settings) a hodnoty se nezměnily...
A v BIOSu je nastavené jaké napětí?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jiný program. Třeba HWinfo :
https://www.slunecnice.cz/sw/hwinfo64/
https://www.slunecnice.cz/sw/hwinfo64/
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Zkoušels hledat? Vidím tam obrovskej teploměr, kde by něco mohlo bejt nebo vůbec si prohlídnout rozklikávací položky z nabídky vlevo, kde se určo najde něco s napětím či teplotou.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vlož sem obr Správce zařízení s rozklikním Procesory.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1293
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 14:12
-
- 10
- 4381
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 2
- 1925
-
od Shokata88
26 lis 2024 09:34
-
- 5
- 3081
-
od petr22
17 úno 2025 12:45
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4814
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”