Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

radekv78
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod radekv78 » 27 bře 2019 11:42

Dobrý den, rád bych se zeptal na příčinu špatného (nebo správného) fungování pamětí na desce Gigabyte Z77X-UD5H (i5-3570k). Měl jsem 2x4GB Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A2133C11B a bezproblémů dual channel fungoval ve slotech 3 a 4. Dokoupil jsem z bazoše 2x4GB Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A2133C11R doplnil je do slotů 1 a 2 a PC se stále restartoval. Samostatně oba páry fungovaly bez problémů. Nakonec jsem osadil staré moduly do slotů 2 a 4 a nové do slotů 1 a 3. Systém najel a přes CPU-ID mi to ukazuje, že jsou dva moduly v dualu a dva single. XMP profil je verze 1.2 a 1.3 Pro doplnění: paměti se liší v barvě a ve verzích. Modré jsou v. 4.xx a červené 8.xxDěkuji za objasnění



Reklama
Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2817
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod dom324 » 27 bře 2019 11:55

Jak dvě paměti jednou v Dual Channelu a další dvě v Single? To nejde, máš buď Dual nebo Single. Hoď sem screen.

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4250
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod RIKI22 » 27 bře 2019 11:56

Čo viem tak Intel žiadné dual 1-2 a 3-4 ale 1-3 a 2-4 alebo ináč A1-B1 a A2-B2.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1031
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod Zivan » 27 bře 2019 15:04

Odhad - dve pameti jsou single rank a dve dual rank :D

radekv78
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod radekv78 » 27 bře 2019 19:52

Tak se omlouvám a "Zivan" má slušný odhad. Fyzicky jsem kouknul na paměti a ty moje původní jsou opravdu osazeny jen z jedné strany a v cpu-z u mě došlo k pochybení u vyčtení údajů, kde single a dual bylo samozřejmě u ranks, nikoli u channel, tam je dual. K tomu restartování dochází, pokud single rank paměti osadím do slotu 1,2 a dual rank paměti do slotu 3,4. Pokud je prohodím, tzn. dualy do 1,2 a single do 3,4 běží to. Je to tedy takto OK a je pro mě nějak omezující, to že dva moduly jsou single rank?

Díky

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11326
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod xbs » 27 bře 2019 19:54

dyš to s nima funguje, tak tě to nijak neomezuje...

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1031
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod Zivan » 27 bře 2019 20:02

Memtest jsi zkoušel?

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4250
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod RIKI22 » 27 bře 2019 20:05

Používaš aj XMP režim ?Ak sú nové ram zapojené samostatne bežia ako dual ?

Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2817
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod dom324 » 27 bře 2019 20:29

Pro jistotu bych to projel Memtestem jak psal Zivan.
Pokud deska zvládne ty moduly ukočírovat, neviděl bych v tom problém.

radekv78
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod radekv78 » 29 bře 2019 20:47

RIKI22 píše:Používaš aj XMP režim ?Ak sú nové ram zapojené samostatne bežia ako dual ?

Ano používám XMP

Dodatečně přidáno po 3 minutách 57 vteřinách:
Zivan píše:Memtest jsi zkoušel?

Zkoušel jsem nějaké memtesty pod win, ale to se mi moc nezdálo a tuhnulo to. Potom jem zkusil MemTest86 bootovací flash, nechal jsem projet 4 cykly asi 3,5h a žádný error. Ani v jiné práci, nebo hrách, jsem žádný problém nezaznamenal. Takže to tak nechám a uvidíme... Díky

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4250
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod RIKI22 » 29 bře 2019 20:55

Zobrazuje Ti v CPU-Z , položka Memory Dual ?Ak áno, tak by nemal byť problém.Možno ,ak by si zapojil iba nové , tak v CPU-Z ich budeš mať ,ako dual.

radekv78
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Dual channel s Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 2133

Příspěvekod radekv78 » 29 bře 2019 21:03

RIKI22 píše:Zobrazuje Ti v CPU-Z , položka Memory Dual ?Ak áno, tak by nemal byť problém.Možno ,ak by si zapojil iba nové , tak v CPU-Z ich budeš mať ,ako dual.

Ano je tam dual i při osazení 4 moduly


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DDR3 RAM - dual channel
    od Drifty » 11 říj 2018 02:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    487
    od Drifty
    11 říj 2018 10:18
  • Prodám RAM HyperX Fury Blue 4X4GB DDR3 1600 DDR3
    od JHM » 15 lis 2018 10:33 » v P: Hardware
    2
    1080
    od JHM
    04 pro 2018 11:58
  • Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LED 2x 8GB - red LED
    od Jettero » 16 říj 2018 09:37 » v P: Hardware
    2
    1009
    od polusm
    12 bře 2019 12:55
  • Dual channel VS +2GB ram
    od OnePerson » 22 říj 2018 15:03 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    26
    1167
    od OnePerson
    27 říj 2018 18:06
  • MSI N760 TF 2GD5/OC & G.SKill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 2133 CL9
    od balgorius » 27 led 2019 13:48 » v P: Hardware
    2
    652
    od dom324
    29 led 2019 22:18

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Dark Messiash, harris, Petrucha a 22 hostů