NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

borekb
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod borekb » 27 zář 2018 09:29

dobry den,
mam problem, ktery uz 2 dny resim a nedokazu se dobrat konci.

Mam NTB ASUS K73SM win10 - ve variante s i7 - https://www.asus.com/cz/Laptops/K73SM/specifications/
v nem je interni GR karta Intel3000 plus nvidia GeForce GT630M - https://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gt-630m/specifications

kdyz pripojim monitor (https://eu.aoc.com/cs/products/q3279vwf/specs) s rozlisenim 2560/1440 pres HDMI tak nejvyssi mozne rozliseni ktere mohu nastasvit je 1920/1080 a v "nastaveni zobrazeni" vidim, ze monitor je pripojen pres intel3000
Obrázek

potrebuji toto "nejak" prepnout tak, aby byl monitor pripojen pres tu GT630M, ale nevim jak....

na suportu ASUSU mi samozrejme rekli ze to nejde, protoze HDMI umi "jenom" 1920/1080 - coz je blbost, neb kdyz intel3000 rucne prenastavim do tohoto rozliseni, tak to normalne funguje, ale je problem s obnovovaci fekvenci, mohu nastavit pouze 40Hz neprokladane (monitor cely blika - jeho pracovni frekvence je 48-75Hz), popripade muzu nastavit 70Hz ale v prokladanem rezimu, pak to cele funguje/zobrazuje ale prokladany rezim je na delsi praci opet naprosto nevhodny...
viz zde nastaveni
Obrázek

tzn. muzete mi prosim nekdo poradit, JAK vnutit externi monitor na GT630M a pouzivat nativni rozliseni monitoru?
pri procitane WEBu jsem nasel nekolik odkazu na jine NTB, kde je psano ze se to musi povolit v biosu - ja v biosu nic ohledne grafickych karet nemam...

diky za jakykoliv napad.....



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36478
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod petr22 » 27 zář 2018 09:39

Pokud ma notebook HDMI verze 1.2, tak UHD umi pouze ve 30 Hz.

Prepinani grafik jde bud nastavit v BIOSu nebo to nejde a system vzdy bezi na Intel HD grafice.

borekb
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod borekb » 27 zář 2018 09:52

ted jsem to nasel na "francouzske" strance, NTB ma HDMI 1.4
https://www.ldlc.com/fr-lu/fiche/PB00130547.html
BIOS bohuzel nic....

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36478
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod petr22 » 27 zář 2018 09:59

Co tam mas za ovladace na grafiky ?

Pokud primo od Intelu a Nvidie, nemusi to fungovat.

Ovladace od Asusu mohou byt upravene.

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 976
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod Zivan » 27 zář 2018 10:00

borekb píše:...potrebuji toto "nejak" prepnout tak, aby byl monitor pripojen pres tu GT630M, ale nevim jak...

To nejde, u Optimusu jsou vsechny vystupy pripojene na integrovanou grafiku a nejde je prepnout na nVidii.

...grafické jádro Nvidie u Optimu nepoužívá své vlastní obrazové výstupy, nýbrž výstupy integrovaného grafického jádra Intel. A to tak, že zapisuje vykreslený obraz do hlavní paměti, do framebufferu integrovaného akcelerátoru.

https://www.cnews.cz/nvidia-optimus-pre ... ompromisu/

Edit:
Podle tohohle odkazu by melo jit pridat rozliseni max s 55Hz:
https://www.notebookcheck.net/2560x1440 ... 840.0.html

borekb
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod borekb » 27 zář 2018 10:21

ovladace mam primo od nVidie (391.35) a od Intelu, vse aktualni...
ovladace od Asusu sehnat nedokazu, podpora skoncila na Win7

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36478
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod petr22 » 27 zář 2018 10:23

To bych videl trochu jako problem.

Nepodporovany operacni system, nepodporovane ovladace.

Muze to byt pricina nefunkcnosti.

borekb
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NTB ASUS - prepinani grafickych karet

Příspěvekod borekb » 27 zář 2018 10:29

VYRESENO, dekuji Zivan za odkaz !!!

Dodatečně přidáno po 3 minutách 15 vteřinách:
reseni:
v grafice Intelu je treba nastavit tyto parametry:
Obrázek

dulezite je to casovani - musi byt nastavene na CVT-RB (nevim co to znamena) a na takto vytvorene rozliseni se potom v "nastaveni zobrazeni" prepnout.....

vse funguje, DEKUJI VELICE !


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MSI GeForce RTX 2080 VENTUS - monopol ve světě grafických karet
    od Adys301 » 28 říj 2018 00:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    7682
    od dom324
    01 lis 2018 21:03
  • Napájecí kaskada Ntb Asus S500CA
    od Rumek23 » 26 čer 2018 18:44 » v Problémy s hardwarem
    21
    791
    od Rumek23
    27 čer 2018 16:00
  • Nezdařilý upgrade BIOSu - ntb Asus
    od Roman84 » 24 srp 2018 15:45 » v Vše ostatní (sw)
    3
    403
    od xbs
    27 srp 2018 09:49
  • Koupim Zakl.desku na NTB Asus S500CA s i5 processorem
    od Rumek23 » 04 črc 2018 20:34 » v K: Hardware
    4
    814
    od Rumek23
    05 črc 2018 06:28
  • Přepínání mezi sluchátky a reproduktory
    od MRC » 24 bře 2019 11:01 » v Problémy s hardwarem
    5
    332
    od casperdeluxe
    24 bře 2019 13:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 4 hosti