Sapphire PULSE RX570 / Intel

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 11:03

Dobry den, mam sestavu:

MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB
Intel Core i5-4460
MSI B85-G43 GAMING - Intel B85

a dostala se mi do ruk grafika Sapphire PULSE RX570 8GB (256), tak jsem ji vrazil do PC a provedl komplet reinstal. Všechny drivers se tvari ze jsou ok a aktualni, i beh samotneho winu je ok, ale co se tyce her (otestovano prozatim jen na APEX) tak tragedie, nejede ani na minimalni detaily. Co jsem cetl tak AMD/Intel by nemel byt az tak velky problem. Dokazal by mi nekdo poradit kde hledat problem? diky!



Reklama
Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod Martab » 12 úno 2019 11:12

Vítej na PC-Help

AMD grafika a Intel CPU není vůbec žádný problém. kam máš zapojený monitor, do jakého výstupu z case (klidně vyfoť a nahrej sem)?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 11:23

Díky za privitani. Buhuzel u pc zrovna nesedim, ale jsem si jisty ze oba monitory jsou v GPU, jeden pres HDMI druhy DVI. Dlasi vec ke ktere se musim priznat je ta ze grafika byla par mesicu v RIGu, mela prehrany bios a byla taktovana pres EthOS (teplota ale nikdy nepresahla 60°C), bios jsem uvedl do originalniho stavu. Jen si nejsem jisty jak je to s tim taktovaním, mel jsem za to ze GPU taktuje primo desta takze pri vlozeni do jineho HW by se hodnoty mely vratit. Pripadne mohl by to byt problem?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod Martab » 12 úno 2019 11:29

Takty GPU určuje BIOS karty, popřípadě je lze změnit z prostředí OS. Pokud se karta přehodí do jiného PC, tak si načte takty ze svého BIOSu (možná by bylo spíš přesnější napsat něco jako FW). Potom by se to chtělo podívat přes GPU-Z, na jakých taktech grafika opravdu jede, a zda nastavuje takty tak jak by měla při zátěži.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 12:07

Dekuju za radu, hned jak budu moc tak vyzkousim a dam zpetnou vazbu.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod Martab » 12 úno 2019 12:11

Ok, potom kdyby byl problém s obrázkem: app.php/page/jsem_tu_poprve
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 18:12

tak tady je scr z gpu-z, nejsem si jisty co v nem hledat, bohuzel nemuzu najít fotku s původními hodnotami
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27454
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod Martab » 12 úno 2019 19:03

Takty vypadají OK, zkus otevřít záložku Sensors, pak zapnout hru a podívat se zda se správně takty zvedají a jaká je teplota (myslím klikáním na tu hodnotu se pak dá přepnout i na maximální hodnotu).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 19:35

tady by mely byt videt hodnoty pred o zapnuti hry
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sim20
Level 3
Level 3
Příspěvky: 493
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod sim20 » 12 úno 2019 20:32

Ta grafická karta není vůbec zatížená, podle mě to běží to na integrované. V GPU-Z přepni vlevo dole na integrovanou a koukni na vytížení.

poc.petr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod poc.petr » 12 úno 2019 20:54

mate uplnou pravdu, diky ... nicmene jak a kde teda zvolim na jakou gpu ma hra bezet? u nvidie to bylo vzdy atomaticky ... nasel jsem ze pres AMD Catalyst, ten mi ale po otevreni spadne k hodinam a nasledne se zavre uplne
Naposledy upravil(a) poc.petr dne 12 úno 2019 21:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14610
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sapphire PULSE RX570 / Intel

Příspěvekod xbs » 12 úno 2019 21:03

pokud máš kabel od monitoru připojenej do grafárny, tak samozřejmě to pude přes ní, jedině že bys ho měl píchlej do desky...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • P: Sapphire PULSE Radeon RX 5700XT 8G
    od sim20 » 23 říj 2019 19:54 » v P: Hardware
    0
    774
    od sim20
    23 říj 2019 19:54
  • Sapphire Radeon PULSE ITX RX 570
    od Nitram1980CZ » 16 zář 2019 04:01 » v P: Hardware
    2
    682
    od Nitram1980CZ
    17 zář 2019 12:54
  • Provozní vlastnosti Sapphire Radeon PULSE ITX RX 570
    od extrem » 09 srp 2019 19:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    297
    od xbs
    09 srp 2019 19:52
  • RX570 snižení napěti.
    od Rumek23 » 15 dub 2019 21:31 » v Taktování a další úpravy PC
    4
    1664
    od xbs
    06 čer 2019 15:11
  • Cena/výkon GPU ( Nejlepší RX570??)
    od kupjec » 20 úno 2019 19:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    507
    od xbs
    20 úno 2019 21:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot], Grewen, zezr a 31 hostů