FX 6300 počet jader

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

buchol
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

FX 6300 počet jader

Příspěvekod buchol » 20 bře 2018 22:30

Ahoj
Mám CPU FX 6300 a zajímá mě, proč se mi v " konfiguraci systému" dají zapnout jen 2 jádra.
V CPU-Z jsou taktéž 2 jádra.



Reklama
SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod SpaceExplo » 20 bře 2018 23:08

Priloz screnshot a informace o tom, co mas za presne za desku.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1261
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod Baggy » 21 bře 2018 07:23

fx6300 má 3jádra 6vláken. Není možné aby ukazovalo 2jádra, Máš poslední verzi biosu ?
PC:CPU:FX 4130 @4,4GHz 1,524V RAM:8GB DDR3 1600MHz SSD:WD green 120GB HDD:Samsung 1TB 7200RPM HDD2:Seagate 1TB 5900RPM GK:MSI R5750 1GB Case:CoolerMaster 310 PSU:Hedy 500w MOBO: Gigabyte GA-970A-DS3P rev 1.0

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 700
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod drobino » 21 bře 2018 08:08

Tak pokud vim tak amd fx 6300 ma 6jader a 6 vlaken. Baggy kde jsi vzal ty tri jadra?Obrázek

Odesláno z mého Redmi Note 5A pomocí Tapatalk

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36457
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod petr22 » 21 bře 2018 08:22

To je architektura AMD FX.

Nejsou to plnohodnotna jadra, ale vzdy dvoujadra (moduly).

Takze "sestijadro" ma tri dvoujadra, "osmijadro" ma ctyri dvoujadra.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... processors

Samozrejmne to nema zadna 3 jadra a 6 vlaken, ale vzdy dvojice jader v jednom modulu.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1261
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod Baggy » 21 bře 2018 08:28

Ano , ale systém a aplikace ho vidí a používají jako 3jádro s 6vlákny
PC:CPU:FX 4130 @4,4GHz 1,524V RAM:8GB DDR3 1600MHz SSD:WD green 120GB HDD:Samsung 1TB 7200RPM HDD2:Seagate 1TB 5900RPM GK:MSI R5750 1GB Case:CoolerMaster 310 PSU:Hedy 500w MOBO: Gigabyte GA-970A-DS3P rev 1.0

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36457
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod petr22 » 21 bře 2018 08:37

Windows to tak vidi jen proto, ze tam neni dalsi kolonka pro pocet modulu.

AMD FX ma plny pocet temer plnohodnotnyh jader narozdil HT od Intelu.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1261
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod Baggy » 21 bře 2018 08:38

Ale princip té technologie je na stejném základu jako HT od intelu.
PC:CPU:FX 4130 @4,4GHz 1,524V RAM:8GB DDR3 1600MHz SSD:WD green 120GB HDD:Samsung 1TB 7200RPM HDD2:Seagate 1TB 5900RPM GK:MSI R5750 1GB Case:CoolerMaster 310 PSU:Hedy 500w MOBO: Gigabyte GA-970A-DS3P rev 1.0

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36457
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod petr22 » 21 bře 2018 08:43

Ne.

CMT vs SMT.

Uživatelský avatar
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8375
Registrován: říjen 12
Bydliště: Ano
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod Adys301 » 21 bře 2018 08:47

Pravděpodobně máš špatně nastavený BIOS. Máš pod položkou Advanced něco jako Cores Enabled, Core Features ?
HW specialista a tvůrce článků
Moje článkyFacebook

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod SpaceExplo » 21 bře 2018 09:53

Baggy píše:Ale princip té technologie je na stejném základu jako HT od intelu.

Neni, mas to uplne blbe.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

buchol
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: FX 6300 počet jader

Příspěvekod buchol » 21 bře 2018 18:36

5.png
2.png
1.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) buchol dne 21 bře 2018 18:47, celkem upraveno 2 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Cpu počet jader
    od Andrewplayer » 30 pro 2018 17:08 » v Vše ostatní (hw)
    19
    765
    od Michael850
    30 pro 2018 22:33
  • Ryzen - počet jader u procesu
    od martin94 » 13 úno 2019 12:56 » v Problémy s hardwarem
    3
    307
    od zeus
    13 úno 2019 13:44
  • FX-6300 + deska + RAM
    od Moony » 08 lis 2018 12:13 » v P: Hardware
    0
    429
    od Moony
    08 lis 2018 12:13
  • Maximální počet cpu a ram
    od DobrodruhCZ » 24 bře 2019 12:59 » v Taktování a další úpravy PC
    1
    236
    od jokabuki
    24 bře 2019 16:01
  • Adblock zobrazuje enormní počet blokovaných reklam
    od Gemma700 » 26 srp 2018 14:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    585
    od Gemma700
    27 srp 2018 12:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů