Re: Výběr CPU

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Johan1998
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Výběr CPU

Příspěvekod Johan1998 » 09 lis 2019 16:12

Zdravím, poslední dobou mám strašné freeze ve hře fortnite(až 5 sekundové) několikrát ve hře.
Nevím čím to je , nikdy to nedělalo.
Myslím si , že to asi nejspíše bude procesorem , ale jak říkám před měsícem to ještě tak hrozné nebylo.

Core 2 duo e8500 3
Gtx 660 2gb
ram: 8Gb
Windows 10 ,64 bit systém
Název základní desky HP Compaq dx2400

Jsem bezradný prosím poraďte.
Díky moc za jakoukoliv radu



Reklama
Uživatelský avatar
phixion
Level 3
Level 3
Příspěvky: 409
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod phixion » 09 lis 2019 16:15

To chce vymenit komplet.
Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight

Johan1998
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Johan1998 » 09 lis 2019 16:35

Nestačil by třena nějakej jinačí procesor a když tak jaký?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44084
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod petr22 » 09 lis 2019 16:50

Teoreticky tam muzes dat nejake Core Quadro, ale vsecko je to stare 12 let a kvi vi,
jestli to v desce od HP kancelarskeho pocitace vubec bude fungovat.

Ale i ten nejlacinejsi Ryzen 1200 co stoji 1300 Kc novy je 3x vykonnejsi.

Johan1998
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Johan1998 » 09 lis 2019 17:05

A ten ryzen 1200 by mi tam šel?
A jak to myslíš nový je 3x výkonější

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18673
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod xbs » 09 lis 2019 17:07

nešel, musel bys pořídit novou desku a paměti... a myslel to tak, že novej Ryzen 1200 stojí pouhejch 1300,- a je přitom třikrát výkonnější než ten tvůj současnej procák...

Johan1998
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Johan1998 » 09 lis 2019 18:20

a mohly by jste mi doporučit něco , aby mi to na tu desku šlo a aspoň abych na tom fortnite měl na stálých 60 fps minimálně?

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 232
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Nitram1980CZ » 09 lis 2019 18:21


petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44084
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod petr22 » 09 lis 2019 18:34

Ta deska je stara 12 let a je to deska z kancelarskeho PC, kde ani nejde v BIOSu nic nastavit.

Nejlepsi by bylo to cele odnest do sberneho dvora a koupit normalni komponenty, to se da poridit
do 5000 Kc s tim ze grafiku zatim muzes nechat puvodni.

Tzn procesor, pamet, deska, bedna, zdroj a SSD pokud nemas.

Johan1998
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Johan1998 » 09 lis 2019 20:14

Slyšel jsem něco o procesoru q9650 ten by taky nešel na tu desku? A bylo by to lepší nebo jak?

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 232
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod Nitram1980CZ » 09 lis 2019 20:43

Podle podpory by tam neměl být problém s tím q9650 ale i tak to moc výkonu nepřidá je to prostě už dost staré a nevyplatí se to lepší sehnat aspon 10 000,- za tuto cenu se poskládá mnohem výkonnější pc než to co máte.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44084
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Re: Výběr CPU

Příspěvekod petr22 » 09 lis 2019 20:44

Bylo by to vykonnejsi, mozna by i fungoval - ale musel by byt zadarmo, vetsi hodnotu nema.

Bohuzel se bezne prodava za cenu toho Ryzenu 1200, ktery je samozrejmne podstatne vykonnejsi.

Jestli by fungoval nemuzu nijak overit - vsechno co ma socket 775 a pouziva DDR2 pameti bylo rozdano
a vetsinou vyhozeno pred mnoha lety.

Pocitac z roku 2008, grafika z roku 2012 - jaky ma smysl pouzivat historicke artefakty ?

Vzdyt na to nejde prehrat ani film v h264/265 ve vyssi kvalite a rozliseni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr TV do 12K
    od BedaBedna » 10 pro 2019 21:59 » v Vše ostatní (hw)
    1
    512
    od Spartak1991
    11 pro 2019 22:34
  • výběr PC do 30.000 ,-
    od PARKR » 09 črc 2020 19:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    813
    od PARKR
    11 črc 2020 17:22
  • Výběr PSU
    od KWER » 14 črc 2020 02:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    625
    od KWER
    15 črc 2020 13:03
  • Výběr PSU
    od Skeleton » 17 úno 2020 13:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    365
    od Skeleton
    17 úno 2020 15:01
  • Výběr TV do 20-25K
    od Dannicek » 02 led 2020 12:39 » v Vše ostatní (hw)
    30
    2365
    od Michael850
    13 led 2020 23:11

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti