Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

dufus.bal
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod dufus.bal » 13 dub 2019 00:01

Zdravím Vás špecialisti.

Minulý mesiac som si zakúpil nový monitor Gigabyte AD27QD. Nakoľko tento monitor má ešte staršiu verziu Display portu, ktorý nepodporuje HDR, monitor som zapojil cez DP aj cez HDMI kvôli HDR. Na monitore sa dá jednoducho cez OSD prepnúť výstup. Problém je, že pri HDMI cez ovládací panel NVIDIA, môžem pri 120Hz nastaviť len 8 bit farebné rozlíšenie. Pri DP mi ide nastaviť aj 10 bit, samozrejme pri 120Hz, nakoľko pri vyššej frekvencii už 10 bit monitor nepodporuje. Viete mi poradiť prečo sa mi nedá pri HDMI nastaviť 10 bit? Režim zobrazenia vo windows mám duplikáciu. Samozrejme používam RGB.

GK GTX 970
Windows 7

Ďakujem.



Reklama
Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1314
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod Fox_25 » 13 dub 2019 00:28

Je to vlastnost, při 10bit barvách monitor podporuje max. 120hz.

dufus.bal
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod dufus.bal » 13 dub 2019 15:41

Ja viem ze to je vlastnost pri 144hz. Ako som uz vyssie pisal, monitor mam nastaveny na 120hz teda 10 bit color nastavenie by malo ist. Ono aj ide ked ho mam zapnuty cez DP ale pri HDMI mi aj pri 120hz nvidia control panel dovoli len 8 bit.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1314
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod Fox_25 » 14 dub 2019 05:32

Tak to jsem přehlédl, napsal bych ti ať zkusíš high speed HDMI kabel, ale předpokládám že výrobce tam dal správný kabel. Ještě můžeš zkusit v ovládacím panelu grafiky změnit formát výstupu barev na ycbcr422, je možné že na 120hz, 10bit a RGB/ycbcr444 už nestačí přen. rychlost hdmi.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36394
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod petr22 » 14 dub 2019 08:09

Ze by pocitac rozpoznal ze na 8bit panelu nelze nastavit 10bit? Ale spise ne.

Na webu vyrobce je novejsi firmware pro monitor - tim bych zacal.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1314
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod Fox_25 » 15 dub 2019 15:26

Panel je 10bit(8bit+2bit FRC), jestli je v edid že přes HDMI neproleze RGB při 120hz a 10bit, tak tam prostě 10bit volbu mít nebude. Je to podobné jako u monitoru který má při nat. rozlišení 60hz, ale při 1280x1024 už umí i 75hz.

Bohužel jsem nenašel přesné režimy které ten monitor umí, takže jenom hádám proč mu přes HDMI neproleze 10bit.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36394
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod petr22 » 15 dub 2019 15:38

Toto je 10bit panel asi tak stejne, jako Atari Jaguar 64bit konzole (dva 32bit procesory).
Je jedno co se do toho posle, ten panel je 8bit at vyrobce tvrdi co chce.

Uz jsem videl u DP, ze to neslo ve Windows 7 slo ve Windows 10 na stejnem PC.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1314
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Nemožno nastaviť 10bit colour pri HDMI

Příspěvekod Fox_25 » 15 dub 2019 16:12

No jo, FRC celkem pokročilo a ani můj "fake 8bit" panel s 6bit +2bit FRC nemá problém s gradienty a kupodivu ani u her s vysokými fps netrpí degradací barev, prostě ten dithering vidět nejde a tváří se to jako 8bit panel. To samé platí i pro ten aorus a stejně dobře to fungovalo už i na LG IPS234.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chrčení reproduktorů při poslechu přes HDMI
    od tux » 11 zář 2018 06:48 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    3
    1219
    od mmmartin
    11 zář 2018 21:13
  • Jak nastavit 5.1 zvuk pri prehravani v KM Player?
    od MachrCZ » 03 črc 2018 10:39 » v Problémy s hardwarem
    4
    382
    od MachrCZ
    03 črc 2018 19:14
  • Při zapojení kabelu HDMI do notebooku DELL, zčerná monitor ale pc dále běží.
    od aziatix » 14 čer 2018 18:46 » v Problémy s hardwarem
    2
    605
    od aziatix
    14 čer 2018 19:52
  • Jak nastavit, co se zobrazí při kliknutí na Start ve WIN10?
    od Peťa » 11 led 2019 10:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    459
    od cervcek
    12 led 2019 23:41
  • HDMI switch
    od spartane » 19 zář 2018 23:21 » v Sítě - hardware
    2
    572
    od petr22
    20 zář 2018 09:06

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 18 hostů