RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:10

Zdravím,
Potřebovalbych radu :-) Mám základní desku Gigabyte EP43T-UD3L Rev 1.0, kde výrobce deklaruje max hodnota RAM 16GB.Mám podezření na některou ze čtyř 2GB ramek, které tam momentálně mám, že je špatná (BSOD "memory management").Koupil jsem tedy HyperX 2x4GB ale po výmeně se počítač pouze zapíná a vypíná (desce se to očividně nelíbí).V obchodě jsem dostal radu že mám aktualizovat BIOS (RAMky mi s vrácením peněz zpátky vzít nechtěli).BIOS mám ale aktuální.Napadá někoho nějaký řešení než abych ty RAMky musel prodat?Kdyby je teda někdo chtěl tak za 1.000 kč :-D
Děkuji moc
za Vaše rady.



Reklama
Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 668
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Petrfoo » 16 pro 2018 15:12

Ktery konkretni typ RAMek jsi koupil?
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:30

hx316c10fbk2/8

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9117
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod zeus » 16 pro 2018 15:38

Maji malo chipu, ty na takhle starou desku musis pameti shanet v bazaru.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:48

No shánět na bazaru už asi nebudu.Zvažoval jsem upgrade ale říkal jsem si že to ještě zkusím s novou RAMkou.Tak asi bude upgrade.Ale jenom kdyby se mi to náhodou rozleželo,poradíte mi podle čeho bych se měl orientovat abych zas nekoupil něco co mi nebude fungovat?A ještě malou otázečku na závěr.PC jsem kupoval od nějakých borca co to jakože staví.Házelo to ty BSOD a když jsem dotáhl ty nový RAMky domů,rozdělal jsem skříň a v prvním slotu byla Ramka špatně nacvaklá.Mohlo to být tím?A dvě z nich mají na sobě napsaný 1,65 V (výrobce desky uvádí 4 x 1,5 V)...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35619
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2018 15:54

Pameti musi byt dual rank (obvykle maji pametove chipy z obou stran).

Kdys ten pocitac kupoval ? Doufam, ze jsi letos nekoupil pocitac z roku 2008.

Ty 1,65V pameti nevadi, stejne bezi na 1333 MHz pri 1,5V.

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 16:07

Ok,dekuji.No letos ne,loni :-D Pro moje potreby dostacujici az na ty BSoD.Predtim to padalo i nekolikrat za hodinu ted jak jsem nacvakl spravne tak uz 3 dny nic.Snad to byla tahle prkotina.Dekuju vsem za cas a rady...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1x16GB RAM + 1x8GB RAM Půjde to dohromady ?
    od jakubsemigi » 30 dub 2018 18:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    721
    od jakubsemigi
    30 dub 2018 20:01
  • Ram
    od Budja » 31 bře 2018 20:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    277
    od dom324
    31 bře 2018 21:12
  • ram
    od pejsek hejsek » 17 led 2019 20:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    186
    od pejsek hejsek
    17 led 2019 20:43
  • Párovanie RAM
    od Morrison321 » 19 srp 2018 16:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    464
    od Zivan
    20 srp 2018 12:32
  • Výběr ram
    od Dragon » 06 říj 2018 14:07 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    207
    od Dragon
    06 říj 2018 14:13

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 16 hostů