RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:10

Zdravím,
Potřebovalbych radu :-) Mám základní desku Gigabyte EP43T-UD3L Rev 1.0, kde výrobce deklaruje max hodnota RAM 16GB.Mám podezření na některou ze čtyř 2GB ramek, které tam momentálně mám, že je špatná (BSOD "memory management").Koupil jsem tedy HyperX 2x4GB ale po výmeně se počítač pouze zapíná a vypíná (desce se to očividně nelíbí).V obchodě jsem dostal radu že mám aktualizovat BIOS (RAMky mi s vrácením peněz zpátky vzít nechtěli).BIOS mám ale aktuální.Napadá někoho nějaký řešení než abych ty RAMky musel prodat?Kdyby je teda někdo chtěl tak za 1.000 kč :-D
Děkuji moc
za Vaše rady.



Reklama
Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 711
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod Petrfoo » 16 pro 2018 15:12

Ktery konkretni typ RAMek jsi koupil?
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:30

hx316c10fbk2/8

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9319
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod zeus » 16 pro 2018 15:38

Maji malo chipu, ty na takhle starou desku musis pameti shanet v bazaru.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 15:48

No shánět na bazaru už asi nebudu.Zvažoval jsem upgrade ale říkal jsem si že to ještě zkusím s novou RAMkou.Tak asi bude upgrade.Ale jenom kdyby se mi to náhodou rozleželo,poradíte mi podle čeho bych se měl orientovat abych zas nekoupil něco co mi nebude fungovat?A ještě malou otázečku na závěr.PC jsem kupoval od nějakých borca co to jakože staví.Házelo to ty BSOD a když jsem dotáhl ty nový RAMky domů,rozdělal jsem skříň a v prvním slotu byla Ramka špatně nacvaklá.Mohlo to být tím?A dvě z nich mají na sobě napsaný 1,65 V (výrobce desky uvádí 4 x 1,5 V)...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37795
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2018 15:54

Pameti musi byt dual rank (obvykle maji pametove chipy z obou stran).

Kdys ten pocitac kupoval ? Doufam, ze jsi letos nekoupil pocitac z roku 2008.

Ty 1,65V pameti nevadi, stejne bezi na 1333 MHz pri 1,5V.

PeterInva
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: RAM

Příspěvekod PeterInva » 16 pro 2018 16:07

Ok,dekuji.No letos ne,loni :-D Pro moje potreby dostacujici az na ty BSoD.Predtim to padalo i nekolikrat za hodinu ted jak jsem nacvakl spravne tak uz 3 dny nic.Snad to byla tahle prkotina.Dekuju vsem za cas a rady...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ram
    od kenajCZ » 11 kvě 2019 10:21 » v Problémy s hardwarem
    1
    172
    od petr22
    11 kvě 2019 10:32
  • ram
    od pejsek hejsek » 17 led 2019 20:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    246
    od pejsek hejsek
    17 led 2019 20:43
  • RAM
    od Thomas13 » 12 bře 2019 10:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    225
    od Zivan
    12 bře 2019 11:29
  • Ram
    od Fantousek » 18 čer 2019 15:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    191
    od dom324
    18 čer 2019 16:03
  • Jakou RAM?
    od Scientific » 26 lis 2018 10:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    657
    od Scientific
    26 lis 2018 23:06

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 8 hostů