Deska vidí jen 8GB RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Shashekk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod Shashekk » 24 bře 2019 19:38

Zdravím, dostavěl jsem své první PC, želbohu deska vidí jen 8GB RAM. Dvakrát jsem už vyndal a zkusil dotlačit více, proto myslím, že tam problém nebude.
Sestava:
Asus Prime Z390-A
i5 9600K
HyperX Predator 3200

Našel jsem na desce MEMok switch, ale nevím jestli to používám správně.
Nevíte co by mohlo pomoci?



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37183
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod petr22 » 24 bře 2019 19:42

Kolik GB RAM mas a jake presne moduly (8 GB KIT napr. neni 2x 8 GB) ?

Jsou pameti osazeny v tech slotech, kde maji byt podle manualu k desce ?
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 bře 2019 19:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11279
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod xbs » 24 bře 2019 19:43

v BIOSu nejni vidět? zkusil's jiný sloty?

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4227
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod RIKI22 » 24 bře 2019 19:48

Ak pretaktuješ Ram a PC nenabehne ,na doske zostane svietiť LED Ram, tak vtedy použi tlačidlo Mem OK.Doska sa reštartuje a skúsi nastaviť optimálnu frekvenciu pre Ram , aby PC nabehol.Neslúži ale na to , ak je problém s kapacitou Ram.

Shashekk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod Shashekk » 25 bře 2019 06:39

@petr22: Koupil jsem kit 2x 8GB (https://www.czc.cz/hyperx-predator-16gb ... 9a/produkt). V manuálu jsem našel, že paměti mají být ve slotek A2 + B2. Deska vidí jen tu ve slotu B2

@xbs: BIOS právě vidí jen tu ve slotu B2. Jiné sloty jsem nezkoušel, už se mi nechtělo sundávat tu Ninju :D Až dojdu z práce vyzkouším jiné sloty. Kdyby to náhodou jelo v jiném slotu nebude problém s dual channel?

@RIKI22: děkuji za vysvětlení

Dodatečně přidáno po 40 minutách 39 vteřinách:
Ještě doplním, že můj PC děla ,,double boot,, Jakmile ho zapnu tak se na cca vteřinu zapne pak vypne a pak se už rozjede. Pátral jsem na webu a zjistil jsem, že nejsem sám. https://forums.tomshardware.com/threads ... ?view=date
Měl by to opravit update BIOSu, myslíte, že by to mohlo pomoct i s tou pamětí?

casperdeluxe
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod casperdeluxe » 25 bře 2019 07:40

Ten double boot to dělá pokaždé? Nebo jenom když vypneš zdroj? Mě to na jednom PC dělalo jen když jsem vypl zdroj. Jinak to jelo normálně. S tou ramkou jsem měl stejný problém. Všiml jsem si toho tak po hodině. Pak jsem jen ramky vytáhl a dál z5 a fungovalo to ok
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11279
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod xbs » 25 bře 2019 07:52

aby zůstal zachovanej dual channel, tak to bude muset jinak bejt v A1 a B1, každopádně mnohdy stačí jen navzájem prohodit...
Naposledy upravil(a) xbs dne 25 bře 2019 07:54, celkem upraveno 1 x.

Shashekk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod Shashekk » 25 bře 2019 07:52

Upřímně řečeno nevím, když jsem se hrabal v PC tak jsem vždycky vypínal zdroj i odpojoval kabel. Taky můžu vyzkoušet až budu doma.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
@xbs tak to doufám, že ten slot nějak zprovozním

casperdeluxe
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod casperdeluxe » 25 bře 2019 10:51

Tak jestli jsi vypínal zdroj, tak by to mělo být normální
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37183
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod petr22 » 25 bře 2019 11:07

Ty pameti nejsou na compatibility listu desky.

Shashekk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod Shashekk » 25 bře 2019 11:38

Tak použitelné by asi být měly když mi minimálně jeden modul funguje ne?

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4227
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Deska vidí jen 8GB RAM

Příspěvekod RIKI22 » 25 bře 2019 11:40

A skusil si ich po jednom?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM 8gb
    od Lukylukee » 18 říj 2018 12:13 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    287
    od Marfy
    18 říj 2018 12:25
  • Rozšíření RAM z 8GB na 16GB
    od remkren » 25 lis 2018 15:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    538
    od remkren
    25 lis 2018 20:49
  • Problém s RAM 8gb (použitelné 3.96gb)
    od autoprd » 14 led 2019 21:53 » v Problémy s hardwarem
    5
    522
    od autoprd
    15 led 2019 18:48
  • Prodám RAM Kingston DDR3 4+8GB 1600MHz
    od ski1961 » 13 čer 2019 22:06 » v P: Hardware
    9
    328
    od ski1961
    včera, 08:52
  • Lenovo Y50-70 vs. stock 8GB RAM?
    od SGvagon » 25 lis 2018 20:59 » v Problémy s hardwarem
    11
    571
    od xbs
    27 lis 2018 05:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 24 hostů