6pin na 1660 ti

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Derpik
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

6pin na 1660 ti

Příspěvekod Derpik » 13 zář 2019 19:09

Zdravím,
Chci se zeptat jestli je v pořádku do 1660 která potřebuje 8pin dát 6pin+pci e. Není možnost nějaké poruchy ?



Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod gogo1963 » 13 zář 2019 19:33

nemusí to jet, šestipin má o jeden 12V méně a asi i jinak rozložené kabely, jako osmipin ... pokud to i pojede, můžou nastat problémy při zatížení ... jsou redukce, proč tohle?

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3157
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod dom324 » 13 zář 2019 20:15

Abych upravil, co napsal gogo - jestli se karta spustí, můžeš mít jediný problém - karta bude snižovat frekvence, aby se vlezla do limitu spotřeby toho 6 pinu.

Ten 6 pin prakticky zvládne dodat nějakých 250W, pravděpodobně ani 300W by nebyl zas takový problém. Ty standardy jsou nastaveny strašně hloupě, konektory jsou nehorázně předimenzované...

Ale nVidia se rozhodla, že se těch hloupých standardů bude držet - takže s 6 pinem budeš mít nejspíš snížený výkon. AMD má méně sofistikovaný způsob měření spotřeby (aspoň u staré Vegy a Polarisu to tak ještě bylo), některé z RX570/580 vůbec na detekci 6/8 pinu nehledí (a dokonce jim nevadí, když je zastrčen pouze jeden) a cokoliv tam strčíš, karta pojede.

Derpik
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod Derpik » 13 zář 2019 20:30

Děkuji za odpovědi...redukce bohužel teď není k dispozici ale co nejdříve objednám...moje obava je ta že by se grafická karta mohla nějak poškodit.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17520
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod xbs » 13 zář 2019 20:32

nepoškodila by se, spíš by nemusela jen korektně fungovat... ty piny sou "blbuvzdorný", nejdou dát někam jinam...

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3157
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod dom324 » 13 zář 2019 20:34

Jojo, nemusíš se bát, že by jsi cokoliv odpálil/poškodil.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: 6pin na 1660 ti

Příspěvekod gogo1963 » 13 zář 2019 20:44

jj oficiálně 6 pin dodá 75watt, 8 pin 150 watt, pokud to nvidia bete takhle, budeš mít k dispozici jen 75 z pcie + 75 z 6pin ... karta má psáno nějakých 130 watt, tak ti možná pojede i nad default frekvence, ale s malou rezervou ... poškodit se nemá jak ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • GPU - volný 6pin, k čemu je?
    od VlejKO » 03 pro 2019 12:17 » v Problémy s hardwarem
    3
    350
    od xbs
    03 pro 2019 13:06
  • HDR GTX 1660 SUPER GAMING
    od lukstolda » 05 pro 2019 18:03 » v Problémy s hardwarem
    0
    338
    od lukstolda
    05 pro 2019 18:03
  • Kterou nejtišší GTX 1660 SUPER ?
    od Dragon » 31 bře 2020 18:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    786
    od Michael850
    21 dub 2020 15:43
  • Výběr grafické karty GTX 1660 (S)?
    od flowem » 30 bře 2020 13:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    353
    od Azmir
    30 bře 2020 22:47
  • Zdroj GTX 1660 Ryzen 5 3600
    od holas18 » 20 kvě 2020 09:39 » v Vše ostatní (hw)
    12
    480
    od Baggy
    20 kvě 2020 20:14

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti