Nová sestava - monitor nic nezobrazuje Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jinambo1
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod jinambo1 » 21 pro 2018 09:57

Dobrý den, mám problém s touto sestavou:
ASUS PRIME A230M-K, RAM Crucial Ballistix 2666MHz, Ryzen 5 1400, Gainward GTX 750ti 2GB.
Po zapnutí PC monitor nic nezobrazuje, jde do spánku. Monitor je připojený přes VGA do grafické karty.
Všechno až na grafickou kartu je nové, ta ale ve staré sestavě funguje, stejně tak i zdroj by neměl být problém.
Co by mohlo tento problém způsobovat? Předej děkuji.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16012
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod xbs » 21 pro 2018 10:03

divná deska, si chtěl napsat 320... skládal si sám nebo ti komp přišel sestavenej? zkontrolovat vše uvnitř, docvaknutí pamětí, kabelů, atd...

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9527
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod zeus » 21 pro 2018 10:21

Ze by EFI problem, jen z druhe strany?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

jinambo1
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod jinambo1 » 21 pro 2018 11:32

xbs píše:divná deska, si chtěl napsat 320... skládal si sám nebo ti komp přišel sestavenej? zkontrolovat vše uvnitř, docvaknutí pamětí, kabelů, atd...

Chtěl, pardon.
Skládal jsem to sám. Momentálně to mám zapojené mimo skříň, takže jsem paměť kontroloval, docvaknutá je, zkoušel jsem ji i hodit do druhého slotu, kdyby tenhle byl vadný. Grafickou kartu jsem zkoušel zapojit do staré sestavy a normálně jede. Zkoušel jsem i restartovat bios vyndáním baterie z MB. Kabely (hlavní a přídavné napájení procesoru) by měly být zapojeny správně.
Už nevím, čím by to mohlo být.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16012
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod xbs » 21 pro 2018 11:41

máš možnost zkusit propojit jinym druhem kabelu, třeba DVI?

jinambo1
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod jinambo1 » 21 pro 2018 12:09

xbs píše:máš možnost zkusit propojit jinym druhem kabelu, třeba DVI?

Bohužel nemám. Monitor je jen na hdmi, ještě bych mohl zkusit televizi přes HDMI, ale moje grafická karta má jenom miniHDMI. :?
Ještě bych mohl dodat, že když zapojím myš a klávesnici do USB, tak se nerozsvítí.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16012
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod xbs » 21 pro 2018 12:35

a rozběhne se vůbec větrák na procesoru, grafárně, hadr? a necituj pls předchozí příspěvek, odpovídej přes rychlou odpověď pod tématem...

jinambo1
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod jinambo1 » 21 pro 2018 12:37

Rozeběhne. Podle mě jsou problém RAMky, zkusim si od někoho půjčit a pak napíšu, jak jsem na tom.

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 408
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod Pedrossos » 21 pro 2018 12:39

jinambo základní deska uplně nová ???

Dodatečně přidáno po 3 minutách 35 vteřinách:
jde o to, že někdy to dělá uchyt na baterku- špatný kontakt, ale jestli ju máš novou, tak to tím nebude nejspíš

Dodatečně přidáno po 4 minutách 46 vteřinách:
nebo jestli máš jinou baterku tak zkus
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16012
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod xbs » 21 pro 2018 12:45

jinak mimochodem ten výběr komponent je fakt mizernej - bídná deska, pomalá paměť a procák nejlíp rovnou šestijádro (R5 1600/X/2600)... co tě vedlo ke koupi konkrétně těhle komponent? nebyl to náhodou ten hrůznej balíček u zelenáče?

jinambo1
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod jinambo1 » 21 pro 2018 12:52

Pedrossos - Ano, deska a CPU jsou nové komponenty. Jen RAMka je z bazaru, údajně jen rozbalená.
xbs - Díky za pochvalu. :D Jsem student, takže cena. :) A pro mé potřeby je výkon naprosto postačující. Žádný balíček to nebyl.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 40795
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová sestava - monitor nic nezobrazuje

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 12:53

No prave ze ta cena.

Ryzen vyzlozene potrebuje 3200 MHz moduly.

Mas ty pameti ve spravnych slotech dle manualu k zakladni desce ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová sestava, svítí DRAM led, monitor nereaguje
    od lada1379 » 05 zář 2019 20:16 » v Problémy s hardwarem
    14
    565
    od xbs
    05 zář 2019 21:40
  • Nová PC sestava
    od MagiiX » 25 říj 2019 11:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    18
    1387
    od MagiiX
    28 říj 2019 10:53
  • nová sestava
    od Myselin8 » 12 črc 2019 19:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    37
    1565
    od Myselin8
    15 črc 2019 23:15
  • Nová sestava
    od Balicc » 11 srp 2019 16:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    1304
    od Manoust
    13 srp 2019 20:31
  • Nová pc sestava do 30 000 bez DPH
    od AntiPCPraha » 07 říj 2019 11:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    74
    3503
    od xbs
    17 říj 2019 16:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 8 hostů