Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1123
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Manoust » 12 dub 2019 20:21

Zkousel chvilku hrani v BF5 a teplota sla pres 70C, takze tam bude opravdu neco spatne.



Reklama
Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3144
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod dom324 » 12 dub 2019 20:36

Poslední dobou tu bylo se sestavením pc v czc hned několik problémů (a celkem závažných), nedivil bych se, kdyby i tentokrát chlapci pochybili...

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1123
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Manoust » 12 dub 2019 20:40

Videl jsem foto toho pc a na prvni pohled to vypadalo ok, tak nevim, mozna spatne nanesli pastu, no uvidime.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16247
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod xbs » 12 dub 2019 20:45

nebo nedali žádnou, to by byl vrchol diletantství... naštěstí větráky v bedně podělat nemohli, pač ty tam sou už z výroby (to by museli pochybit polští soudruzi :-D)... nebo může bejt vadnej chladič, třeba základna špatně dosedá atd...

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1460
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Fox_25 » 12 dub 2019 23:06

Kvalita práce v CZC je značně proměnlivá(jak píše xbs), asi jako když zkouším gotické písmo kal. hrotem. Určitě bych zkontroloval zda tam ta pasta je, ještě mě napadá, dodává se fera 3 s namontovaným ventilátorem? Pokud ne, zkontroluj zda fouká ve správném směru. Už se mi dostalo do pazourů několik PC které měli opačně větrák na chlazení CPU.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1123
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Manoust » 12 dub 2019 23:53

Vetrak je spravne, jak jsem rikal, na pohled to vypadalo v poradku.
Naposledy upravil(a) Manoust dne 13 dub 2019 10:43, celkem upraveno 1 x.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8525
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod richchie » 13 dub 2019 08:46

Ryzen 2600+Arctic Freezer 33 což je podobná sestava+v bedně je celkem 5ks větráků.
teploty.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1123
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Manoust » 13 dub 2019 10:45

Muzes zkusit pustit tu AIDU ? Nech to bezet treba 5min.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8525
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod richchie » 13 dub 2019 11:16

aida.jpg


Jediné co bylo upravené tak,když jsem to poprvé zapnul tak bylo EDC neustále na 99% tak bylo sníženo v napájení u řízení spotřeby procesoru u minimální na 5%+musí být zapnuté vyvážení.
oprava.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Pajus
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 317
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Pajus » 13 dub 2019 15:54

stabilitytest.png

Ale nataktovane na 3,8.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MSI B450 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 2600 , Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport AT , MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 , hdd Crucial MX500 500GB SSD + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 10 pro. + Linux Mint Cinammon 18.1- 64bit. , Zdroj Seasonic 500W

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1123
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod Manoust » 13 dub 2019 17:42

3.8, tak to teda nemas moc velky OC :D . Kazdopadne problem je zda se vyresen. Ted uz je teplota 60C. Problem byl v tom, ze mel dane ventilatory na 2 stupen na bedne, jenomze se ukazalo, ze se na 2. stupen netoci, toci se na prvni a treti. Rovnez posunul jeden ventilator do horni pozice, misto spodni. Takto na prvni stupen je nejakych 62C a na 3 stupen je 60C a fera toci jen nejakych 900 otacek.Coz si myslim, ze uz je v cajku.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16247
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 2600 a Fera 3 - Teplota v AIDA 64

Příspěvekod xbs » 13 dub 2019 17:54

má teda ty větráky v tom externim hubu a nastavený manuálně na nižší otáčky - to je holt specialitka polskejch soudruhů, každopádně pro někoho gdo si s tim pohraje to může bejt poměrně užitečný... esli by nebylo lepší mu je připojit přímo na desku a nechat otáčky řídit samočinně...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • AMD Ryzen 5 2600
    od FikusCZ » 30 lis 2019 10:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    227
    od xbs
    30 lis 2019 11:15
  • Ryzen 5 2600
    od Karel2232 » 14 srp 2019 11:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    254
    od Skeleton
    14 srp 2019 11:42
  • K: Ryzen 5 2600
    od Zivan » 27 črc 2019 10:36 » v K: Hardware
    1
    1461
    od Zivan
    06 srp 2019 11:45
  • Koupím Ryzen 5 3600/2600
    od viktor2206 » 02 lis 2019 17:10 » v K: Hardware
    1
    1866
    od viktor2206
    06 lis 2019 23:56
  • PC Ryzen 5 2600 / 5 500Kč.
    od vrbic12593 » 28 čer 2019 09:09 » v P: Hardware
    10
    886
    od vrbic12593
    28 čer 2019 11:16

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 21 hostů