Kontrola disku Kingston A1000 480GB Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Karel203
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Kontrola disku Kingston A1000 480GB  Vyřešeno

Příspěvekod Karel203 » 07 říj 2019 20:39

Zdravím.
Před nějakou dobou jsem tady řešil problém s nízkými FPS ve hře - viewtopic.php?t=208721
Vracím se k tomu z důvodu, že tato hra běží opět na cca 1200 Mhz i při zapnutém Chrome a k tomu se přidali i jiné hry. Crysis, Crysis 2, Battlefield 3-4 atd. Zakoupil jsem i jinou grafiku MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OC a beze změny.
A tak mne napadlo, jestli by na vině nemohl být třeba disk.
Udělal jsem pár testů, jestli to k něčemu bude.

ssd3.png
ssd2.png
ssd1.png


Poslední obrázek je, jak se chová disk během hraní.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Azmir » 07 říj 2019 20:59

Tohle není žádná dignostika disku. Sektory vidíš že jsou všechny ok. Z toho zbytku jde vyčíst jenom rychlost a kdy se na něj zapisovalo nebo z něj četlo. Rychlost odpovídá levnému nvme. Ten pokles rychlosti zápisu nevím co je, jestli to je vlastnost toho "benchmarku", ale i tak by 250 MB/s mělo být dostačující.

Můžeš zase po třeba aspon půl hodce hraní hry u které máš problémy nebo to nejede jak má přiložit opět screen hwinfa? Hlavně to kde je vidět grafika. V minulém tématu si psal že grafika jede na 1200 MHz ale na screenu z hwinfa právě vidím 1961 MHz.

Jaký je teda ted konkrétní problém? grafika nedrží takty, hry se sekají, popiš to. Z toho cos napsal nejde moc pochopit.

Kdyžtak v příspěvku vedle jsem házel nastavení nvidia ovládacího panelu. Zkus to nastavit podle toho, jestli to nepomůže.

download/file.php?id=71604&mode=view

download/file.php?id=71603&mode=view

Zkus také vypnout nebo klidně dočasně odinstalovat nvidia geforce experience, pokud máš nainstalovaný. Nemáš v něm spuštěné nahrávání a podobně náhodou??
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Karel203
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Karel203 » 08 říj 2019 16:25

Přikládám soubory z hraní ACU

hra2.png
hra1.png


A zde foto z menu hry kde frekvence běží normálně a jak skočím přímo do hry, tak do spadne na 1200Mhz

IMG_20191008_150959_optimized.jpg
IMG_20191008_150822_optimized.jpg


A tím pádem klesne snímkování i na 45 FPS a obraz je sekaný a takhle je to u většiny her. Krom Zaklínače 3

Toto je pro porovnání ze Zaklínače kde vše běží jak má

IMG_20191008_155558_optimized.jpg
hra2.png
hra1.png


Jinak jsem zkoušel nastavení nvidia ovládacího panelu a jediný co pomohlo je preferovat maximální výkon GPU. Ale to zase není řešení abych pustil do grafiky více napětí i v klidu a aby zbytečně topila.
A geforce experience jsem nikdy nepoužíval.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Azmir » 08 říj 2019 18:10

To cos napsal není pravda, preferování maximálního výkonu gpu ti nezhorší provozní vlastnosti. Nastav to podle toho. Stáhl bych třeba msi afterburner a zkusil tu frekvenci nastavit natvrdo, jestli to pomůže a bude ty takty držet.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Karel203
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Karel203 » 08 říj 2019 20:22

Preferovaný maximální výkon. Vyšší napětí, spotřeba a teplota

gpu1.png


Optimální výkon

gpu2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Azmir » 08 říj 2019 22:43

Šak ti jede na 50° i tak, co plašíš, mám monster chladič na grafice a jsem úplně v klidu když hraju a jde to k 80°. Napětí ti je snad jedno, to si grafika reguluje sama at nastaví prakticky cokoliv bude to bezpečné dle výrobce, co myslíš že těch pár milivoltů navíc tu kartu zabije nebo co? Nastav vše na max výkon, to samý windows pokud nemáš. Kdo ví co si na té kartě už zablokoval, když máš 50° za kritickou teplotu. Odinstaluj v safe modu drivery a nainstaluj nové. Furt můžeš stáhnout ten afterburner a nastavit tu frekvenci natvrdo co to udělá.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Karel203
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Karel203 » 10 říj 2019 17:12

V klidu mi karta drží do 40°. Během hraní má max 72°. Teplota na screenu je po skončení hry, proto je tam vyšší teplota. Ale o teplotu tolik nejde, jako spíš o tu spotřebu, jelikož ve stavu - Preferovaný maximální výkon má karta v klidovém stavu spotřebu 68W, kdežto v optimálním má jen 17W a aby mi sestava při brouzdání po netu žrala permanentně 100W, to není pro mne ideální řešení problému. Jinak na kartě ani nikde jinde jsem nic neblokoval ani nenastavoval. Udělal jsem opět čistou instalaci systému, nainstaloval nejnovější ovladače MB i GPU a nebylo to k ničemu. Jinak Afterburner používám pouze pro monitoring při hraní a jediný co tam můžu nastavit je napětí, frekvence jádra a pamětí, ale nemyslím si, že by tam šla nastavit frekvence napevno. Alespoň jsem to tam nikde nenašel.

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2669
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Turion » 10 říj 2019 17:21

"Jinak na kartě ani nikde jinde jsem nic neblokoval ani nenastavoval."
Takže tvůj CPU má v základu 5100MHz. Když hledám chybu, tak nemám nic přetaktováno... Bios - load default settings do doby odhalení problému.

gogo1963
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 907
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod gogo1963 » 10 říj 2019 17:29

a zapni si třeba gpu-z senzory, když už ne afterburner, aby bylo vidět, co karta dělá v zátěži ... kolik čeho si bere ...

Karel203
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Karel203 » 10 říj 2019 19:35

Turion: "Jinak na kartě ani nikde jinde jsem nic neblokoval ani nenastavoval." Byla má reakce na Azmirův komentář "Kdo ví co si na té kartě už zablokoval"
O taktování tady nebyla řeč. Provedl jsem tedy základní nastavení desky, spustil hru Crysis a bohužel opět nic.

IMG_20191010_185845_optimized.jpg


Senzory z Afterburner ze hry Crysis, jestli to něčemu pomůže



Bez názvu.png
Bez názvu1.png
Bez názvu2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2669
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Turion » 10 říj 2019 20:33

Ty grafy jsou pro mě nepřehledný, takže nevím jestli tam něco je. Navrhnu akorát vyzkoušet grafiku v jiném PC, aby se vyloučila její vada.

Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1245
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Kontrola disku Kingston A1000 480GB

Příspěvekod Azmir » 11 říj 2019 03:09

Nejde tam nic vidět. Kolik teda byla frekvence grafiky podle afterburneru? Tvojich 1200 MHz nebo víc(jestli vidím dobře tak jela na 1582 MHz na jádře?) ? Já afterburner teda sám nepoužívám ale u položky power je max 5508%. Údajně podle netu to je vztaženo k výkonu zdroje a mělo by to jít max do 100%. Máš určitě v pořádku zdroj? Co je to zač? Zvládá to?

Když stáhneš furmark a spustíš torture, tak on ti zároven ukáže graf teploty + takty. Uvidíš jestli grafika naráží na teplotní nebo výkonostní limit a jakých taktů dosahuje.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Je dostatečný 480GB SSD?
    od Arthyonius » 29 pro 2018 19:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    323
    od xbs
    29 pro 2018 22:21
  • kontrola disku
    od mafian » 16 úno 2019 10:21 » v Problémy s hardwarem
    2
    342
    od JegenaJk
    16 úno 2019 14:38
  • Kontrola disku gsmartcontrol
    od Akrej » 15 kvě 2019 18:05 » v Vše ostatní (hw)
    0
    317
    od Akrej
    15 kvě 2019 18:05
  • Kontrola externího HDD disku
    od Ond » 28 led 2019 21:01 » v Problémy s hardwarem
    0
    308
    od Ond
    28 led 2019 21:01
  • G.SKill FlareX vs Kingston HyperX Predator
    od vincentin » 24 říj 2018 20:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    943
    od xbs
    25 říj 2018 16:13

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 21 hostů