Připojení dvou monitorů

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

TheFurian
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Připojení dvou monitorů

Příspěvekod TheFurian » 09 kvě 2019 09:28

Zdravím,

mám problém s připojením dvou monitorů na jednu GK.
Zkoušel jsem tři GK (Nvidia Quadro FX 580, Genuine Dell Radeon B403 a MSI R6770)

Když připojím druhý monitor do kterékoliv grafiky, tak se nespustí (monitor vypíše NO SIGNAL)
Zkoušeno různě přes kabely (DP, HDMI, VGA, DVI) - zkusil jsem všechny možné kombinace, které mi GK a Monitor dovolil.
Módy u monitorů jsem přepínal (HDMI1, HDMI2, VGA1,...)

Oba monitory i GKy jsou funkční zkoušeno na jiných PC.

Monitory:
- AOC M2470SWH
- Benq EL2870U

PC Sestava Dell Precision WorkStation T3500
- Win 10 64bit
- Nvidia Quadro FX 580
- Intel Xeon W3530 2,80GHz
- 6GB RAM
- Dell Inc., 09PKNV

Podle mě bude chyba v PC zmíněném výše, ale kde? Chyba někde na desce možná?

Už mi došly nápady, tak možná Vás něco napadne.

Díky za pomoc :)



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36853
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod petr22 » 09 kvě 2019 09:38

Na tom druhem monitoru je nutne neco zobrazit, jinak bude vzdy psat no signal.

Po pripojeni monitoru je nutne nastavit zobrazeni plochy i na druhem monitoru -
bud pres duplikaci, nebo rozsireni (WIN+P prepina rezimy).

Pokud je aktivni pouze prvni displej, druhy nema co zobrazovat.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod Martab » 09 kvě 2019 09:50

Vítej na PC-Help

Pokud nepomůže výše zmíněně, byli ty monitory zkoušeny i se stejnými kabely? Na tvé sestavě jednotlivě fungují OK?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TheFurian
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod TheFurian » 09 kvě 2019 09:56

Hmm, s tím moc nesouhlasím, Win 10 automaticky detekuje monitory, takže po připojení druhého monitoru do PC se duplikuje zobrazení z hlavního, a pak jde s monitorem samozřejmě dál pracovat.

Ale k mému problému, zapomněl jsem asi napsat, že se monitor neobjeví ani ve Správci zařízení (PC ho vůbec nedetekuje, že by byl připojený).

Nicméně děkuji Ti za snahu mi pomoci :)

Dodatečně přidáno po 3 minutách 57 vteřinách:
Ano, monitory fungují na jiných PC úplně v pohodě. Zkoušel jsem je i oba zapojit na jiný PC a OK, ale na PC, na kterém to chci rozchodit prostě Benq EL2870U nejede.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod Martab » 09 kvě 2019 10:05

Takže ten BenQ tam nejede ani když jej zapojíš samostatně? Co ty kabely. Když jsi měnil grafiky, přeinstalovával jsi i ovladače?

A jen taková technická, to že by něco mělo, ještě neznamená že i bude, kór na Windows :-) , ale pokud není ani ve správní zařízení...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TheFurian
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod TheFurian » 09 kvě 2019 10:12

Ano, přesně tak, Benq nejede na daném PC vůbec - zkoušel jsem HDMI, DVI-I a DP kabel + redukci DP na HDMI, ani jedna varianta nefungovala.

Ovladače jsem měnil, ale stejně Win Benq monitor vůbec neviděl ve správci zařízení.

Jojo, máš pravdu, Windows si žije vlastním životem :D

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod Martab » 09 kvě 2019 10:36

Takže ikdyž necháš stejný kabel a stejné zapojení kde ASUS funguje a jen místo něj zapojíš BenQ, tak on nic?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TheFurian
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod TheFurian » 09 kvě 2019 11:02

Ano, to jsem také zkoušel, stejný kabel, který funguje s Asus monitorem, tak nefunguje s Benq.
Podle mě bude problém asi někde v daném PC, protože všude jinde to funguje úplně bez problému :(

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod Martab » 11 kvě 2019 12:23

Jediný problém může být v grafice, ale pokud jsi vyzkoušel 3, tak je to divné. A po připojení ten BenQ ukazuje černou obrazovku, nebo píše "No Signal"?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TheFurian
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod TheFurian » 11 kvě 2019 18:33

Píše no signal.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27260
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod Martab » 11 kvě 2019 18:44

Takže do něj nejde signál, to je divné a upřímně nevím moc jak ti takto na dálku víc poradit :/ Napadá mne ještě vzít jednu z těch grafik a vyzkoušet s oboumi tvými monitory v jiném PC.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

David517
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení dvou monitorů

Příspěvekod David517 » 14 kvě 2019 08:02

Po pripojeni monitoru je nutne nastavit zobrazeni plochy i na druhem monitoru -
bud pres duplikaci, nebo rozsireni (WIN+P prepina rezimy). dqfanfeedback
Naposledy upravil(a) David517 dne 15 kvě 2019 08:34, celkem upraveno 1 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení dvou monitorů k notebooku
    od v.smail » 26 říj 2018 21:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    732
    od v.smail
    27 říj 2018 08:16
  • Zapojení dvou monitorů
    od LaďaMotorkář » 28 pro 2018 16:43 » v Vše ostatní (hw)
    2
    391
    od LaďaMotorkář
    28 pro 2018 18:11
  • Problém se zapojením dvou monitorů
    od HerpCZ » 17 říj 2018 13:25 » v Problémy s hardwarem
    1
    413
    od HerpCZ
    19 říj 2018 15:31
  • Artefakty s novou grafikou pouze na jednom ze dvou monitorů
    od Dawex_ » 13 dub 2019 12:23 » v Problémy s hardwarem
    3
    385
    od zeus
    15 dub 2019 10:33
  • Připojení 2 monitorů k notebooku
    od Suril » 06 bře 2019 08:03 » v Vše ostatní (sw)
    9
    649
    od Suril
    13 bře 2019 11:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 12 hostů