doufám že jsem ve správném tématu ale podle mě ano...
Nuže kde začít... Poslední dobou hraji na přítelově notebooku. Kdysi se hodně přehříval, ale to se následně spravilo, už přesně nevím co spravoval, ale od té doby má rozhodně v pořádku teplotu... Nechci po něm nic náročného, občas si zapnu photoshop, a někdy zapnu minecraft a do toho mám zaplý chrom... to by měl zvládnout....
Notebook je Lenovo V560 myslím... Mám pocit že nějakým způsobem zlobí Ramky (PS: má 6GB RAM), jelikož zbytek by podle mě neměl být problém... diskem to nebude protože ten je asi dva měsíce nový....
Ještě jsem zapomněla napsat jak zlobí.... Nuže zrovna teď před pár minutama jsem zapla minecraft se spuštěným VPN (protože jinak mě to na určitý server nepustí, sami mi to doporučili abych tam mohla hrát)... a ještě než se dostanu do hlavního menu hry tak notebook prostě spadne a vypne se.... zapla jsem ho znova... a než se načetl do toho menu kde se píše přihlášení do systému (pin nebo heslo) tak to zase spadlo.... napotřetí už se naštěstí spusti..... Ale poslední dobou mám opravdu strach s tím cokoli dělat...
Mám tedy pár otázek mimo to co by jste mi řekli Vy...
1) Kdyby se nespustil, disk bude v pořádku? (pokud je skutečně problém v RAM) ...mám tam celkem dost filmů a nerada bych je stahovala znova, tudíž popřípadě bych koupila nějaký dostačující externí disk jako záchrannou zálohu

2) Lze nějak vyzkoušet jestli RAM neodešla? (Přítel povídal, že systém může ukazovat že má pořád 6RAM i když nějaká odešla, že se to musí vyzkoušet)...
3) Myslíte že by pomohlo vyměnit alespoň část RAM z jiného notebooku? Popřípadě pasovalo by tam RAM z acer aspire e15? (Tím modelem si nejsem jistá, ráno se podívám a popřípadě upravím...)
Děkuji všem za rady...