Formát disku (win10) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Formát disku (win10)

Příspěvekod Luc1el » 18 črc 2018 07:40

Ahoj,
poradil by mi někdo jestli jde přes bios, nebo přes nějakou utilitku naformátovat komplet celej disk? Mám win10 a začali mi dělat hroznej bordel. Nyní, když vložím DVD s win 10 na opravu, nebo win7 na reinstal tak mě to nepustí. A jinak než přes instalačku jsem disk nikdy neformátoval. Díky za rady :)


AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Reklama
RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod RIKI22 » 18 črc 2018 07:43

AO.MEI Partition.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9443
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod zeus » 18 črc 2018 07:44

Windows uz dospely do takoveho stadia inteligence, ze te nenechaji formatovat systemovy oddil, takze musis neco nabootovat a formatovat odtud. Proc tedy ne primo z instalacky?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2076
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod atari » 18 črc 2018 10:50

Luc1el píše: Nyní, když vložím DVD s win 10 na opravu, nebo win7 na reinstal tak mě to nepustí.
Takhle to nefunguje.

Zvolíš novou instalaci, a pak ti to nabídne oddíly na disku (kam se to má instalovat). Můžeš je odebrat, znovu vytvořit, nebo jen zformátovat. Tohle funguje splehlivě.

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod Luc1el » 18 črc 2018 17:42

S tím mám právě problém. Myslím si, že co mám teď v PC tak se uplně zblíznily :/. Vše ze dne na den viz. můj topic ohledně fortnite. ( viewtopic.php?f=36&t=200719 )
Když chci spustit instalaci Win 7 z DVD tak mi to vyhodí tuhle hlášku. Myslíte, že pomůže bootovat z USB?
https://imgur.com/a/GRbrle2
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16998
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod ITCrowd » 18 črc 2018 17:46

To vypadá na problém s diskem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod RIKI22 » 18 črc 2018 18:04

Sprav si na inom PC,NTB boot USB z toho programu https://filehippo.com/download_aomei_partition_assistant_standard_edition/a spusť to.Pozri sa tam na disk.

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod Luc1el » 18 črc 2018 18:14

ITCrowd: Problému s diskem jsem se bál, přinejhorším teda nový a bude klid :)

RIKI22: Když to udělám u sebe na PC, vadí to něčemu? Jestli to teda pujde, flashku mám v práci, takže dnes po noční bych na to skočil. Jinak boot USB s tím programem? Stačí jen nainstalovat to na USB a v biosu dát USB boot jako první?
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod RIKI22 » 18 črc 2018 18:16

Áno urob to na druhom PC alebo NTB a spusť PC z toho USB.Ak máš CD mechaniku, môžeš to dať aj na CD a spustiť.
Nainštaluješ program, spustíš-hore Wizard-Make Bootable Media Wizard-Next-vyberieš USB Boot Device alebo CD/DVD-Proceed a pokračuješ...

Luc1el
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod Luc1el » 18 črc 2018 18:22

Dobře, domluvím se v práci abych se dostal k druhému PC a pak dám info až bude hotovo i u mě :) Děkuji za rady
AMD Ryzen 5 3600, GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G, 6GB GDDR5, HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200, MSI B450 TOMAHAWK - AMD B450, Kingston A1000, M.2 - 480GB, SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2076
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod atari » 18 črc 2018 21:03

Jelikož se dá tvrdit, že to bude vadný disk, tak nejjednodušší bude ten disk vymontovat (stejně tě to nemine) a v jiném PC ho otestovat v Crystaldiskinfo.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Formát disku (win10)

Příspěvekod RIKI22 » 18 črc 2018 21:11

Základnú kontrolu spraví aj v tom programe.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace Win10 po změně disku
    od skillex44 » 28 lis 2018 12:32 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    821
    od skillex44
    28 lis 2018 22:59
  • Formát videa
    od bigboss88 » 09 dub 2019 22:55 » v Vše ostatní (sw)
    1
    443
    od petr22
    09 dub 2019 23:05
  • Záloha Win10
    od JIVA2404 » 05 úno 2019 09:24 » v Vše ostatní (hw)
    3
    453
    od zeus
    05 úno 2019 13:07
  • Záloha win10
    od shockwave » 06 říj 2019 07:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    340
    od petr22
    07 říj 2019 15:17
  • Instalace Win10
    od Just_aMan » 20 bře 2019 18:50 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    517
    od xbs
    20 bře 2019 19:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů