Padání FPS

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 30 říj 2019 20:35

Okay, takže vizualní kontola nepřipadá v úvahu, jdu zkusit ten prime a postnu log HW info z textaku, bude to tak stacit?

Dodatečně přidáno po 5 minutách 37 vteřinách:
amirinda píše:Koukám že má připojení pro CPU fan - klasika a pak 1x CH fan 4pin, tam dáš zadní dva 12cm spolu s rozdvojkou a na PWR fan bych dal přední dva 14cm opět s rozdvojkou, ale sillent jelikož ten PWR fan nebude regulovatelnej. Ty RGB blikátka nekupuj a nebo vrať, stejně tam to RGB nikam nepřipojíš...

Pozdě, už jsou doma, větráky mám funkční celkem 4, ale zapojený jen 2. Dopředu můžu přidat ještě jeden, ale ten čtvrtej už asi nikam, leda naspod case-u, že by odvětrával zdroj do skříně, ale to mi přijde jako bullshit, nebo ho tom mám dát? S těma pouťovejma blikačkama máš recht, zapojujou se řes tu dlouhou satu a tu nemám :D Bych musel koupit kabel na to a to nebudu dělat...

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 47 minutách 33 vteřinách:
tak update:
prime bezi uz cca 3 hodky, vsechny testy passed, ted bezi 192K FFT.
https://pc-help.cnews.cz/app.php/gallery/image/1663

Voltage se choval normálně dokud jsem nepusil BF. Po chvilce hraní se stalo toto:
https://pc-help.cnews.cz/app.php/gallery/image/1664

na linku níže je zip s logama z HWmonioru pokud to bude k něčemu vhod.
https://uloz.to/file/ZxvIRVOWzpXR/prime-95-224-fft-bf-zip



Reklama
raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 31 říj 2019 09:42

Pro info: FPS padají ze 100 na cca 6-15 po dobu jedné sekundy

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod gogo1963 » 31 říj 2019 10:15

natrápil ses docela dost, přitom stačí pustit jednu aplikaci s názvem "hwinfo" z https://www.guru3d.com/files-details/hw ... nload.html , na kterém po rozbalení je vidět úplně všechno, jasně a srozumitelně, co se přehřívá, co a kdy throttluje ... nevím, jestli z tohohle někdo něco vyčetl ...akorát že větráky jdou furt na full ... z nějakého důvodu ...

raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 31 říj 2019 14:27

okay, dneska stáhnu HW info. open HW monitor mi přišel dobrej díky těm grafům. Dělá HW info logy?

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 289
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod amirinda » 31 říj 2019 14:31

Tak ty větráky vrať a kup Arctic, jak jsem říkal dopředu 2x 14cm silent přes rozdvojku a nahoru a dozadu 2x12cm popř. 3x přes rozdvj.-trojku. To máš proc. přetaktovanej? Dej v biosu Load Defaults.

Jak píše kolega, moc z toho není rozpoznat, udělej pořádnej screen.

raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 31 říj 2019 14:37

BIOS Defaults mám, to byla první věc co jsem dělal, větráky už vrátit nepůjdou, v pátek si vyzvednu splittery a budou tam 4ks větráků. dozadu se vejde jeden, dopředu 2. Poslední můžu nacpat nad výdech od zdroje a hnát vzduch od zdroje do skříně, ale přijde mi že tam nemá smysl. Screen pošlu dnes opravenej.

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod gogo1963 » 31 říj 2019 15:40

už jen pohlídat správnej směr foukání větráků a nastavit v biosu křivky, neznám důvod, proč by se měly v idle točit na maximum, to tam musíš mít vichřici, nebo se něco na desce taví ... log na hwinfo64 neřeš, všechno potřebné je vidět pod "senzory" ... stačí na chvíli zapnout nějakou náročnější hru a pak udělat "výstřižek" okna programu ...

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 289
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod amirinda » 31 říj 2019 15:49

Na zdroj žádnej větrák nedávej, ta skříň má přeci vzadu jednu pozici a nahoře dvě ne?
Točí se naplno, protože je má určitě připojené na PWR konektor, proto jsem psal větráky "sillent".

raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 31 říj 2019 19:55

Větráky byly nastavený v biosu na full on, už jsem tam dal auto. Všechno je zapojený na fan konektory ze základovky. na PWR nemám nic.
Jinak má jen 2 pozice vpředu, 1 pozici vzadu a 2 pozice nad zdrojem asi aby to fičelo na grafiku. Jdu stáhnout HW info a testnout to. Pošlu screen

Dodatečně přidáno po 42 minutách 18 vteřinách:
Tak jsem při montáži větráků vyndal grafiku, baterku ze základovky a po montáži vše vrátil a přenastavil větráky z full on na automatic + nastavil XMP profil na ramky. Woala, vše jde jak má. Pánové díky za pomoc při řešení týhle záhady, každopádně kdyby se to zopakovalo tak se ozvu :)
https://pc-help.cnews.cz/app.php/gallery/image/1665

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 7 minutách 20 vteřinách:
tak nic... Přetrvává to...
https://pc-help.cnews.cz/app.php/gallery/image/1667

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2693
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod Turion » 01 lis 2019 10:44

FX-8320 má mít teploty do 61°C, FX-8320E do 70°C. Ten tvůj chladič je mizerný na FX-8320. Můžeš zkusit vypnout turbo v biosu u FX-8320 nebo osadit vhodnější FX-8320E. Nevidím typ zdroje, což bude nějakej ultrašit dle screenu napětí.

raidenCZE
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod raidenCZE » 01 lis 2019 13:06

8320E mám v supliku, 8320 je procak od kamose kerej daval novejsi, take jsem to bral jako upgrade pac ma + 0.5GHz.
Zdroj je zalman ZM600-LX takže si myslim že zdroj je dostacujici a OK.

Max procaku bylo 58.9, tzn nehitnul 60°C, ale presto se problém objevil.
Nějaké další nápady.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39521
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Padání FPS

Příspěvekod petr22 » 01 lis 2019 13:10

Ten zdroj je v prvni rade smejd - zkousel jsi jiny ?

U AMD FX je v podstate jedina rada - upgrade na Ryzen nebo Intel, on i ten narust vykonu je znacny.

AMD FX 8320 ma sice 8 jader, ale vykon ve hrach horsi nez dvoujadrove Pentium nebo i3.

Skoda ze sez v tom unoru 2017 nezeptal, historickou AMD FX z roku 2010 bychom ti rozmluvili.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Padáni her
    od bartyp » 12 pro 2018 21:27 » v Hry
    4
    705
    od petr22
    13 pro 2018 07:50
  • Padání fps v LoL.
    od Newedy » 06 lis 2019 19:43 » v Hry
    6
    295
    od Newedy
    06 lis 2019 21:09
  • Padání průzkumníka windows
    od blackdeath.p » 23 zář 2019 16:42 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    236
    od Pic
    23 zář 2019 16:52
  • Neustálé padání wifi
    od LucyLiu » 25 čer 2019 15:54 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    659
    od Martab
    25 čer 2019 16:20
  • Stále padání internetu
    od punisher » 28 úno 2019 18:27 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    658
    od punisher
    28 úno 2019 18:27

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 20 hostů