Žádná přípona DNS podle připojení

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 13:41

Dobrý den, mám windows xp a norm. Jsem připojen k internetu ale když zkusím jít na nějaké stránky tak to píśe DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN. Když jsem dal v cmd ipconfig tak připona DMS podle připojení je prázná děkuji všem za pomoc :inlove:

Dodatečně přidáno po 57 minutách 40 vteřinách:
???



Reklama
zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9141
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod zeus » 22 úno 2018 15:15

Vitej na PC-Help!
prazdna pripona DNS s uvedenou chybou nesouvisi, bud mas spatne zadany DNS server nebo on blbe preklada.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 15:44

A jak mám to zadat dobře ? Vubec mi nefunguje internet

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36047
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod petr22 » 22 úno 2018 16:20

Napis do prikazove radky "ipconfig /all" a dej sem vysledek.

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 17:03

Konfigurace protokolu IP system windows
Název hostitele...lukas-pc
Primární přípona DNS...
Typ uzlu...hybridní
Povoleno směřování IP.... Ne
Wins proxy povoleno... Ne
Adapter sítě Ethernet pripojení k místní síti 6:
Pripona DNS podle připojení...
Popis...Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
Fyzická Adresa ... 00-08-A1-57-4F-4F
Protokol DHCP povolen .. Ano
Automatická konfigurace povolena...Ano
Adresa Ip.. 192.168.1.164
Maska podsite.. 255.255.255.0
Výchozí brána.. 192.168.1.1
Server DHCP...192.168.1.1
Servery DNS..192.168.1.1
Zapujceno..Thursday,february 22 2018 3:56:04
Zapujčení vyprší Friday, february, 23,2018 3:56:04 PM

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15950
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod ITCrowd » 22 úno 2018 17:12

Jaké DNS máš nastaveno v routeru? Tvůj router nastaví DNS síťovky na sebe...
Jak máš nastavit router by ti měl říct tvůj poskytovatel.
Můžeš taky vyzkoušet nastavit DNS ručně na DNS googla 8.8.8.8 a 8.8.4.4. A vyzkoušet
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 17:26

To už jsem zkoušel a nešlo to, mě nejde internet v celém pc ne jen na googlu

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15950
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod ITCrowd » 22 úno 2018 17:49

DNS (domain name server) se stará o překlad adres. Těžko si budeš pamatovat např. 77.75.77.39. Nicméně seznam.cz už ano. Pokud počítač nemá spojení s DNS, pak adrese seznam.cz nerozumí a nemůže se na ni připojit.
Zkus do prohlížeče zadat do adresního řádku 77.75.77.39 Co se stane?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 18:06

Taky mi to nejde,prostě mi nejde net i když jsem na něm připojen

Dodatečně přidáno po 21 minutách 34 vteřinách:
Nebo to je asi jinak na mém pc, já jsem připojen přes kabel k internetu a jmenuje se to Realtek... A ma to 100mb s a ukazuje mě to že jsem připojen přes Internetovou bránu a ten Realtek nejde

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15950
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod ITCrowd » 22 úno 2018 19:16

To spíše vypadá, že tvůj router nemá připojení k internetu.
Spusť příkazový řádek a zde zadej příkaz: tracert 77.75.77.39
Výpis dej sem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

thot123
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: únor 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod thot123 » 22 úno 2018 19:31

Výpis trasy k 77.75.77.39 nejvyce 30
1 1ms 1ms 1ms 192.168.1.1
2 1ms 1ms 1ms 10.0.0.138
3 57ms 66ms 68ms 89.24.145.150
4 29ms 29ms 29ms 89.24.144.1
5 * 90ms 79ms 213.29.94.202
6 105ms 91ms 100ms 213.29.94.201
7 68ms 73ms 45 ms 213.29.165.10
8 46ms 35ms 28ms 213.29.165.10
9 107ms * 20ms 77.75.77.39
Trasovani dokonceno

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15950
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Žádná přípona DNS podle připojení

Příspěvekod ITCrowd » 22 úno 2018 19:41

Máš dva routery za sebou? Co to je za zařízení 10.0.0.138? Nějaký ADSL router?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DNS neodpovídá
    od Anthonny » 02 lis 2018 13:58 » v Internet a internetové prohlížeče
    16
    1849
    od Anthonny
    20 lis 2018 10:10
  • UPC Router - změna DNS severu
    od quinter » 11 led 2019 10:42 » v Administrace sítě
    23
    1260
    od ITCrowd
    15 led 2019 14:49
  • Nefunkční internet: Server DNS není pravděpodobně k dispozici
    od Groom » 01 lis 2018 12:51 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    804
    od ITCrowd
    01 lis 2018 14:21
  • Výpis řádků podle kritéria
    od Michremi » 31 kvě 2018 10:43 » v Kancelářské balíky
    3
    612
    od elninoslov
    04 čer 2018 10:52
  • Průzkumník Windows neřadí podle data
    od Kopusek » 06 pro 2018 09:36 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    387
    od ITCrowd
    06 pro 2018 13:16

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů