harddisk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

LunarHexagon
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

harddisk

Příspěvekod LunarHexagon » 31 črc 2018 13:00

Můj starý notebook to nejlepší má sice za sebou, teď ho má sestra na takové ty své hry a tak podobně, celkem dobře šel až do nedávna, kdy se nedal ani zapnout, při zapnutí se to zastavilo u loga windows, při nouzovém režimu se to zastaví na položce s názvem aswbidshx.sys, nechal jsem to tak puštěný i několik hodin a stejně se to ani nehlo, po hledání a bádání jsem harddisk zkusil připojit ke stolnímu PC, ale tem má s tímto diskem stejný problém, mám tam připojený i jeho původní disk, nezáleží na tom, na co tam kliknu, vždy se to zastaví u loga windows nebo u toho aswbidshx.sys...
OS tam je u obou windows7
Už opravdu nevím co s tím a jestli neodešel už úplně, ale pokud ho lze ještě zachránit tak by to bylo dobrý..



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod ITCrowd » 31 črc 2018 13:19

Vítej na PC-HELP!
Windows7 se instalují na hardware, takže pokud si disk připojil do PC a zkusil jsi z něj bootovat, udělal jsi chybu. Systém by se stejně nespustil.
Tedy klidně připoj disk, ale nebootuj z něj, a ve funkčním systému jej můžeš otestovat - CrystalDiscInfo a HDTune.
Hardware notebooku zase otestuj nějakou live verzí linuxu (live = neinstaluje se). Pokud bude linux fungovat, je šance, že HW notebooku je v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LunarHexagon
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod LunarHexagon » 31 črc 2018 13:49

ITCrowd píše:Vítej na PC-HELP!
Windows7 se instalují na hardware, takže pokud si disk připojil do PC a zkusil jsi z něj bootovat, udělal jsi chybu. Systém by se stejně nespustil.
Tedy klidně připoj disk, ale nebootuj z něj, a ve funkčním systému jej můžeš otestovat - CrystalDiscInfo a HDTune.

jak přesně bch to měl nabootovat, vzhledem k tomu, že nejsem žádnej expert a v bootovacím menu jsem zkusil proklikat snad všechno možný se stejným výsledkem

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod ITCrowd » 31 črc 2018 13:57

Zde nejsi na warezu, takže necituj poslední příspěvek (pravidla).
" jsem harddisk zkusil připojit ke stolnímu PC". Ale nabootovat systém musíš ten, který funguje. Tedy z disku PC, ne z toho notebookového.
Připojíš ho prostě jako druhý disk.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LunarHexagon
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod LunarHexagon » 31 črc 2018 14:00

ano, chápu, že mám nabootovat z funkčního disku, ale zkoušel jsem tam zvolit jak ten původní, tak ten z notebooku a výsledek byl stejný, proto se ptám, jetli někde není nějaké speciální menu nebo tak něco

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod ITCrowd » 31 črc 2018 14:18

Uvedený soubor "aswbidshx.sys" je sys soubor Avastu. Zavádí se při startu systému a pokud budeš bootovat z původního disku stolního PC, nemůže mít na start windows vliv.
Pokud máš aktivováno AHCI, pak můžeš ten notebookový disk připojit za běhu systému.
Z kterého disku se má bootovat se volí v BIOSu, popřípadě některé BIOSy mívají volbu bootovacího media po stisku funkční klávesy - někde F10, F12 atd. Záleží na konkrétním BIOSu. Pak se zobrazí bootovací nabídka, která vypadá nějak takhle:
BootBios.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LunarHexagon
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod LunarHexagon » 31 črc 2018 14:53

dobře, popíšu tedy co nejpřesněji, co dělám..
mám disk připojený do PC, zapnu PC, čekám, zastaví se u loga a nic víc
to samé ale zapnu pomocí F2 UEFY BIOS setting, kliknu na boot menu, zvolím původní disk, stejný problém
to samé ale nyní zvolím duhý disk, to samé
zkrátka ze je problém v tom, že to dělá stále to samé
pokud to tam připojím po úspěšném zapnutí počítače, objeví se v tento počítač tři disky (rezervováno systémem a dva místní disky), také vyskočí 2 tabulky (pro rezervováno systémem a na druhé sa pořat ještě hledá obsah), v samotném okně tento počítač stále probíhá načítání běží načítání, pokud na něco kliknu, nic se neděje a pak musím restartovat průzkumník windows

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod ITCrowd » 31 črc 2018 15:18

To vypadá opravdu na chybu disku.
Nicméně, neměl jsi nic prozkoumávat a hledat, prostě to načítání (hledání obsahu) uzavři. Pokud se to povede, spusť CrystalDiscInfo. Log vlož sem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LunarHexagon
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod LunarHexagon » 31 črc 2018 15:43

bohužel, připojil jsem disk, když jsem měl zapnuty PC, pozavíral okna, nainstaloval jsem ten crystaldiscinfo ale ten nijak nereaguje, zkrátka můžu klikat jak chci, ten program se nezapne

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: harddisk

Příspěvekod ITCrowd » 31 črc 2018 15:46

Pak bude ten disk nejspíše v háji.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Harddisk
    od Demolitionman » 12 bře 2018 17:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    347
    od Slosik
    12 bře 2018 20:33
  • Harddisk, který?
    od volvo1971 » 11 bře 2018 17:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    774
    od Diskař
    13 bře 2018 07:51
  • Harddisk má jinou kapacitu
    od swej93 » 30 lis 2018 17:08 » v Problémy s hardwarem
    5
    236
    od swej93
    30 lis 2018 18:01
  • Jak na externí harddisk
    od Pipin29 » 20 kvě 2018 14:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    277
    od komplik
    20 kvě 2018 17:22
  • Externí box na harddisk
    od Honzis » 21 srp 2018 02:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    1028
    od Honzis
    09 zář 2018 01:06

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti