Nenacteni 2. paměti

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Honza789
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod Honza789 » 19 říj 2018 15:48

Mám základní desku G41M-P28 (MS-7592), k té jsem si dokoupil 2. pamet Kingston 2GB DDR3 1333MHz / CL9 / SR X16 (stejný model jako který už v pc je).

PC pořád pracuje s jednou paměti, i když se v CPUID ukazují obě paměti.

Zkusil jsem Flash BIOSu a Windows ram diagnostik vyšly bez chyb, Windows mám home prefesional 32, takže by to mělo 4 GB zvládnout.

Děkuji za radu



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11797
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod xbs » 19 říj 2018 16:05

pokud vim, tak 32bit Wokna pracujou s 4GB paměti včetně grafiky, takže pokud nemáš iGPU, mohlo by to bejt tim...

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1052
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod Zivan » 19 říj 2018 16:09

Podle ceho jsi poznal, ze "PC pořád pracuje s jednou paměti"?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37805
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod petr22 » 19 říj 2018 16:13

4 GB pameti, jenze pamet = VRAM + RAM

A plati i limit 2 GB pro jeden proces (aplikaci).

Honza789
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod Honza789 » 22 říj 2018 12:30

Zivan píše:Podle ceho jsi poznal, ze "PC pořád pracuje s jednou paměti"?


Ve spravcovi úloh tam mám celkem 2077 MB, a pak ovladacich panelech- systém tam vidím 2.06 GB

Dodatečně přidáno po 1 minutě 20 vteřinách:
xbs píše:pokud vim, tak 32bit Wokna pracujou s 4GB paměti včetně grafiky, takže pokud nemáš iGPU, mohlo by to bejt tim...


Mám igpu, tak to by problém být neměl.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1052
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod Zivan » 22 říj 2018 12:45

Klasiku jako vytahnout a zase ty pameti zandat jsi zkousel? Jestli tam nejsou blbe zasunute, prach?

Honza789
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Nenacteni 2. paměti

Příspěvekod Honza789 » 22 říj 2018 13:08

Zivan píše:Klasiku jako vytahnout a zase ty pameti zandat jsi zkousel? Jestli tam nejsou blbe zasunute, prach?


Zkoušel, ale vidím obě paměti v CPUID, takže to by mělo být ok.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • časování u pamětí
    od heavy1255 » 29 čer 2019 21:58 » v Vše ostatní (hw)
    1
    242
    od xbs
    30 čer 2019 08:05
  • paměti RAM
    od masterduke81 » 14 úno 2019 11:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    279
    od xbs
    14 úno 2019 12:02
  • Operační paměti
    od Makki » 26 pro 2018 23:10 » v Vše ostatní (hw)
    45
    1988
    od Pic
    31 pro 2018 14:56
  • Pameti ram
    od Ryklajz01 » 18 zář 2018 10:16 » v Problémy s hardwarem
    7
    509
    od dom324
    18 zář 2018 17:45
  • Paměti z Aliexpressu?
    od fantom004 » 19 kvě 2019 16:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    1287
    od Baader
    30 kvě 2019 19:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], Maros55592, Zagi a 16 hostů