Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
autoprd
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1664
Registrován: únor 09
Bydliště: ▼▲☺U Pc ☺▼▲
Pohlaví: Muž

Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod autoprd » 14 led 2019 21:53

Zdravím mám v PC 2x4Gb Ram stejné značky i časování. Správce úloh i Systém ukazuje jen 4Gb.

Hledal jsem týden odpovědi na googlu a Ytube..Nic

Ramky jsem zkoušel do jiného Pc a fungují normálně, Vyzkoušel jsem jiné Ram v tomto Pc a fungují taky normálně.

V msconfig jsem zkoušel odkliknout i zakliknout max pamět.

V systému jsem virtuální pamět zkoušel vypnout, manuálně nastavit, i automaticky.

Windows je čerstvě instalován.

MB- F2A55-M LK

Někdo nějaký nápady? Děkuji

Obrázek



Reklama
Uživatelský avatar
HelFix
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1102
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod HelFix » 14 led 2019 22:52

Zkus prohodit ramky.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1045
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod Zivan » 15 led 2019 00:47

A mají kromě stejného časování i stejný počet čipů?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37737
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod petr22 » 15 led 2019 05:54

Upresneni jednotek - gb neexistuje a 1 GB = 8 Gb.

Memory mapping v BIOSu - je zapnute ?

martin.100
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: duben 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)

Příspěvekod martin.100 » 15 led 2019 18:11

Zkusil bych zapojit vzdy jednu RAM pamet. Se spatnou nenabehne system. Deska podporuje max 32 GB pameti a pri 64bit systemu by melo byt videt celych 8 GB.

Uživatelský avatar
autoprd
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1664
Registrován: únor 09
Bydliště: ▼▲☺U Pc ☺▼▲
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)  Vyřešeno

Příspěvekod autoprd » 15 led 2019 18:48

Tak jsem koukal do Biosu mám UEFI od Asusu f2a55-m lk a Memory mapping jsem nenašel. Bios ukazuje jen 4096MB

zde jsem nafotil bios a obě Ramky https://imgur.com/gallery/isPu26u

Dodatečně přidáno po 22 minutách 23 vteřinách:
Tak přátelé je mi tak trapně :D

Vzal jsem obě ramky sundal Alu chlazení a prostříkal kontakt sprejem....

Ejhle... Ono to funguje 8gb (7gb použitelných)

Díky za rady.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM 8gb
    od Lukylukee » 18 říj 2018 12:13 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    303
    od Marfy
    18 říj 2018 12:25
  • Rozšíření RAM z 8GB na 16GB
    od remkren » 25 lis 2018 15:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    560
    od remkren
    25 lis 2018 20:49
  • Deska vidí jen 8GB RAM
    od Shashekk » 24 bře 2019 19:38 » v Problémy s hardwarem
    48
    1385
    od xbs
    26 bře 2019 07:32
  • Lenovo Y50-70 vs. stock 8GB RAM?
    od SGvagon » 25 lis 2018 20:59 » v Problémy s hardwarem
    11
    587
    od xbs
    27 lis 2018 05:30
  • RAM ADATA 8GB DDR3 1333MHz CL9
    od ToXiK » 25 lis 2018 20:02 » v P: Hardware
    0
    363
    od ToXiK
    25 lis 2018 20:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 17 hostů