3x 4GB RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
Drifty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: únor 16
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž

3x 4GB RAM

Příspěvekod Drifty » 12 říj 2018 02:06

Zdravím, mám takový dotaz.

Prodal jsem bratrancovi starou ramku https://www.czc.cz/hyperx-fury-blue-4gb ... 18/produkt

Měl 2x 4GB po zapojení by měl mít tedy 3x 4GB jelikož mu to tu třetí ramku nechce nějak vzít. Ať zkouší prohodit mezi sebou jak chce, tak se obracím na vás jestli je to vůbec možné? Jsou rozdílné to jo, ale když je na jiným channelu tak by to mělo jít nebo se pletu?

Základní desku má : https://zakladni-desky.heureka.cz/asus- ... e/#section
a ramky 2x : https://www.czc.cz/kingston-hyperx-4gb- ... 26/produkt

Tady jsou jeho ramky:
moje.JPG


Tady ta jedna moje:
tvoje.JPG


Tady celkově všechny 3
celkove.JPG

ale všude to běží jen jako 8GB.

Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


PC: SilentiumPC Gladius M35, MSI B85-G43, Intel Xeon E3-1231v3, SilentiumPC Fera 2, Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600, GIGABYTE GTX960 4GB, Kingston Now UV400 - 240GB, Seagate Desktop HDD - 1TB, Seasonic S12II-620W

ASUS Echelon Navy, GX-Gaming Manticore, SteelSeries Rival 110, StellSeries Qck+

Reklama
Uživatelský avatar
Skyren
Level 2
Level 2
Příspěvky: 196
Registrován: červen 15
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod Skyren » 12 říj 2018 06:53

Musi snad splnovat urcite specifikace jako je typ pameti a frekvence, ne?
nVidia MSI GeForce 9600 GT, 512MB

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34242
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2018 07:36

Pokud ma Intel, tak specifikace nesplnuji ty puvodni pameti, protoze
maji nestandardni napajeni 1.65V, coz znamena ze bud automaticky jedou
na 1.5V a 1333 MHz nebo jsou rucne nastavene na 1600 MHz a je pretaktovany
pametovy radic (hrozi zniceni cpu).

Pokud funguje libovolna kombinace, tak neni problem v novem modulu, protoze
pri 1.5V musi na 1333 MHz fungovat vsechny.

Problem muze byt v single rank/dual rank, kdy 2 moduly vycerpaly podporovany
pocet pameti (ty velke IC na RAM modulech) a dalsi tam uz dat nejde.

Videl jsem i zakladni desky zdeformovane chladicem procesoru tak, ze byly prohnute
a moduly nejbliz k chladici se uprostred nedotykaly kontaktu ve slotu.

patrik_c
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod patrik_c » 12 říj 2018 08:16

Tie obrázky sú robené na jeho alebo na tvojom počítači? Pretože na tom treťom to ukazuje 12GB. Ak na jeho tak je chyba v OS.

malay
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod malay » 12 říj 2018 08:33

Musí dát nejdřív bios (se svými RAM) do základního (default) nastavení. Potom vložit pouze tvou RAM, aby se načetlo její časování, pak může do druhého kanálu zase přidat ty svoje RAM. Není důvod, aby to spolu na běžné frekvenci DDR3 (1333, 1600 MHz) nefungovalo, jen to není jednoduše plug and play. Teď to nefunguje kvůli nevyhovujícímu časování.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 826
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod Zivan » 12 říj 2018 09:04

petr22 píše:...bud automaticky jedou na 1.5V a 1333 MHz...

Podle toho posledniho screenshotu jede na 1333MHz

petr22 píše:Problem muze byt v single rank/dual rank, kdy 2 moduly vycerpaly podporovany
pocet pameti (ty velke IC na RAM modulech) a dalsi tam uz dat nejde.

No a podle prvniho jsou ty puvodni pameti dual rank a pridava single.

Uživatelský avatar
Drifty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: únor 16
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod Drifty » 12 říj 2018 09:09

Ano má Intel.
Všechno to je na jeho PC, časování zkoušel ručně všechno taky nastavit tak ať je to stejný, ale nepomohlo.
PC: SilentiumPC Gladius M35, MSI B85-G43, Intel Xeon E3-1231v3, SilentiumPC Fera 2, Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600, GIGABYTE GTX960 4GB, Kingston Now UV400 - 240GB, Seagate Desktop HDD - 1TB, Seasonic S12II-620W

ASUS Echelon Navy, GX-Gaming Manticore, SteelSeries Rival 110, StellSeries Qck+

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34242
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2018 09:17

A co tech 12 GB na poslednim screenu ?

A co znamena "nechce vzit" - nejde zapnout PC, vidi to jen 8 GB ?

Uživatelský avatar
Drifty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: únor 16
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod Drifty » 12 říj 2018 10:04

Ve Windowsu to ukazuje 8gb, ale v cpu-z 12gb.
PC: SilentiumPC Gladius M35, MSI B85-G43, Intel Xeon E3-1231v3, SilentiumPC Fera 2, Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600, GIGABYTE GTX960 4GB, Kingston Now UV400 - 240GB, Seagate Desktop HDD - 1TB, Seasonic S12II-620W

ASUS Echelon Navy, GX-Gaming Manticore, SteelSeries Rival 110, StellSeries Qck+

patrik_c
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod patrik_c » 12 říj 2018 14:26

Skús cez príkaz MSCONFIG, v záložke BOOT a položke ADVANCED OPTIONS zaškrtnúť MAXIMUM MEMORY.

Uživatelský avatar
Drifty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: únor 16
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž

Re: 3x 4GB RAM

Příspěvekod Drifty » 13 říj 2018 14:45

Ať zkouší co chce, nepodařilo se rozjet :(
PC: SilentiumPC Gladius M35, MSI B85-G43, Intel Xeon E3-1231v3, SilentiumPC Fera 2, Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600, GIGABYTE GTX960 4GB, Kingston Now UV400 - 240GB, Seagate Desktop HDD - 1TB, Seasonic S12II-620W

ASUS Echelon Navy, GX-Gaming Manticore, SteelSeries Rival 110, StellSeries Qck+


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dokoupení RAM k 2*4GB
    od palancz » 11 pro 2018 10:21 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    186
    od palancz
    11 pro 2018 15:27
  • Fungující pouze 4gb RAM
    od Biomex » 31 led 2018 21:42 » v Problémy s hardwarem
    1
    202
    od Pic
    31 led 2018 21:48
  • Fungující pouze 4gb RAM
    od Biomex » 31 led 2018 21:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    238
    od Biomex
    31 led 2018 21:41
  • Prodám Ram do laptopu 4GB DDR4
    od jayden » 30 čer 2018 16:00 » v P: Hardware
    2
    423
    od jayden
    04 črc 2018 20:03
  • P: E8400, MSIG31MV2, 4GB RAM, HD 4670
    od jackm » 10 bře 2018 11:35 » v P: Hardware
    2
    648
    od ExcalibrCZ
    15 bře 2018 12:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 8 hostů