Výměna zdroje?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3784
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 21:31

flowem: ano, ten by byl ideal :)
moc se resi nic



Reklama
VHody
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod VHody » 15 led 2020 22:01

Jak nic?? moje krabice stále žije :)
jak řešit rozdíl konektoru v desce na 24 pinů a ze zdroje na 20 pinů?

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3784
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 22:06

neresit!!
be quiet
Konektory: 4pin CPU (2x), ATX 20+4pin, MOLEX (2x), PCI-Express 6+2pin (2x), SATA (5x)

VHody
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod VHody » 15 led 2020 22:16

u be quiet narážím na rozdíl počtu pinů v hlavním konektoru vůči desce
jak s rozměry zdroje? nelze tam vyčíst podstatné délky - současný zdroj má napříč skříně 150mm x výšku 85 (tam moc rezerva není) a délka je jedno

prosím o názor na tento zdroj:
https://www.czc.cz/evga-supernova-550-g ... 68/produkt

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3784
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 22:28

no, narazis uplne na neco jineho
pocet konektoru - ok
rozmery:
1) mas doma metr?
2) je stary zdroj atx?
pokud si na tyhle odpovedi neodpovis, tak vse vyhod a kup novy hotovy komp, na nocni brigade uz bys mel za tu dobu, co to resis, vydelane na zakladni desku :-)

doted si nenapsal, jaky tam mas zdroj.

VHody
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod VHody » 15 led 2020 22:39

dvorakj píše:no, narazis uplne na neco jineho
pocet konektoru - ok
rozmery:
1) mas doma metr?
2) je stary zdroj atx?
pokud si na tyhle odpovedi neodpovis, tak vse vyhod a kup novy hotovy komp, na nocni brigade uz bys mel za tu dobu, co to resis, vydelane na zakladni desku :-)

doted si nenapsal, jaky tam mas zdroj.


? o rozměrech, typu současného zdroje k vyřazení a o tom, že jde o ATX + ATX12V jsem psal...
nedokážu rozhodnout, zda je rozdíl v počtu pinů hlavního konektoru je problém (be quite)
Poslední návrh se zdá být ok, rozměry nevím, ale jsme zpět na 400W u kterých si nejsem jistý s případnou změnou procesoru

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3784
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 22:42

nenapsal si prakticky nic.
ja jsem v klidu, mi komp jede uplne v poradku.
zatim zdar.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod RIKI22 » 15 led 2020 22:52

Nemusíš mať o obavy.Tvoj zdroj má ATX12V 4pin a nové zdroje 8pin , ktorý je zložený z 4+4 pin , takže to rozpojíš a použiješ iba jeden 4pin.

VHody
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod VHody » 15 led 2020 22:58

dvorakj píše:nenapsal si prakticky nic.
ja jsem v klidu, mi komp jede uplne v poradku.
zatim zdar.


?
napsal jsem prakticky vše, o čem píšeš:

současný zdroj: rexpower 400W
rozměry:150 mm napříč skříně akorát, výšku 85 měnit na vyšší hodnot nelze, délka je jedno, tam je místa dost
deska P8H61 M LE = ATX 24 pinový a ATX12V 4 piny

v klidu buď, jen hledám co nejvíce informací pro změnu zdroje

Dodatečně přidáno po 4 minutách 3 vteřinách:
RIKI22 píše:Nemusíš mať o obavy.Tvoj zdroj má ATX12V 4pin a nové zdroje 8pin , ktorý je zložený z 4+4 pin , takže to rozpojíš a použiješ iba jeden 4pin.


ahoj ahoj, ATX12V se nebojím, nevím ale co budu dělat s hlavním konektorem ze zdroje s dvaceti piny, když v desce mám připojení na 24 pinů (někde psali, že to nevadí, nevím ale jak ten konektor u nového zdroje bude přesně vypadat)

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod RIKI22 » 15 led 2020 23:08

Aký 20 pin ? Máš tam 20+4 pin.Pozri sa na stránku
https://www.bequiet.com/en/accessories/power-cable/805
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

VHody
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Výměna zdroje?

Příspěvekod VHody » 16 led 2020 20:24

RIKI22 píše:Aký 20 pin ? Máš tam 20+4 pin.Pozri sa na stránku
https://www.bequiet.com/en/accessories/power-cable/805


Deska je na 24 pinů. viz attach.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vymena starsiho zdroje
    od dvorakj » 13 zář 2019 20:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    322
    od Donald64
    14 zář 2019 08:43
  • Výměna zdroje, nefunkční PC
    od Strady » 26 říj 2019 20:28 » v Problémy s hardwarem
    14
    1193
    od petr22
    27 říj 2019 19:45
  • Výběr zdroje
    od Malchi » 28 črc 2019 22:27 » v Problémy s hardwarem
    6
    520
    od xbs
    29 črc 2019 10:27
  • Výběr zdroje
    od sim20 » 20 dub 2019 17:54 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    390
    od vuLva
    20 dub 2019 17:58
  • Výběr zdroje
    od Tavy47 » 25 kvě 2019 20:50 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    300
    od xbs
    25 kvě 2019 20:52

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 18 hostů