No signal, going to sleep

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 15:30

Zdravím, mam takový problém, dnes jsem přišel z práce, zapnu pc, ukáže se klasicky logo motherboard a poté to asi po 5s hodí no signal, poté to hodí Input display a snaží se to znovu načíst, ale pak to zase hodí už na dobro No signal, going to sleep, zkoušel jsem vše zapojit, odpojit, zkoušel jsem jít i do BIOSU, ale po první aktivitě tam obraz v Biosu zamrzne. Po několika pokusech restaetování to hodí automatickou opravu, v té nabídce opravy monitor normálně jede, ale poté při spouštění opět No signal. Neví někdo co s tím?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 15:58

Vítej na PC-HELP!
Pokud má grafika vícero výstupů zkus jiný výstup. A popsanéchování se taky může dít, pokud máš připojenou další zobrazovací jednotku (např. TV přes HDMI). Pak by se obraz objevil na té TV.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 16:06

Teď jsem to otestoval na TV a funguje to v pořádku, takže to bude chyba asi v monitoru, nedávno měl problém s DVI výstupem, ale to se nezobrazoval obraz vůbec, tak jsem koupil HDMI kabel, teď to měsíc jelo v pořádku, ale teď zas toto.. Ale přijde mi to zvláštní, že na začátku to jede v pořádku

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 16:09

Monitor na BIOS funguje, takže by měl fungovat. Normálně na TV zkus nadetekovat další monitor a až se ti ukáže, zvol si monitor jako výchozí zobrazovací jednotku.
Taky pokud vytáhneš TV a místo ní připojíš monitor, mělo by to fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 16:12

Bohužel mam jen jeden hdmi slot na GPU, takže toho víc nepřipojím, ale dá se říct, že BIOS nefunguje, když to hned zamrzne

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 16:30

Pokud jsem to dobře pochopil, tak BIOS sice zamrzne, ale monitor ho zobrazí. Zamrznutí BIOSu nezpůsobí vadný monitor.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 16:41

Teď mě napadlo, že jsem dělal naposledy aktualizaci windowsů a od té doby jsem na PC nešel, monitor už je dost starý, tak jestli ta aktualizace nemůže vadit zobrazení? Nebo rozlišení?

Dodatečně přidáno po 49 vteřinách:
Nebo se ta aktualizace dělala sama před vypnutím, abych byl přesnější

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 16:44

I dost starý monitor by nahlásil out of range, pokud by se do něj karta snažila nacpat rozlišení, které neumí. Tohle zvládaly i staré CRT. To, že píše No signal znamená, že na vstupu skutečně žádný signál nemá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 16:59

Jenže ten no signál to hází až když se snaží jakoby dostat do windowsů, vážně nevím co s tím, a proč to na TV zobrazilo na poprvé a na monitoru to nejde? To přeci jasně nasvědčuje tomu, že musí být chyba v monitoru, ne?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 17:03

Když jsi v BIOSu, tak grafika posílá výstup zpravidla na všechny porty. Windows mají nastavený výchozí monitor. A když startují, vypnout signál na všech portech a nechají ho jen na výchozím monitoru. Ve tvém případě je to TV.
ITCrowd píše:Monitor na BIOS funguje, takže by měl fungovat. Normálně na TV zkus nadetekovat další monitor a až se ti ukáže, zvol si monitor jako výchozí zobrazovací jednotku. .


Dodatečně přidáno po 10 minutách 38 vteřinách:
Zkus jednu věc - vypni počítač, odpoj všechno z grafické karty, zapni počítač. Počkej až naběhnou windows. A pak připoj monitor. Někdy si ho windows nadetekují správně samy.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

CrownForTheKing
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: červen 19
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod CrownForTheKing » 24 čer 2019 17:14

A to detekování lze udělat i když nebudu mít zapojen zároveň TV i monitor?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: No signal, going to sleep

Příspěvekod ITCrowd » 24 čer 2019 17:19

Budeš zapojovat jen monitor a vše ostatní bude odpojeno. Vždyť je to jasně napsáno.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • No signal
    od axion840 » 18 lis 2018 18:31 » v Problémy s hardwarem
    3
    332
    od axion840
    18 lis 2018 18:36
  • No signal detected
    od Sonny_125 » 29 srp 2019 12:13 » v Problémy s hardwarem
    0
    270
    od Sonny_125
    29 srp 2019 12:13
  • Nenalezen signál
    od jarek3202 » 10 pro 2018 14:43 » v Problémy s hardwarem
    5
    318
    od xbs
    10 pro 2018 15:29
  • Špatný GSM signál
    od kajicek94 » 27 čer 2019 19:58 » v Vše ostatní (inet)
    4
    691
    od petr22
    27 čer 2019 23:08
  • Vypadává signál TV
    od Wwwwenousek » 06 srp 2019 07:10 » v Problémy s hardwarem
    6
    437
    od Wwwwenousek
    06 srp 2019 16:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 11 hostů