Nefunkční obraz

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
CitroCZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 204
Registrován: březen 15
Bydliště: Bohemia
Pohlaví: Muž

Nefunkční obraz

Příspěvekod CitroCZ » 22 zář 2019 19:56

Dobrý večer,

Pokoušel jsem se zprovoznit můj starý stolní počítač, kde chyběla pouze Grafická karta a Disk. Grafickou kartu jsem použil ze svého aktuálního počítače NVIDIA GeForce GTX 950 a disk WD blue 1.0TB. Na počítač jsem nainstaloval W10, postahoval tam pár základních prográmků.Počítač jsem nechal běžet přes noc a rano když jsem se vzbudil byl počítač zapnutý, ale obraz nešel. Grafickou kartu jsem vyzkoušel na svém počítači, kde funguje. Našel jsem zde staré téma kde měl někdo obdobný problém. Připojil do PC jen GK,CPU, 2GB RAM , resetnul CMOS a spustil PC. Obraz naběhl, vlezl jsem do Biosu nastavil datum a bootvání. Vypnul připojil disk a zapnul. Windwos si stáhnul nějaké aktualizace a pustil mě k přihlášení. Zde jsem pc vypnul a připojil zbylé komponenty. Ejhle počítač ale už obraz nehází, ani při zopakování první postupu už obraz nenaběhne, ani po vložení nové Grafické Karty. Na desce jsem neviděl žádné nafouklé kondenzátory, tak nevím kde může být chyba

Sestava :
Procesor : AMD Phenom II X6 1055T
Základní deska : GIGABYTE GA-MA770-DS3
Grafická karta : NVIDIA GeForce GTX 950
Zdroj : ATX-400PNR
RAM paměti : 8GB
Disk : WD blue 1.0TB
Chladič CPU : SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012


Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !

Reklama
kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 235
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod kecalek » 22 zář 2019 20:40

A ovládače si nainštaloval? Pretože bez ovládačov ti ide len na základnom generickom ovládači a pri aktualizácii ho potom aktualizuje. Nemáš tam však presné ovládače na tú tvoju GK.

Uživatelský avatar
CitroCZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 204
Registrován: březen 15
Bydliště: Bohemia
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod CitroCZ » 22 zář 2019 20:56

Ne ne ovladače jsem tam nedal
Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !

kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 235
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod kecalek » 22 zář 2019 21:03

Tak potom - čo sa divíš, že ti to nejde?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43041
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod petr22 » 22 zář 2019 21:07

Odkdy pocitac potrebuje ovladace k tomu, aby fungoval obraz ?

Zacal bych vyzkousenim jineho zdroje, nez je ta vybusna historicka krabicka co tam mas ted.

Uživatelský avatar
CitroCZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 204
Registrován: březen 15
Bydliště: Bohemia
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod CitroCZ » 23 zář 2019 07:07

Hned co se dostanu domu tak se na to vrhnu, zeptám se jen takhle. Ten počítač fungoval, byl odstavený cca půl roku a jediné co je v něm nového je ten disk. Jediné co mě napadá za zvláštnost je snad to, že když jsem instaloval 10 poprvé tak jsem u počítače dlouho nebyl a když jsem přišel obraz byl najednou takový růžový. Po odkliknutí na další krok se hodil zpět do modra.

Jediný zdroj co jsem našel doma je LC-8300ATX 300W . ovšem co koukám tak nemá konektory na napájení disku
Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod gogo1963 » 23 zář 2019 07:25

konektory má, jen potřebuješ redukci https://www.czc.cz/gembird-redukce-sata ... qYEALw_wcB

...ale ten se zdá být ještě "výbušnější", jak píše Petr

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1516
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod Zivan » 23 zář 2019 09:13

Připojil do PC jen GK,CPU, 2GB RAM ...připojil disk... Zde jsem pc vypnul a připojil zbylé komponenty.

A ty zbyle komponenty jsou co? Jen 6GB RAM?

Uživatelský avatar
CitroCZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 204
Registrován: březen 15
Bydliště: Bohemia
Pohlaví: Muž

Re: Nefunkční obraz

Příspěvekod CitroCZ » 25 zář 2019 20:35

Zivan píše:
Připojil do PC jen GK,CPU, 2GB RAM ...připojil disk... Zde jsem pc vypnul a připojil zbylé komponenty.

A ty zbyle komponenty jsou co? Jen 6GB RAM?


4x 2GB
Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Škubavý obraz
    od CitroCZ » 20 úno 2020 21:06 » v Vše ostatní (hw)
    9
    1265
    od petr22
    03 bře 2020 17:25
  • Nejde obraz
    od Fenyx » 29 říj 2019 18:04 » v Problémy s hardwarem
    5
    471
    od petr22
    29 říj 2019 18:53
  • USB, Obraz
    od Joseflew » 30 srp 2019 13:56 » v Problémy s hardwarem
    4
    459
    od Joseflew
    30 srp 2019 17:35
  • Rozpadlý obraz
    od Bert » 14 zář 2019 14:35 » v Problémy s hardwarem
    2
    566
    od Lukášer
    14 zář 2019 19:06
  • Nefunguje obraz
    od Luminent19 » 04 črc 2020 00:00 » v Problémy s hardwarem
    4
    280
    od petr22
    04 črc 2020 13:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Riviera kid a 7 hostů