VGA to Dvi-D

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bushido1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

VGA to Dvi-D

Příspěvekod Bushido1 » 27 lis 2019 06:10

Čaute.

V tiskárně mám HDMI port 1x a DVI D. V monitoru mám VGA a nebo hdmi.

Jaký je nejlepší způsob zapojení. Když nechci z HDMI do HDMI. Slot HDMI na grafarne chci nechat volný.

Díval jsem se na net a VGA do DVI d redukci moc není..

Nebo je lepší udělat z HDMI monitoru do DVI d?

Diky



Reklama
gogo1963
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1554
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod gogo1963 » 27 lis 2019 06:15

jo, můžeš koupit kabel hdmi - dvi-d ... v tiskárně? Nebo na g kartě?

Bushido1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 14
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod Bushido1 » 27 lis 2019 06:32

Jeste mě napadlo že tam má display port. Tak to by bylo asi nejlepší řešení ne? Display port do HDMI monitoru.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15051
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod xbs » 27 lis 2019 06:56

určitě, jen si pohlídat směr signálu u teho kabelu...

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 800
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod Coxx-cz » 27 lis 2019 09:12

VGA to DVI-D ani dost dobre nejde - to uz je potreba nejaky prevodnik, neb VGA je analog a DVI-D digital.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

gogo1963
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1554
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod gogo1963 » 27 lis 2019 09:33

však jo, převodníky jsou, to je ale takové řešení, když není možné jiné ...

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 800
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod Coxx-cz » 27 lis 2019 09:40

Jj, tim jsem reagoval na "Díval jsem se na net a VGA do DVI d redukci moc není.." :-) Jinak z osobni zkušenosti můžu říct že ani sebelepší převodník občas nemusí fachčit. Nejlepší bude využít DP -> HDMI.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1237
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod Zivan » 27 lis 2019 10:13

A bylo by dobre vedet, jake ma ten monitor rozliseni - do fullHD, nad fullHD.

gogo1963
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1554
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod gogo1963 » 27 lis 2019 11:34

vga na moonitoru, to bude fullhd nebo méně ...

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1237
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod Zivan » 27 lis 2019 20:15

Tim bych si nebyl tak jisty, treba na Alze je 65 monitoru s vyssim rozlisenim a VGA:
https://www.alza.cz/lcd-monitory/188429 ... -239715113

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39915
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod petr22 » 27 lis 2019 21:20

Je otazka, jake rozliseni pujde vubec nastavit pres ten D-Sub.

Podle me maximum bude vetsinou 1920x1080 nebo 1920x1200 a 60 Hz,
pokud se podari vubec nastavit vic, zacnou trable jako rozmazani obrazu,
blikani nebo se to bude klepat jako drahej pes.

gogo1963
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1554
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: VGA to Dvi-D

Příspěvekod gogo1963 » 28 lis 2019 02:37

Zivan píše:Tim bych si nebyl tak jisty, treba na Alze je 65 monitoru s vyssim rozlisenim a VGA:
https://www.alza.cz/lcd-monitory/188429 ... -239715113

no ano, také ale mají hafo dalších portů, ne jeden hdmi a jeden vga ... už jen podle toho to bude nějaká ...


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 5 hostů