Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Grendelino
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod Grendelino » 10 črc 2018 00:38

Ahoj lidi,

chtel bych se s vami podelit o me zkusenosti, postrehy a zaroven pozadat o radu.

Puvodne jsem si poskladal pocitac pro sledovani filmu ( i3 7100 , 4GB RAM, intel HD 630, 250GB SSD ) a hed po zprovozneni a nainstalovani PC a propojeni pres HDMI s TV LG jsem zaregistroval nemily problem. TV blikala v ruznych intervalech a to tak, ze se zhasla a ihned zase rozsvitila nekdy vicekrat za sebou, nekdy 10 minut klid a pak zase. Cili pro jakoukoliv praci ci sledovani filmu naprosto na nic.

- ovladace VGA byly aktualni
- rozliseni nativni 1920 x 1080
- pri nizsim rozlisenim TV neblikala ( cili musel jsem sledovat filmy a pracovat na nizsim rozliseni, najit vyhovujici nizsi rozliseni
byl take orisek,to se ale podarilo, takze slo delat aspon neco )
***CELY PROBLEM NAKONEC VYRESIL NOVY HDMI KABEL***
Dlouho jsem spekuloval jaky HDMI kabel koupit, nakonec jsem zvolil drazsi varianti - 1200Korun +/-
Televize prestala blikat, takze jsem dal nic neresil.

Na scenu prisla ale uvaha s hranim her na TV. Konkretne se jedna o World of Warcraft Cataclysm.
Jelikoz jsem nebyl zcela spokojen s vykonem integrovane graficke karty ( puvodne jsem vubec nechtel hrat, takze jsem neresil normalni grafickou kartu ), tak jsem zacal spekulovat a shanet informace co se da delat s tim co domam mam.
Jenom zminim, ze tato graficka karta neni zas tak spatna a zobrazuje hru slusne v full HD rozliseni a vetsina detailu na max krome Shadows. Nicmene byly situace, kdy bylo vykonu treba o neco vic. Docetl jsem se, ze
***pridanim dalsich 4GB RAM cili zapojeni do dual channelu vykon zvedne***. Koupil jsem tedy totozne 4GB RAM a svete div se, ono to opravdu funguje, vykon je opravdu znatelny.Koupe normalni VGA tedy odpadla - aspon docasne.

Potykam se ale ted s problemem, s kterym si nevim uz rady.

- System Windows bezi na 1920x1080 60Hz a vse jde plynule a pekne jak ma, okraje obrazovky taktez spravne.
- Hra bezi na 1920x1080 50Hz a vse jde plynule a jak ma, az na to, ze maly kus obrazovky presahuje okraje jakoby byl obraz
roztazeny. Dokonce jsem si diky te hre vsimnul, ze kvalita obrazu je mnohem, mnohem lepsi pri 1920x1080 50Hz nez pri
1920x1080 60Hz ve Windows.
- Zkusil jsem tedy ve Windows nastavit 1920x1080 50Hz a obraz se skutecne zlepsil, barvy jsou mnohem krasnejsi, ale obraz je
roztahnuty a kurzor mysi nebeha tak rychle, jakoby se seka, jakoby nebyl vykon od VGA.
- Nastavim li hru na 1920x1080 60 Hz stejne tak, jako mam ve windows, nepusti me to, problikne to jen a skoci mi tam
automaticky nejake nizsi rozliseni.

Nechapu proc a co se to deje.
Shrnuti:
Windows: 1920 x 1080 60Hz, obraz vycentrovan, plynuly,akcelerovany, barvy + obraz je v poradku ale ne tak hezky, syty, ostry jako pri 1920x1080 50Hz ve hre.
Ve Windows se 1920x1080 50Hz seka, stejne jako kdyz dam jinou obnovovaci frekvenci a obraz je roztahnuty.

Je mozne, ze je problem opet v kabelu anebo je to tou grafikou ze je slaba a nedava zobrazovat na velke TV ?



Reklama
Grendelino
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod Grendelino » 11 črc 2018 05:42

Tak jsem zaexperimentoval a to nasledovne:

- vyzkousen jiny HDMI kabel
-nainstalovana vykonejsi graficka karta

Vysledek:
Kabel - zadna zmena
Jina graficka karta - zadna zmena

TV ma 3 HDMI konektory pro ruzna zarizeni a po otestovani jsem zjistil, ze pouze jeden z techto tri (smaozrejme jak na potvoru az ten treti )je schopen dodavat tu lepsi kvalitu obrazu. Po zapojeni do zbylych dvou HDMI konektoru TV pri zmene obnovovaci frekvence jen preblikne a nedovoli ji nastavit a dodava obraz chudy na systost barev a rekl bych ze i mene ostry.

mate nekdo zkusenosti s HDMI / kvalita obrazu / obnovovaci frekvence / roztahly obraz pres obrazovku ... ?

Dodatečně přidáno po 14 minutách 7 vteřinách:
Tak jsem trosku pohledal a nasel jsem pravdepodobne stejny problem jako mam ja ( zdroj jina webova stranka/forum ) :

Postupně odešly HDMI konektory na LCD TV LG 32LH3000

Problem:

Zdravím,
chtěl bych se na Vás obrátit s problémem, který mám s výše uvedenou TV (LG 32LH3000). Televize ma 3 HDMI vstupy. HDMI používám hlavně pro propojení s počítačem (pomocí 7m kabelu), prostřednictvím kterého si přehrávám filmy v HD. Postupně s několikaměsičním odstupem mi odešly všechny 3 HDMI vstupy na TV, ne úplně, projevuje se to následovně: TV se nedekuje počitáčem ve Win 7 (karta Radeon HD6970) a ani po spuštění počítače se na TV nezobrazí start počitače (takže odpadá vliv OS a ovladačů). Nicméně každý HDMI vstup zůstal omezeně funkční tak, že se na TV detekuje, je-li příslušný vstup aktivní a funguje obraz (na všech HDMI vstupech) s DVD přehrávačem Ferguson d-780HX ale pouze v režimu 480p (nelze zvolit vyšši rozlišení - pro upscaling, ani 720p ani 1080p)- což dříve šlo. Zkoušel jsem i vliv počítače, tím že jsem zkoušel i HDMI výstup notebooku se stejným výsledkem. (s krátkým kabelem od DVD přehr.)Z toho dedukuju, že chyba je v TV. Do servisu se mi to dávat nechce, protože jsem TV kupoval z druhé ruky za částku 4000Kč a autorizovaný servis by si za opravu všech HDMI konektorů vzal s prací 50proc.částku kupní ceny TV a není vyloučeno že by se celý proces opakoval. Nevíte co s tím ?

Pravdepodobna pricina:

ipnu si poškození v tomto případě nikoliv statickým nábojem, ale rozdílovým napětím mezi přístroji. Vsadil bych se, že ten DVD přehrávač byl v případě napojení k TV zapnutý do 230V zásuvky někde hodně blízko k té, ze které se "krmí" i samotná TV, zatímco 7m HDMI kabel k PC napovídá, že u počítače je nejspíš napájení z jiné zásuvky nebo dokonce z jiného okruhu.

Je to problém způsobený úbytkem napětí způsobeným procházejícím proudem na nežádoucích přechodových odporech v rozvodu - jsou to nedotažené šroubky v síťových zásuvkách, v instalačních krabičkách, vyhřáté kontakty v zásuvkách atd. V klidu to není poznat, ale při odběru v řádu sttovek wattů už můžou součty úbytků překročit hodnotu 10-15V a o tato napětí se liší potenciál ochranných prvků spotřebičů zapojených ddo různých zásuvek. Okamžitá hodnota tohoto rozdílu může být ještě mnohem vyšší - což pak při spojení pomocí HDMI kabelu vede k protečení vyrovnávacího náboje nebo i trvalého vyrovnávacího proudu. Odstranit se to dá jedině pečlivou prohlídkou 230V rozvodu a odstraněním všech nedokonalých spojů a případně použitím optických spojů (TosLink).

Televize má poškozené vstupy HDMI, protože se na ně spojením se vzdálenějším zdrojem signálu dostalo nežádoucí napětí VYŠŠÍ než na jaké jsou tyto vstupy dimenzované - dost možná že výrobce TV "pozapomněl" tyto vstupy osadit ochrannými prvky v podobě ochranných diod, transilů nebo varistorů. Ono každá taková součástka stojí pár centů, ale když se to sečte v souhrnu x-tisíc kusů v jedný sérii, jsou to statisíce €ur nebo $$$. Odvezení TV do servisu za účelem výměny bloku HDMI vstupů se rozhodně nevyhneš, pokud budeš chtít HDMI dál používat - a nevyhneš se ani nějakým ochranným opatřením, pokud se budeš chtít vyhnout opakovanému poškozování těchto vstupů...

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6904
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod xbs » 11 črc 2018 05:57

asi spíš blbost, ale vzhledem k bídný velikosti RAM mrknout do BIOSu na sdílenou paměť grafiky a případně jí na zkoušku navýšit, esli by to třeba nepomohlo... každopádně tak jako tak by to chtělo přidat další 4GB modul...

komplik
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 272
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod komplik » 11 črc 2018 14:31

xbs: však vyzkoušel jinou grafiku a bez úspěchu, problém je v TV ne v PC. Jinak fakt není problém mít 4GB v takové sestavě a mít 4k obraz na televizi.
i7-8700k@5GHz 1.36V DELID, GTX1080, 32GB RAM, custom liquid cooling

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33856
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2018 14:50

Vymenit av ridici desku v TV

https://www.ebay.com/itm/MAIN-AV-BOARD- ... SwjghZ1KdO

Je potreba ale vizualne overit, ze je to ta sama.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6904
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod xbs » 11 črc 2018 15:32

komplik: já sem taky netvrdil, že ten problém dělá (pouhých) 4GB paměti...

Grendelino
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod Grendelino » 11 črc 2018 21:46

System jsem optimalizoval, povypinal vse mozne a na vykon jsem si nikdy nemohl stezovat i se 4gb ram. Nicmene s igp a 4 gb ram (jeden modul) bezi grafika na 64bit sbernici. Pridal jsem dalsi modul 4 gb ram a grafika bezi na 128bit sbernici. Vykon se zvedl tak,ze je to znat ( world of warcraft).

Kazdemu doporucuji kdo ma jen jeden modil ram a igp, tak dalsi modul pridat ( dual channel).

Zde ale pozor:
Vykon je znatelny pouze v pripade, ma li clovek slabsi procesor treba jako ja i3. Ten kdo ma i7, tak ten vykon moc nepozna ( rozdil jen par fps )

richardcharles
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod richardcharles » 18 črc 2018 14:28

Good morning my problem is this: I just bought a Windows 10 pc, with processor: Intel (R) Core (TM) i3-7100 CPU @ 3.9Ghz, with integrated Intel HD Graphics 630 video card, I do not have separate video card. I have a Syncsmaster sa300 19 "monitor, I use VGA cable. Currently the resolution I use is 1366x768, 60pHz that supports my monitor. Intel HD Graphics 630 driver version is: 21.20.16.4534 The case is that every now and then it can be 1 hour, 2 hours or even 10 minutes after the computer is running. My screen goes completely black for 1 or 2 seconds (the audio is still working) which is a bit annoying. I went to warranty and was told that there was no problem with the hardware. I tried changing the monitor, cables and the same thing happened, they could help me with this problem. Thank you.
still looking to lose face fat? The Health King article about How to lose face fat and double chin fast.

Grendelino
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod Grendelino » 23 črc 2018 09:13

Did you tried another cable ? I had lot of problems with cables. I have tried another drivers, another graphic card but without success. Cable can help !

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6904
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Intel HD 630, Problemy s FULL HD

Příspěvekod xbs » 23 črc 2018 11:05

Grendelino: tenhle inglišsky mluvící trouba nežádá o pomoc, jen se s námi chce podělit o ňákou plitkou reklamu :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • mafia 1 a grafické detaily na intel HD 4500 vs intel HD 630
    od p3v4x » 09 čer 2018 10:27 » v Hry
    1
    345
    od nations112
    09 čer 2018 12:00
  • Vypnutie secure boot? HP 630
    od samael.35 » 28 kvě 2018 21:14 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    309
    od samael.35
    28 kvě 2018 21:28
  • dedikovana gtx 1060 a integrovana HD 630 v notebooku
    od p3v4x » 15 dub 2018 17:09 » v Vše ostatní (hw)
    1
    319
    od zeus
    16 dub 2018 11:08
  • FULL HD vs 4K TV
    od Luky9250 » 17 črc 2018 11:28 » v Vše ostatní (sw)
    3
    427
    od Karrex
    18 črc 2018 12:42
  • Odstraneni funkce F11 (Full Screen)
    od Skyren » 26 pro 2017 21:10 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    229
    od Skyren
    27 pro 2017 02:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů