Výkon GK?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 26 dub 2018 18:50

Ahoj,
už delší dobu přemýšlím, jestli nemám něco - někde nastavené špatně. Obzvláště u ACO mám malé FPS. Točí se někde kolem 30 viz. screeny níže. Není to úplně nejhorší, ale myslím, že by to mohlo bejt lepší.

Pochopitelně jsem zkoušel různá nastavení, zapnout vypnout Vsync apod., ale výsledek +/- stejný. Nevíte někdo, co by mohlo být špatně...
GPU jsem v GPU Tweek dal skoro naplno.

Sestava:
MB: Asus M5A97 evo r.2.0
CPU: AMD FX 8370
Ram: 16Gb 1600MHz
GPU: Asus RX 560 4Gb

Teploty OK.

Obrázek

Obrázek

dík.



Reklama
Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2877
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod dom324 » 26 dub 2018 19:03

Nenapsal jsi, na jaké detaily hraješ.
GPU v GPU Tweak naplno? To jako i napětí? Jestli ano, jsi na nejlepší cestě tu kart odpálit.
Předpokládám, že ty dva grafy pod FPS jsou vytížení CPU/GPU, jde na nich vidět, že se CPU i GPU fláká.

MRC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod MRC » 26 dub 2018 19:06

Zkus vypnout vsync.

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 26 dub 2018 19:14

Takže: Hraju na FullHD, detaily střední a někde i nižší, jakmile je zvýším tak jde dolu FPS.
Né nemám to úplně naplno, napětí mám podle GPU clock. Úplně naplno jsem to teda zkoušel, ale obraz začal blikat, takže jsem ubral, jinak přesně jak píšeš, CPU a GPU se fláká, ale proč???
Při vypnutí Vsync se FPS trochu zvýší, ale obraz je trhanej, takže "na oko" je to lepší se zapnutým Vsync

MRC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod MRC » 28 dub 2018 06:56

Zkus dát vše na low, při kolika fps to pojede. A pak postupně zvyšuj pokus/omyl, co by ti to mohlo takhle brzdit fps.

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 28 dub 2018 09:52

tak vyzkouším, ale udivuje mě právě, že bych čekal trochu větší výkon, vzhledem k malému vytížení CPU a GPU. Ještě mě napadá, jestli není slabej zdroj, mám OCZ 500w - i když problémy nijak nepozoruju.

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 599
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod cunik.cz » 28 dub 2018 10:09

Co hraješ? Ono AMD FX je pěknej žrout. Ale zdroj by teoreticky měl stačit. Jinak ten V Sync snižuje dost FPS. Já jsem to pocítil na mé staré Radeonce při hraní GTA V

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 28 dub 2018 10:18

no jak jsem psal na začátku, tak hraju ACO, zkusil jsem snížit ty detail a žádnej zázrak se nekonal, FPS šlo malinko nahoru, ale tak k 35 +/-, když jsem dal zas detaily naplno tak šlo naopak dolu 25 +/-, ale pořád mě zaráží to malé vytížení, i VRAM by měl být dostatek.

JMaSha
Level 2
Level 2
Příspěvky: 197
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod JMaSha » 28 dub 2018 10:27

Ono staré FX taky nejsou nic moc, ale v tomto případě to bude grafickou kartou. Je jedno, jestli máš 2GB verzi nebo 4GB. Je to prostě slabá karta.
AMD Phenom II x4 850 3.30 GHz
ASUS M4a87TD EVO
XFX Radeon RX 560 2GB Core Edition
Cooler Master rs-600-acab-m4
RAM 12GB DDR3

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 28 dub 2018 10:39

myslíš kartou jo? no ještě jsem chtěl říct, že třeba Far Cry 5 mi jede někde kolem 45 FPS, Call of Duty WW2 kolem 40FPS, tak právě mě zajím proč ACO ne?

Edit: kdyby CPU a GPU ukazoval vytížení 100 procent tak nic neříkám, ale tomu tak není...
Naposledy upravil(a) amirinda dne 28 dub 2018 10:40, celkem upraveno 1 x.

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 599
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod cunik.cz » 28 dub 2018 10:40

Ono tuším ACO má docela dost nároky na CPU kvůli těm protipiratským ochranám

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 243
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Výkon GK?

Příspěvekod amirinda » 28 dub 2018 10:41

no o těch ochranách jsem taky četl :-(


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výkon jako když není výkon hry chybuji
    od czkof15 » 25 bře 2019 21:25 » v Hry
    31
    2741
    od czkof15
    19 dub 2019 14:03
  • CPU výkon
    od lunos » 07 lis 2018 18:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    356
    od xbs
    07 lis 2018 19:33
  • Slabý výkon PC
    od user1234 » 08 pro 2018 15:41 » v Problémy s hardwarem
    6
    393
    od Michael850
    08 pro 2018 18:00
  • Vykon a 2 grafické karty
    od koblihas89 » 21 říj 2018 16:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    770
    od Marfy
    21 říj 2018 20:51
  • Špatný výkon na dobrém pc
    od David3556 » 26 srp 2018 23:45 » v Problémy s hardwarem
    8
    571
    od David3556
    27 srp 2018 14:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti