Nova zostava, pocitac vypne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Maior
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod Maior » 02 pro 2018 16:17

Ahojte

Zoskladal som si nove pc : maticna je Asrock B360 Pro4, procesor i7 7700 (lga 1151), 2x 8GB ddr4, zdroj Fortron Hexa 500+. 2x disk WD. Mam problem, ze ked pozapajam vsetko a teda aj horny ATX 12V konektor tak pocitac na sekundu zapne a hned vypne. Ked ten ATX 12V vytiahnem (je jedno, ci tam mam zastrceny jeden 4 pin, alebo aj druhy 4pin teda 8, po sekunde vypne) tak pocitac normalne nabehne. Problem ale je, ze akonahle pripojim monitor do onboard grafiky nenajde ani HDMI ani VGA ani DVI. Proste komp ide, ventilatory svietia, disky vrcia. Chcel som sa dostat aspon do BIOSU, lebo nie je tam este ziaden system. Je mozne, ze 500W zdroj nestaci? Ale nemam tam ziadnu externu grafiku, ze by mala odber. A mal som aj odpojene disky a dva ventilatory co su v bedni a aj tak len na sekundu zapne. Ale to vzdy len ked chcem pridat stavu do tohoATX 12V konektoru. Ked ho zapojeny nemam, komp bezi, ale grafika mi nereaguje na ziaden vystup. Takze tiez nic nenarobim. Alebo resetnut bios cez jumper? Za kazdu radu velmi pekne dakujem.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod xbs » 02 pro 2018 16:24

deska nepodporuje Kaby Lake procesory...
Naposledy upravil(a) xbs dne 02 pro 2018 16:28, celkem upraveno 1 x.

malay
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod malay » 02 pro 2018 16:26

Všechno je v pořádku. B360 je kompatibilní jen s Coffe Lake (8. generace) a ty máš i7-7700 Kaby Lake (7. generace), takže to nemá fungovat. Kdyby to fungovalo, byl by to zázrak, nebo jak se u vás říká čudo.
https://www.asrock.com/mb/Intel/b360%20 ... ex.asp#CPU
Asi tě popletlo, že se tam i7 7700 fyzicky vleze.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod xbs » 02 pro 2018 16:27

ten procák vrať a vem místo něho šestijádro i5-8500 nebo 8600...

malay
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod malay » 02 pro 2018 16:39

Spíš by měl vrátit desku, protože procák asi dostal darem. Kdo by si dnes koupil novou i7-7700? Pokud chceš mít z procesoru užitek, tak potřebuješ desku s B250, Z270, H270 ...
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod xbs » 02 pro 2018 16:43

no nevim nevim, magický označení "i7" dělá svoje a pokud tomu něgdo nerozumí, tak rači vezme i7-7700 než i5-8500...

malay
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod malay » 02 pro 2018 16:45

Třeba se ještě ozve a dozvíme se, jak to bylo.
Sapphire Pure Black X58, Xeon X5670@4,2/4,0GHz + Thermalright Archon, RAM 48GB, Sapphire RX580 Nitro+ 4GB, SSD 128GB (Win 7), SSD 250GB (Win 10), HDD 1TB, RAMdisky, Corsair RM550x, zabaleno do Fractal Define R5

Maior
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod Maior » 03 pro 2018 11:38

Ahojte

Ano, nemal som paru o tom, ze aj ked je procesor urceny pre socket 1151 a sadne tam, ze nebude fungovat. Cital som podpora 8mej generacie Coffy Lake, ale nenapadlo ma, ze siedma tam fungovat nebude. Proste som myslel, ze bude fungovat aj 7ma, ale uz tam bude fungovat aj 8ma :) Hold, co uz... Clovek sa uci. Vdaka vsetkym, ktori mi hned odpisali. Pomohli ste mi. Procak mi uz vymenit nechcu, ale maticnu mi vymenia. Tak vezmem tu Asrock Z270 PRO4. Aj koli ramkam, lebo tie mam 2666Mhz a tato podporuje 3733 +

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod xbs » 03 pro 2018 12:02

esli máš paměti 2666, tak bych nečekal že je moc vytočíš...

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10223
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod Michael850 » 03 pro 2018 12:21

Selský rozum mi říká, žes ten procesor kupoval společně i s deskou, takže pokud od koupě neuběhlo 14 ní (když ta deska tedy jde vrátit), můžeš to vrátit bez udání důvodu. Neexistuje jestli eschop chce nebo nechce, pokud to není nijak poškozené nebo něco, tak ti to MUSÍ umožnit vrátit a vrátit ti peníze, ať se mu to líbí nebo ne, prostě na tom trvej a nedej se na takové jejch kličky, brání se tomu akorát protože ví, že tu starou i7 už jen tak nikomu neprodají a tak se toho snaží zbavit za každou cenu. Pokud tomu tak je jak si myslím, ono jim třeba jen stačí pohrozit ČOI a hned určitě obrátí o 180, protože ta by si je hned srovnala do latě...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34214
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod petr22 » 03 pro 2018 12:28

Pokud jsi tu I7-7700 kupoval za sve penize, tak ji zcela urcite vrat.

Jestli to spravne pocitam, tak te stala pres 300 Euro, ale vykon ma nizsi nez
Ryzen 2600, ktery stoji mene nez polovinu (!!) a I5-8500 ktery je jen o malo
drazsi nez ten Ryzen je take vykonnejsi.

I7-7700 ma smysl jedine pokud ji mas zadarmo nebo do 150 Euro z druhe ruky.

Jestli jsi za ni dal pres 300 Euro, tak mas procesor, jehoz cena neodpovida vykonu.

To jsou napady, kupovat v roce 2018 I7-7700 za plnou cenu. Ten procesor je
naprosto neprodejny a prodejce to moc dobre vi. Cena 2x vyssi nez nejlevnejsi
procesory nove generace, ale vykon nizsi.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7752
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nova zostava, pocitac vypne

Příspěvekod xbs » 03 pro 2018 12:32

né ČOI, ale SOI :-D jinak že vrátit procák je jasná věc, né desku...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač se sám vypne
    od Tonny15 » 25 bře 2018 17:53 » v Problémy s hardwarem
    8
    544
    od Tonny15
    26 bře 2018 23:33
  • Počitač sa výpne počas hodnotenia
    od Erik.Pan » 16 pro 2017 09:13 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    263
    od nations112
    17 pro 2017 12:39
  • Počítač se sám zapíná a po chvilce se zase vypne
    od Nitrox » 25 pro 2017 21:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    300
    od SpaceExplo
    26 pro 2017 23:53
  • zostava
    od Krzemuk » 23 bře 2018 12:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    318
    od Michael850
    24 bře 2018 10:12
  • Zostava
    od Menarini » 22 pro 2017 19:34 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    346
    od Donald64
    26 pro 2017 02:45

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů