Pameti ram

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Ryklajz01
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Pameti ram

Příspěvekod Ryklajz01 » 18 zář 2018 10:16

Zdravím mam na vas dotaz. Jelikoz mam i7 7700k a podle vyrobce je doporucene napětí ram na 1.35V. Bych se chtel zeptat co se stane když v pc budu mit dve 1.2V 2400Mhz a dve 1.35V 3000Mhz stane se něco? XMP profil je off. Díky.Jedná se o ddr4.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11684
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Pameti ram

Příspěvekod xbs » 18 zář 2018 10:21

každej modul se nastaví na správný hodnoty uložený v SPD čipu...

Ryklajz01
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pameti ram

Příspěvekod Ryklajz01 » 18 zář 2018 10:23

xbs píše:každej modul se nastaví na správný hodnoty uložený v SPD čipu...

Nevadí ze dve sou 1.2v a dalsi 2 1.35V ? Kdyz to tsk vyrobce uvádí? Nebo ta hodnota voltage je konecna pri maximalni frekvenci ?

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Pameti ram

Příspěvekod SpaceExplo » 18 zář 2018 10:48

A co mas napsany v manualu k zakladni desce?
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Ryklajz01
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pameti ram

Příspěvekod Ryklajz01 » 18 zář 2018 14:41

Me jen zajima jestli se neco stane kdyz tam budou 4 ramky a kazde 2 jine napeti a frekvence .

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9313
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Pameti ram

Příspěvekod zeus » 18 zář 2018 17:11

Kdyz jsi zvidavy, tak to vyzkousej.
Nebo se bojis?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Pameti ram

Příspěvekod SpaceExplo » 18 zář 2018 17:17

@Ryklajz01: V manualu ke tve desce (sic!) by jsi nasel informace, jake napeti RAM deska podporuje. A pravdepodobne i informaci o tom, ze mas vzdy pouzit moduly se stejnym napetim.

Otazka je, jak k tomu pristoupi tvoje deska (sic!) - pokud se to rozjede tak budto to da kazdymu modulu jim pozadovane napeti nebo dam vsem stejne.

Pokud da vsem stejne tak minimalne dvojice modulu pojede mimo sve specifickace:
- budto ty na 1,35V pojedou na 1,2V - tzn. nebudou mit dostatecne a muzou nebo taky nemusi pracovat spolehlive
- nebo ty 1,2V pojedou na 1,35V - a zde hrozi budto jejich poskozeni nebo opet nespolehlivost (+ zvysena teplota atd)

Takze co se stane? Tezko rict a ja kristalovou kouli fakt nemam. Nicmene riskujes poskozeni jak alespon jedne dvojce RAM modulu tak i desky a procesoru.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2868
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Pameti ram

Příspěvekod dom324 » 18 zář 2018 17:45

Deska má jen jednu napájecí kaskádu určenou pro RAM. Není možné, aby jeden modul jel na 1,35V a druhý na 1,2V. Musí jet na stejném napětí.
Těch 1,35V bude XMP profil. V SPD bude ještě JEDEC profil s napětím 1,2V. Pokud nic manuálně nezměníš, tak bude deska používat ten JEDEC profil a obě RAM budou mít 1,2V. A obě budou fungovat bez problému, protože budou používat JEDEC profily.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • paměti RAM
    od masterduke81 » 14 úno 2019 11:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    277
    od xbs
    14 úno 2019 12:02
  • Frekvence RAM paměti
    od Celestis » 09 srp 2018 20:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    507
    od xbs
    09 srp 2018 22:15
  • Nové paměti RAM do laptopu
    od jayden » 27 led 2019 10:38 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    198
    od jayden
    27 led 2019 17:41
  • Vyčištění Ram paměti a registrů
    od DesperadoKHY » 26 srp 2018 14:44 » v Vše ostatní (sw)
    7
    754
    od Pic
    26 srp 2018 15:37
  • Problém s upgradem RAM pamětí
    od matysek11 » 28 črc 2018 17:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    442
    od xbs
    28 črc 2018 22:19

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Skeleton a 10 hostů