Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
autoprd
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1664
Registrován: únor 09
Bydliště: ▼▲☺U Pc ☺▼▲
Pohlaví: Muž

Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod autoprd » 14 led 2019 21:53

Zdravím mám v PC 2x4Gb Ram stejné značky i časování. Správce úloh i Systém ukazuje jen 4Gb.

Hledal jsem týden odpovědi na googlu a Ytube..Nic

Ramky jsem zkoušel do jiného Pc a fungují normálně, Vyzkoušel jsem jiné Ram v tomto Pc a fungují taky normálně.

V msconfig jsem zkoušel odkliknout i zakliknout max pamět.

V systému jsem virtuální pamět zkoušel vypnout, manuálně nastavit, i automaticky.

Windows je čerstvě instalován.

MB- F2A55-M LK

Někdo nějaký nápady? Děkuji

Obrázek



Reklama
Uživatelský avatar
HelFix
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1133
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod HelFix » 14 led 2019 22:52

Zkus prohodit ramky.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1177
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod Zivan » 15 led 2019 00:47

A mají kromě stejného časování i stejný počet čipů?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39199
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod petr22 » 15 led 2019 05:54

Upresneni jednotek - gb neexistuje a 1 GB = 8 Gb.

Memory mapping v BIOSu - je zapnute ?

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 53
Registrován: duben 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod martin.100 » 15 led 2019 18:11

Zkusil bych zapojit vzdy jednu RAM pamet. Se spatnou nenabehne system. Deska podporuje max 32 GB pameti a pri 64bit systemu by melo byt videt celych 8 GB.

Uživatelský avatar
autoprd
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1664
Registrován: únor 09
Bydliště: ▼▲☺U Pc ☺▼▲
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)  Vyřešeno

Příspěvekod autoprd » 15 led 2019 18:48

Tak jsem koukal do Biosu mám UEFI od Asusu f2a55-m lk a Memory mapping jsem nenašel. Bios ukazuje jen 4096MB

zde jsem nafotil bios a obě Ramky https://imgur.com/gallery/isPu26u

Dodatečně přidáno po 22 minutách 23 vteřinách:
Tak přátelé je mi tak trapně :D

Vzal jsem obě ramky sundal Alu chlazení a prostříkal kontakt sprejem....

Ejhle... Ono to funguje 8gb (7gb použitelných)

Díky za rady.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem se sluchátkami
    od kekes1 » 20 říj 2019 20:41 » v Problémy s hardwarem
    3
    273
    od Pic
    včera, 00:10
  • Problém s procesorem
    od Slamos » 21 lis 2018 15:26 » v Problémy s hardwarem
    10
    500
    od xbs
    21 lis 2018 17:52
  • problém s diskem D
    od gamer_20141 » 16 úno 2019 13:15 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    300
    od zeus
    16 úno 2019 13:19
  • Problém s grafikou?
    od masterduke81 » 20 úno 2019 10:58 » v Problémy s hardwarem
    8
    534
    od masterduke81
    21 úno 2019 20:06
  • Windows 8 problém
    od LukysGaming » 21 úno 2019 13:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    775
    od LukysGaming
    13 bře 2019 15:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: artii, CommonCrawl [Bot] a 26 hostů