Problém s monitorem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 17:37

Zdravím, opět jsem tu s dalším problémem, mam hodně starý monitor, je u něj kabel, který končí takovou divnou koncovkou, něco jako malé DVI a na tom mam přípojku na DVI, teď jsem si od kámoše koupil GPU asus gtx 950 OC 2gb, když zapojim ten monitor, tak svítí jen oranžová dioda a nic se nezobrazí, když monitor zapojím do integrované grafiky tak to samé, logicky z toho vyplývá, že to bude monitorem, ale zvláštní je, že do staré grafiky zapojit jde a funguje, umíte mi nějak pomoci?



Reklama
Uživatelský avatar
JegenaJk
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 889
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod JegenaJk » 12 čer 2019 18:21

Aký to je monitor?
Ak potrebuješ pomoc , tak kľudne napíš do PM :) Rád pomôžem :thumbup:

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 18:28

Fujitsu Siemens SCALEOVIEW S20-1W
A oprava, zapojit do integrované jde, ale jen když není zapojená normální GPU.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 25 minutách 5 vteřinách:
Napadlo mě, jestli nemůže grafice vadit, že ten monitor napojuji přes Dvi-A??

kecalek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 121
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod kecalek » 12 čer 2019 20:55

Mal by normálne naskočiť. Monitor má DVI-I vstup, GK má DVI-I výstup.
Potrebuješ len kábel DVI-I a napojiť na DVI konektory, alebo adaptér DVI-I to VGA a na monitore do VGA konektoru.

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 21:01

Já mám právě na monitoru konektor VGA to DVI-A, na grafické kartě je DVI-I, ale netuším, jestli si náhodou nevadí DVI-A s DVI-I

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37333
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2019 21:25

Jaky je zbytek PC ?

Jestli tam ta Geforce 950 vubec ma sanci fungovat.

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 21:35

CPU: AMD A8 7600
základní deska: MSI A88XM GAMING
RAM: 8gb

Dodatečně přidáno po 1 minutě 44 vteřinách:
Zdroj: LC Power Office Series 500W LC500H-12 V2.2
Ale to už jsme spolu řešili, že stačit bude, ale jen hlídat aby to nechytlo :D

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Zivan » 12 čer 2019 22:38

DVI-I -> DVI-A -> D-SUB fungovat nebude

Zapoj ten DVI kabel do DVI konektoru na monitoru.

Edit:
aha, spletl jsem DVI-I s DVI-D
Naposledy upravil(a) Zivan dne 13 čer 2019 08:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
JegenaJk
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 889
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod JegenaJk » 12 čer 2019 22:40

Tá 950ka je samozrejme podporovaná s tou základnou doskou.
Ak potrebuješ pomoc , tak kľudne napíš do PM :) Rád pomôžem :thumbup:

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 23:01

DVI kabel mam normálně zapojen v DVI konektoru, pak mam ale D-SUB -> DVI-A -> DVI-I (na GPU)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 14 vteřinách:
Zítra zkusím koupit DVI - HDMI, DVI zapojim do monitoru a HDMI do GPU, tak snad to pojede, tedy jestli je to dobrý nápad

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37333
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2019 23:05

Ty mas monitor pripojeny 2 kabelama ?

D-SUB -> DVI-A -> DVI-I musi fungovat, ty sipky maji byt obracene ve smeru signalu.

Beyourself
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s monitorem

Příspěvekod Beyourself » 12 čer 2019 23:10

já mam z jedné strany kabelu do monitoru zapojen DVI-A do DVI-I , z druhé strany kabelu je D-SUB, na které mam napojen adaptér na DVI-A a to mam zapojené do GPU, která má DVI-I (adaptér z toho důvodu, protože na GPU není D-sub)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s monitorem
    od random123 » 30 bře 2019 09:44 » v Problémy s hardwarem
    25
    602
    od xbs
    30 bře 2019 13:54
  • Problém s monitorem
    od micuda » 04 led 2019 19:24 » v Problémy s hardwarem
    3
    232
    od petr22
    04 led 2019 19:29
  • Problém s monitorem
    od Hyneček » 10 srp 2018 10:57 » v Vše ostatní (hw)
    1
    260
    od NenapadaMeNic
    10 srp 2018 11:06
  • Problém s monitorem
    od QL-2017 » 10 srp 2018 01:01 » v Problémy s hardwarem
    1
    239
    od ITCrowd
    10 srp 2018 06:08
  • Problém s monitorem
    od DennySSD » 18 led 2019 19:07 » v Problémy s hardwarem
    2
    245
    od DennySSD
    18 led 2019 19:28

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 21 hostů