Tiskárna vynechává

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 15:13

Zdravím,
mám starší inkoustovou Epson DX4000 a donedávna vše ok, tak před dvěma měsíci začala ale při tisknutí dělat mezery (pouze při tisku, kopírování v pohodě). V pdfku jen asi dvoumilimetrové, ve wordu víc jak centimetrové (horizontální).
Včera jsem potřebovala vytisknout pouze určité stránky z knihy naskenované v pdfku po dvojstranách bez OCR a tak jsem kopírovala výber do photofiltre do formátu PNG. Automaticky jsem nechala 200 PPI a zmenšovala vložený výběr a tisk byl bezchybný.
Pak mi došlo, že se s tím nemusím tak patlat a přehodila jsem PPI ve photofiltre na 390, abych nemusela zmenšovat vložený výběr. V tu chvíli ale začaly zase mezery v tisku.

DSC_1799.JPG


Moje otázka tedy je:
Lze nějak změnšit PPI ve wordu? Vzhledem k tomu, že kolikrát potřebuji vytisknout víc papírů do školy, potřebovala bych, aby to bylo bez těch zatracených mezer.
Případně, nevíte, kde je chyba?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17841
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2018 15:27

Jak vypadá testovací stránka? Ta je v pořádku?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 15:57

ITCrowd píše:Jak vypadá testovací stránka? Ta je v pořádku?


Nic moc, prakticky stejně jako to z pdfka
DSC_1800.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1089
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Grander » 19 pro 2018 16:22

To chce spustit čištění trysek, návod prp tvoji tiskarnu najdeš na netu.
A co je to za manevr, měnit PPI?! Nestačí dát v tiskovém dialogu PDF "Přizpůsobit na stránku"?

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 16:37

Grander píše:To chce spustit čištění trysek, návod prp tvoji tiskarnu najdeš na netu.
A co je to za manevr, měnit PPI?! Nestačí dát v tiskovém dialogu PDF "Přizpůsobit na stránku"?


Trysky jsou v pořádku - to by byl problém při jakémkoli tisku, nebo ne?
Manévr to je prostý - knížka byla naskenovaná po dvoustránkách, ale já většinou potřebovala z té dvoustránky jen jednu (ale dohromady tak 25). Hodila jsem si novou stránku ve photofiltre (na velikost běžné A4 na šířku, u toho je automaticky 200 PPI) a do ní jsem vkládala dvě samostatně zkopírované stránky - tj. třeba str. 234 a pak až str. 257 (docházel mi papír, tak jsem šetřila).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17841
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2018 16:50

To je právě otázka. Je možné, že při grafickém tisku to tu černou dotiskává z barevných trysek, protože ta černá není úplně černá. Zatímco u písma černá černou je.
Vyčištěním trysek rozhodně nic nezkazíš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 16:58

S klidem můžu říct, že černá je opravdu černá. Pamatuju si, jak to vypadalo před pár měsíci, když to černou míchalo z barevných, zatímco černá náplň si jen tak vytíkala na houbičku. Ale je fakt, že když to zkusím, nic nezkazím...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17841
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2018 17:07

Ono taky hned bude vidět, zda ano, či ne :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 17:41

Vyčištěno 4x a výsledek stále stejný
_20181219_173305.JPG


Podotýkám, že na jaře jsem si nechala donést sterilní stříkačku a destilovanou vodu a čistila jsem to ručně (tenkrát byl problém s modrou, ale brala jsem všechny)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17841
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2018 18:31

Dle zkušební stránky a toho čistícího tisku mi to opravdu připadá jako chyba trysek.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saya-Mi
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: březen 18
Pohlaví: Žena

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod Saya-Mi » 19 pro 2018 18:44

A není možné, že je chyba kdesi v ovládání trysek? Protože až na ten kód pod čistícím tiskem tento tak vypadal snad odjakživa, ale tisklo to vždy celkem dobře (jen lehce posunutě, ale na to je nástroj v ovládání tiskárny)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17841
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tiskárna vynechává

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2018 19:05

I to je možnost. To ale zjistíš až vyměníš celou cartridge.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiskárna
    od stosaur » 19 bře 2019 17:32 » v Vše ostatní (sw)
    2
    482
    od stosaur
    19 bře 2019 17:37
  • Nekomunikuje tiskárna
    od edas » 11 črc 2019 10:25 » v Problémy s hardwarem
    3
    406
    od petr22
    11 črc 2019 10:43
  • Tiskárna přepravních štítků
    od Těsňa » 17 zář 2019 15:08 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    431
    od Těsňa
    25 zář 2019 15:18
  • Virtuální tiskárna do DOC
    od petrmet » 25 dub 2019 12:43 » v Vše ostatní (sw)
    9
    771
    od Zivan
    26 dub 2019 08:39
  • Tiskárna s levnou údržbou
    od Jandak » 13 pro 2019 12:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    28
    1336
    od X
    15 pro 2019 13:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Karrex a 4 hosti