A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 09:26

no, já Gigabyte nemusím, ale tohle je docela opruz, stejná chyba na dvou deskách nemůže být ani náhodou, to by pak chyba byla jinde :D



Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4091
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod dvorakj » 04 led 2020 09:38

dival ses na tu kompatibilitu jak psal ITCrowd???
updatoval si BIOS???

ja gigabyte taky nemusim, nikdy mi poradne tyhle desky nejely, jedine Asus

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 09:45

tam v té kompatibilitě se asi nenajde, je tam pár patriotů, ale ... proto spíše ten bios, který toto určitě rozšiřuje ...jenže bez odpovědi ... on stejně objednal novou už asi ...

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4091
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod dvorakj » 04 led 2020 09:50

zbytecne tim pridelava praci jinym a neumerne zvysuje uhlikovou stopu, uplne se oteplilo, jak klikl na objednat

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 10:01

Tak komponenty mi naházel do košíku xbs, tak hádám, že kompatibilní by ty paměti být měli. Ještě je případně druhá možnost objednat jinou desku, nejsem vyhraněn na Gigabyte. Novou desku jsem objednal, abych ji měl během dne, samozřejmě, že bych radši rozchodil tuhle. Bios jsem stáhl a zkusím updatovat. Mám tu z390UD, případné doporučení na nějakou jinou desku v podobné cenové hladině? Díky

Komponenty Patriot Viper 3600 16 GB
i5-9600 KF
XFX 5700 DD
Be silent! 500 W zdroj

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 10:03

kompatibilitu pamětí nikdo neřeší, alespoň ne do té míry, že bude koukat na mauály a seznamy podporovaných pamětí, ale jen jestli na desku jdou ddr3, resp. ddr4 ... ty seznamy stejně většinou nestojí za nic, takových značek a bordelu .,.. normální značkové ram by měly jet, jako že i jedou, akorát blbě ... systém je vidí, chyba je jinde ...
desku asi https://www.softcom.cz/eshop/asus-prime ... 18120.html

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 10:14

Update biosu proběhl a stejně nic...

Ok, deska bohužel není skladem, potřeboval bych nějakou skladem u alzy, abych ji měl ještě dnes. Nějaká alternativa?

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 10:16

kouknu ... v alze kde, Paha? Brno? Poděbrady?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18078
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod xbs » 04 led 2020 10:18

DDR4 kompatibilitu bych neřešil, možná u starších typů pamětí, stopro to nejni nigdy, ani u QVL (jiná šarže atd), navíc ti fungovaly (v nesprávnejch slotech)...

Trhanec
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod Trhanec » 04 led 2020 10:21

gogo - to bych neřešil,jn aby byly někde skladem :))

Děkuji xbs. Nějaká varianta, aby to bylo fakt tak okolo těch 3-3,5 max? Jako ve výsledku mě to nevytrhne o 1500 dražší deska, ale abych to vůbec využil...

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: A1 a B1 slot 2x8GB ram - systém nenajede

Příspěvekod gogo1963 » 04 led 2020 10:21

klidně i tuhle ale dneska jen po Praze https://www.alza.cz/msi-mag-z390-tomahawk-d5471035.htm



  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Corsair RGB Pro 2x8GB 3200mhz c16
    od Baggy » 08 úno 2020 11:35 » v Taktování a další úpravy PC
    10
    1059
    od xbs
    08 úno 2020 16:27
  • 2x4gb + 2x8gb ram, jak zapojit?
    od Sat1urn1 » 10 pro 2019 23:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    344
    od Zivan
    10 pro 2019 23:56
  • Koupím RAM 2x4GB nebo 2x8GB
    od bereline » 28 bře 2020 09:30 » v K: Hardware
    0
    858
    od bereline
    28 bře 2020 09:30
  • Paměti Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600, Blackout Series
    od Acey » 11 čer 2020 18:05 » v P: Hardware
    0
    253
    od Acey
    11 čer 2020 18:05
  • Acer Aspire 5315 - nejde slot na RAM
    od ivonavra » 08 zář 2019 09:40 » v Problémy s hardwarem
    0
    329
    od ivonavra
    08 zář 2019 09:40

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 4 hosti