DisplayPort blbne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 02 dub 2018 19:52

Čau,

nedávno som si kúpil k monitoru DisplayPort kábel, a všetko fungovalo, ale začalo to nejak blbnúť. Keď som dnes zapol PC, monitor mi písal Žiadny signál. Pomohlo vytiahnutie a opätovné zasunutie káblu. O chvíľu na to som monitor vypol a za pár minút znova zapol, a písalo "Mimo rozsah" a zase žiadny obraz. Tak som prepol na iný vstup a zase naspäť, a už to fungovalo, ale nechápem, čo to blbne. Neskôr som zistil, že sa to rovnakým spôsobom chová pri každom vypnutí/zapnutí monitora.
Monitor mám BenQ XL2420Z.

Dík.


► Zobrazit spoiler

Reklama
Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Turion » 02 dub 2018 21:33

Použij vylučovací metodu.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 04 dub 2018 16:11

Viem, že to robí ešte minimálne jednému človeku, takže to možno bude problém len nejakého nastavenia, ale akého...
► Zobrazit spoiler

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Turion » 04 dub 2018 18:22

Nevím, ale kabel je taková součástka, která se dá rychle vyzkoušet, ale nevidím velkou snahu.
Těžko to bude nastavením, když jsi psal "všetko fungovalo, ale začalo to nejak blbnúť". A nepsal jsi, že jsi něco nastavoval. Resetni monitor do továrního nastavení, přeinstaluj ovladače grafiky a dál vylučovací metoda:).

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 06 dub 2018 15:36

Robí to na oboch DP výstupoch na grafike. Na monitore mám len jeden výstup.
Tým defaultým nastaveniam monitora by som sa najradšej vyhol, mám tam porobené profily, o ktoré nechcem prísť.
Ovládače som odvtedy menil viackrát.
► Zobrazit spoiler

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Turion » 06 dub 2018 16:20

Tak pořád to může být kabelem a pořád můžeš zkusit tovární nastavení. Že se ti to nechce dělat, tak to asi znamená, že ti to chování nevadí a nechceš to vyřešit.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 06 dub 2018 17:11

Nie, to chovanie mi vadí. Že sa mi to nechce robiť znamená, že mám vytvorené dva profily, ktorých vytvorenie a vyváženie mi zabralo dosť veľa času.
► Zobrazit spoiler

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1141
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Fox_25 » 06 dub 2018 17:29

To je to samé jako ve tvém předchozím tématu kde jsi nebyl schopen resetovat bios, prostě konečně zkus druhý kabel.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 07 dub 2018 15:15

Hej, je to rovnaké, s tým súhlasím, v oboch prípadoch to má objektívne príčiny - lebo nemám druhý DP kábel, a BIOS som neresetoval, lebo PC sa odmietal zapnúť a lebo mám chladič na pol skrine a k baterke sa nedostanem.
► Zobrazit spoiler

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Turion » 07 dub 2018 15:35

Baterka je jen jedna z možností. Na desce je konektor na jumper dle druhu 2-3piny na přendání jumperu do druhé polohy nebo zkratování dvoupinu při vypnutém zdroji na cca 10sec. Na některých je přímo tlačítko, které se také podrží několik sekund jako zkrat pinů.
Nemusí to být DP na takto jednoduchý monitor stačí HDMI nebo DVI.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2735
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod cobr4in » 07 dub 2018 15:44

To tlačidlo som aj ja dúfal, že mám, ale ako som zistil, tak nemám. No a do nejakého skratovania by som sa ja radšej nepúšťal.

DVI mám, veď používal som ho roky, a krátko na to, ako som prešiel na DP, začalo to takto srať. Tak si vravím, vadný kábel, tak som sa spýtal inde a dozvedel som sa, že niekto má rovnaký problém, tak si hovorim, že kábel teda asi vadný nebude, že to bude nejakým nastavením, tak som priliezol sem a dúfal som, že sa dozviem niečo v zmysle jasne, toto poznám, to musíš vo Windowse prehodiť túto položku na inú. Lebo Google mi o tomto probléme nevyhodil nič.
► Zobrazit spoiler

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2047
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: DisplayPort blbne

Příspěvekod Turion » 07 dub 2018 16:18

Tak nečti zkratování, ale čti propojení. Tlačítkem děláš to samé jako jumperem nebo šroubovákem.
Doufal jsi špatně. Zkus jak se to chová s DVI, když ho máš tak je to minuta to přehodit.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DisplayPort
    od cobr4in » 23 bře 2018 03:00 » v Vše ostatní (hw)
    15
    864
    od cobr4in
    27 bře 2018 20:57
  • DisplayPort kabel o délce min. 2m pro 4K monitor
    od void » 01 říj 2018 18:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    299
    od void
    03 říj 2018 00:42
  • Blbne Facebook
    od Jeryk » 12 bře 2018 09:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    882
    od TheSalon112
    12 bře 2018 14:15
  • Facebook blbne v zahraničí
    od creativ718 » 02 lis 2018 05:35 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    284
    od dom324
    02 lis 2018 14:29
  • Blbne kolečko u myši
    od viett » 22 pro 2017 21:08 » v Problémy s hardwarem
    2
    483
    od viett
    23 pro 2017 16:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Pic a 5 hostů