HDD v RAID 1

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jezdav
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

HDD v RAID 1

Příspěvekod jezdav » 11 kvě 2018 19:36

zdravím všechny,
dnes jsem si z obchodu přinesl nový notebook. Ten by měl mít podle prodejce i podle údajů na krabici dva disky. Jeden SSD a jeden HDD. Problém je ovšem v tom, že HDD nevidím ve správci disků (a přirozeně ani v "tento počítač"), BIOS ho ovšem detekuje. Viz přiložené obrázky. https://imgur.com/a/a7S7w8u https://imgur.com/a/FPeqxsj. v Disky jsou tedy nejspíš v modu RAID1. Znamená to tedy, že příjdu o celou kapacitu 1TB HDD? Protože disk, který je vidět v Tomto počítači má kapacitu 118 GB? nebo je problém někde jinde? Ve správci zařízení je vidět toto: https://imgur.com/a/NPotrpn
děkuji moc všem za reakci



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5947
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod xbs » 11 kvě 2018 19:44

v RAID 1 nemůžou bejt různě velký disky... změň "SATA mode" v BIOSu...

případně jim to hoď na hlavu, že ti prodali polofunkční werk :D

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2018 19:45

V RAID 1 samozrejmne mohou byt ruzne velke disky.

Ten notebook byl novy, zabaleny ?

Protoze to vypada, ze to nekdo pouzival a vytvoril ten RAID.

Neverim tomu, ze vyrobce udela takovou hovadinu, jako RAID 1 z SSD a plotnoveho disku.
Ani Acer ne.

Tohle proste NENI vychozi tovarni nastaveni.

jezdav
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod jezdav » 11 kvě 2018 19:47

ten notebook byl prodán jako "rozbalený" tudíž jsem si nemyslel, že se v tom už někdo hrabal. Každopádně děkuju za rady, dá se ten SATA mode nějak jednoduše v tom biosu vypnout?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2018 19:49

SATA rezim prepni na AHCI nebo Native SATA.

Bude ale treba preinstalovat Windows.

Jestli je tam od Aceru nastroj co udela instalacni sadu na DVD nebo flashku, pouzij ho.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5947
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod xbs » 11 kvě 2018 19:50

odhad bych že to bude na záložce MAIN v BIOSu...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD v RAID 1

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2018 19:51

Ciste teoreticky, kdyz rozbijes ten RAID 1, tak ti nabootujou Windows z SSD kdyz bude jako
prvni.

Pak bude mozne sformatovat ten 1 TB plotnovy disk.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kontrola HDD v RAID 0
    od Grander » 10 led 2018 15:11 » v Vše ostatní (hw)
    1
    218
    od zeus
    10 led 2018 22:21
  • Windows nevidí disk odpojený z RAID 1.
    od atari » 26 čer 2018 10:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    219
    od atari
    26 čer 2018 12:33
  • WD Raid Edition 3TB do desktopu?
    od pepan321 » 09 bře 2018 14:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    372
    od Blitzkrieg
    11 bře 2018 19:40
  • Je Seagate IronWolf vhodný na RAID 1
    od atari » 02 bře 2018 09:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    791
    od Peteb
    05 bře 2018 11:38
  • Ovlivňuje HDD RPM rychlost načítání systému? + prosím o kontrolu CDI mého HDD
    od strangereu » 22 srp 2018 17:31 » v Vše ostatní (hw)
    10
    540
    od SpaceExplo
    23 srp 2018 22:11

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 14 hostů