Problém s ssd

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39198
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2018 23:29

Nemuze tam byt disk 0 a disk 1.

Je to jeden a ten samy disk a pokud jsou odstranene oddily, tak tam nemohou byt videt.



Reklama
DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1444
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod DeNNI85 » 31 srp 2018 23:47

Ano je to jeden disk, ale ve Windows jsou vidět dva. Viz foto předchozí a kdyz chceš pod Windows ve správci disku smazat oddíly, nikdy nejdou odstranit všechny naráz, nejaky zůstane. Zkousel jsem přehrát bios u desky, nepomohlo, nahrát nový firmware na disk se nepovedlo. Foto co vidím po odstranění všech oddílu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39198
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2018 23:59

Ten oddil bude mit nastaveny nejaky parametr, ktery nedovoluje jeho smazani ve Windows.

Zkus nejakou distribuci Linuxu, treba Mint z flashky a pouzit Gparted.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 257
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod Minapark » 01 zář 2018 09:37

Jestli by nepomohl tenhle soft, případně ho použít v nouzovém režimu.
http://www.pcporadenstvi.cz/easeus-part ... ymi-oddily
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1444
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod DeNNI85 » 01 zář 2018 10:19

V mint spusteneho z USB v gparted jsem viděl disk jen jednou, dal jsem odstranit oddíly a byl jen jeden. Po restartu jsem zase vše viděl jako dřív. Tak jsem se pokoušel na ssd mint nainstalovat, ale instalace spadla viz foto.

Dodatečně přidáno po 7 minutách 26 vteřinách:
Minapark: to je k ničemu, freeverze neumí smazat oddíly
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod RIKI22 » 01 zář 2018 11:17

Dah si toto na USB cez Rufus https://www.filefactory.com/file/c68858qskm3?ns=1&dd=1.Schéma oddielu na MBR a daj sem screen.Spusť to cez boot.Je to program na Správu diskov.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17036
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod ITCrowd » 01 zář 2018 13:32

Jen mě napadá - vzhledem k té velikosti 16MB - není to mezipaměť (cache)? A není problém s wokenní detekcí?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1444
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod DeNNI85 » 01 zář 2018 16:52

Posílám screen, smazal jsem Maly oddíl, sloucilo se to do jednoho, dam f5 reload disk a je to zase rozděleny, tak já už nevím, co je tohle za sracku :-/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

dvorakj
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3070
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod dvorakj » 01 zář 2018 18:07

jen si v tom delas sam zbytecne gulas.
Vytahni klasicky HDD, dej jen SSD, smaz oddily, instaluj win.
Po instalaci vloz plotnovy disk, ktery je asi SSHD, proto ten oddil, odstran vsechny, vytvor jeden. bude mit pak 1TB a 16MB

pokud to dela i s SSD diskem, tak to zkus na ten plotnovy, ssd vytahni.

jakou mas presne desku?
a co za plotnovy disk?
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 01 zář 2018 18:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17036
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod ITCrowd » 01 zář 2018 18:11

Ten screen vypadá v pořádku - těch 16MB je na jednom disku, tam klidně nějaké místo zbýt může.
Co není v pořádku, je ta hláška při instalaci woken, která tvrdí, že těch 16MB je na jiné jednotce.
Zbytečně tam máš připojen ten druhý disk. Proč?
A měl jsi ten disk nstavit na MBR a pořád ho máš GPT.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod RIKI22 » 01 zář 2018 18:43

Klikni si na označenie DISK 2 PTM a vyber si Delete all partitions.Potom hore vľavo na Apply ,aby sa dokončila operácia.Ak si chceš previesť disk SSD na MBR , tak opäť PTM na označenie DISK 2 a vyber Convert to MBR disk-OK a Apply.Potom opäť na a Disk2 ale už na zelenú časť Unalocated - Create Partition.V okne si rozklikni Advanced,Mal by si mať fajku na SSD Partition.Potom OK a Apply.Počas inštalácie ,už nemusíš SSD disk formátovať.To platí pri inštalácií na disk s MBR.
Ak chceš inštalovať na disk SSD GPT, Tak sprav iba to:Klikni si na označenie DISK 2 PTM a vyber si Delete all partitions.Potom hore vľavo na Apply ,aby sa dokončila operácia.Počas inštalácie Win si dáš vytvoriť nový oddiel a Win si pripraví disk.Nebudeš tam mať 16MB ale zrejme 128MB, čo je súčasť rozdelenia disku GPT a bude to na 1. mieste.

16MB na Disku1 je preto , že máš Disk na GPT.Akurát to máš v zlom poradí ,načo Win pri inštalácií zvykne upozorniť.
Stavá sa to vtedy ,ak si inštaloval OS na ten disk GPT a nevytvoril si oddilely počas inštalácie OS sám.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 01 zář 2018 20:20, celkem upraveno 1 x.

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1444
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Problém s ssd

Příspěvekod DeNNI85 » 01 zář 2018 20:16

Hoši moc děkuji, nevsimnul jsme si, že to musim nahoře potvrdit. Smazal jsem partition, převedl na MBR a vše slape.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem se sluchátkami
    od kekes1 » 20 říj 2019 20:41 » v Problémy s hardwarem
    3
    271
    od Pic
    včera, 00:10
  • problém s https
    od VonMoskovna » 11 kvě 2019 23:28 » v Sítě - hardware
    4
    653
    od Microsheep
    12 kvě 2019 16:53
  • problem s adapterem
    od viktorsavo » 05 kvě 2019 15:18 » v Sítě - hardware
    3
    531
    od viktorsavo
    06 kvě 2019 22:27
  • Problem s FPU
    od Joooll » 23 čer 2019 14:41 » v Vše ostatní (sw)
    9
    586
    od Joooll
    23 čer 2019 23:00
  • Problém s monitorem
    od Beyourself » 12 čer 2019 17:37 » v Problémy s hardwarem
    24
    595
    od petr22
    13 čer 2019 00:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 21 hostů