Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod atari » 05 říj 2019 18:28

Ted jsem sestavil jeden nový PC, tato deska: https://www.alza.cz/asus-tuf-b450-pro-g ... 486146.htm, ryzen 5.

Zapojil jsem to přes DVI do tohoto staršího monitoru (který v starém PC funguje také přes DVI): https://www.cnet.com/products/nec-multi ... itor-20-1/

PC zapnu, větráky (procesor + fan) se roztočí, paměti svítí, klávesnice problikla, z reprodukotru zahrál zvuk a tlačítko power svítí, jako že PC je v provozu, ale obraz nejde (monitor hlásí, že není signál).

Nějak se mi nechce připustit, že by integrovaná grafika byla vadná (jiná v PC není). Má někdo nějaký tip čím to může být?



Reklama
RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod RIKI22 » 05 říj 2019 18:37

A má CPU grafiku ?

gogo1963
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 907
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod gogo1963 » 05 říj 2019 18:38

:D

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod atari » 05 říj 2019 18:49

Aha, :D to asi nemá: https://www.alza.cz/amd-ryzen-5-2600-d5287886.htm

Takže dokoupit grafiku. Co byste doporučili? Je to PC na kterém se dělá i v noci, takže aby to bylo tiché. Žádné hry. Takže asi nějakou pasivní grafiku.

gogo1963
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 907
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod gogo1963 » 05 říj 2019 18:51


Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod Azmir » 05 říj 2019 18:55

Kup něco na bazaru, než kupovat za 2k gt 1030. To bud připlatit přes litr a mít plnohodnotnou grafiku co zvládne i všechny hry(rx 570) nebo koupit nějaké zobrazovadlo na bazaru za pár korun.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod atari » 05 říj 2019 18:59

Žádné hry ...

Hmm, mě nenapadlo zkoumat zda tam ta grafika je, když jsem viděl DVI konektor ...

Něco levnějšího bych radši. A co třeba tohle: https://www.alza.cz/msi-gt-710-1gd3h-lp-d4128078.htm ? Má to i ten DVI, což lze využít na ten starý monitor.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4621
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod RIKI22 » 05 říj 2019 19:03

Je aj možnosť vymeniť CPU za RYZEN 5 3400G.Pred tým aktualizovať bios na doske.

Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod Azmir » 05 říj 2019 19:06

Akorát degraduje na 4 jádro, což asi v dnešní době nechceš. Radši bych to řešil nějakým tím zobrazovadlem z bazaru nebo od nějakého kámoše co má doma třeba vyřazený pc. Když koupíš zase moc šupáckou grafiku, nepřehraje ti to pak třeba videa ve vyšším rozlišení nebo se budou sekat, to taky nechceš. Bazoš je plný rx570 za 2k.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14104
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod xbs » 05 říj 2019 19:15

tu nadhozenou GT710 používám na běžnou činnost a pohoda... pokud bude náročnější video nad možnosti grafárny, poradí si s nim procák... dybych ale kupoval teď, pořídil bych rovnou něco lepšího z druhej ruky (GTX1050/Ti/RX570)...

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod atari » 05 říj 2019 19:33

(GTX1050/Ti/RX570)... ty maj ventilátor, takžei zustanu asi u toho pasivu, pc jede v noci a je potreba ticho ...

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14104
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Po zapojení do nové deksy přes DVI nejde obraz.

Příspěvekod xbs » 05 říj 2019 20:03

většině těch grafáren v idle jedou větráky na minimum nebo stojej, s timhle mrňavim pasivem má grafárna normálně kolem 50°C...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • nové pc . nejede obraz
    od casperdeluxe » 15 bře 2019 21:16 » v Problémy s hardwarem
    6
    411
    od casperdeluxe
    15 bře 2019 21:51
  • Nové PC nejde obraz
    od Tpki » 27 říj 2018 02:16 » v Problémy s hardwarem
    22
    1591
    od xbs
    27 říj 2018 15:42
  • Při zapojení nové GK přijdu o video signál
    od HerpCZ » 21 kvě 2019 21:04 » v Problémy s hardwarem
    13
    691
    od HerpCZ
    22 kvě 2019 18:30
  • Zapojení
    od _FalcoN_ » 22 dub 2019 18:11 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    259
    od xbs
    22 dub 2019 19:41
  • Reproduktory 5.1 zapojení
    od lamer22 » 28 říj 2018 00:29 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    2874
    od lamer22
    28 říj 2018 01:00

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Fox_25 a 26 hostů