Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

LEGI3
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod LEGI3 » 04 pro 2018 17:36

Zdravím, upgradoval jsem sestavu na

Ryzen 5 2600
MSI B350 GAMING PRO CARBON
16 gb ram ddr4
Seasonic focus gold 550w
Msi 1060 6gb

Po spuštění nenabehne obraz ani se nerozsviti myš a klávesnice. Všechny ventilátory, i na grafické kartě běží. LED na základní desce svítí. Zkoušel jsem i zapnout minimální konfiguraci bez připojeného sata disku a s jedním modulem rám Chtěl bych se zeptat, jestli deska podporuje procesory ryzen 2.generace (deska mi byla doporučena zde na fóru), případně je nutný Flash BIOSu (to ale zřejmě nejsem schopný udělat doma)

Díky



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 17:50

přesně tak, je nutnej aktuální BIOS, holt to dones do ňákýho servisu ať ti ho flešnou... deska ti sice byla doporučena, ale s Ryzenem 1600X, ty ses ale dál neptal a koupil's to takhle...

LEGI3
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod LEGI3 » 04 pro 2018 17:54

Ale na krabici se píše ryzen desktop 2000 ready
A toto chování je tedy v případě nesprávného BIOSu normální?

Desku jsem koupil v Czc, jsou schopni Flash udělat tam a kolik to stojí, udělají to na počkání ? A nepřijdu kvůli tomu o záruku? Je nutné vymontovat desku, resp. co mám vzít do servisu, jen desku nebo celou sestavu? Případně je možnost desku vrátit a vzít jinou.

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 17:55

Jo měl jsem stejný problém. A v servisu pc za rohem mi to flashli za 100Kč.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 5 vteřinách:
No ještě se neukvapuj. Pokud je na krabici napsáno, že je aktuální bios. Tak by to tak mělo být.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 18:04

tak to je divný no, dyš je tam ta nálepka, v tom případě po sobě všechno zkontroluj - docvaknutí pamětí, všech kabelů atd... případně vyndat procák a mrknout esli nejni ohlej ňákej pin... případně pípá to ňák po startu?

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 18:04

Ram máš jednu nebo dvě. Jsou ve správných slotech.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 25 vteřinách:
Zkusit je prohodit. Nebo jednu úplně vyndat. Nevím jak je to u této desky. Ale A2 a B2 by mělo fungovat. A záleží jestli jsou kompatibilní.

LEGI3
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod LEGI3 » 04 pro 2018 18:13

Mám 2, zkoušel jsem jednu vyndat nepomohlo, mám je ob jeden slot, co je A2 a B2?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 18:15

jak sou sloty za sebou, A1-A2-B1-B2...

LEGI3
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod LEGI3 » 04 pro 2018 18:18

Už jsem v uefi, byla to špatně docvaknuta RAM

pavok
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod pavok » 04 pro 2018 18:21

:clap: :clap: :clap:

LEGI3
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod LEGI3 » 04 pro 2018 18:28

Tak jsem dokonce nabootoval windows z ssd bez nutnosti reinstalace, zdá se že všechno funguje, je nutné nějak odinstalovat drivery staré základní desky před instalací těch nových?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7958
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava ryzen nenabehne obraz

Příspěvekod xbs » 04 pro 2018 18:50

no jo, klasika :-D jinak určo bych udělal čistej instal...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC běží, obraz nenaběhne
    od MachrCZ » 21 kvě 2018 21:07 » v Problémy s hardwarem
    67
    2418
    od MachrCZ
    03 čer 2018 15:02
  • Po zapnuti pc nenabehne obraz
    od Psychos » 29 led 2018 14:57 » v Problémy s hardwarem
    6
    443
    od Psychos
    30 led 2018 11:32
  • Sestava Amd Ryzen
    od TomasP. » 14 bře 2018 12:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    1152
    od xbs
    21 bře 2018 19:29
  • Po zapnutí pc nenaběhne obraz na monitoru
    od Chalpe00 » 02 říj 2018 11:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    438
    od Chalpe00
    04 říj 2018 13:52
  • Nenaběhne obraz nebo po krátke době vypne
    od masterduke81 » 02 říj 2018 13:02 » v Problémy s hardwarem
    2
    348
    od masterduke81
    02 říj 2018 19:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů