Počítač se zapne jen na sekundu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Scofield_CZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 699
Registrován: leden 11
Bydliště: Napajedla, Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod Scofield_CZ » 08 úno 2020 06:16

Zdravím, dnes se potýkám s takovym netradičním problémem.
Asi 3 měsíce zpátky se mi z ničeho nic vypnul počítač a nešel zapnout. Jen se na sekundu rožnuli ledky a pootočili větráky a hned všechno zhaslo, po opětovném zmáčknutí tlačítka už absolutně bez odezvy. Tak sem vypojil na chvíli síťový kabel a znovu zapojil. Počítač sem se pokusil zapnout, ale vše se rozběhlo tak na sekundu a zase to zhaslo. Poté opět ani bez té sekundové odezvy. Tudíž mi bylo jasné, že to bude zdrojem, nicméně v první řadě sem se chtěl ujistit, ať nekupuju zdroj zbytečně. Použil sem již známý trik propojení zeleného a černého kabelu na tom 24pinu. Po propojení a zapnutí zdroje, se ventilátor roztočil pouze na sekundu a hned zhasnul. Pro jistotu sem to zkousel propojovat několika různými drátky a taky jsem vyzkoušel více černých kabelů. Samozřejmě pokaždé stejný výsledek - ventilátor se vždy roztočil na sekundu a pak zhasnul.

Obědnal jsem tedy nový zdroj (Seasonic 620w). Asi za týden jsem ho měl doma a namontoval do počítače. Pro mé překvapení - stejný scénář jako minule. Vše se roztočilo a po sekundě opět zhaslo. V ten moment mi to bylo divné, tak sem byl znovu odzkoušet ten starý zdroj. A světě div se, po propojení jako posledně se zdroj normalne rozběhnul a fungoval ( kamarád pak sháněl zdroj do počítače do dílny, tak sem mu ho prodal). Tak sem si řekl, že musí být v háji deska, ale nastesti jsem měl druhou doma, tak jsem vše přehodil a namontoval do počítače i s novým zdrojem. Vše fungovalo jak má.

Tedy až do včerejška, z ničeho nic se mi vypnul počítač a po pokusu o zapnutí se vše roztočilo jen na sekundu a hned vyplo, po opětovném pokusu zase bez odezvy.
Jelikož jsem spěchal na noční, tak už jsem to neřešil a šel jsem do práce. Ráno dojdu domů a zkouším počítač zapnout. Opět se to roběhlo na sekundu a hned zhaslo. Sundal jsem bočnici a zkusil každý kabel odpojit a připojit znovu, a poté počítač spustit. Počítač se rozběhnul a vše fungovalo jak má, tak jsem si řekl, že jsem předtím něco asi špatně domáčkl a teď už to ztratilo kontakt. No a teď večer jsem byl na počítači, nechal jsem ho zapnutý a na pár hodin sem šel ven. Dojdu domů a počítač byl vypnutý. Zkouším ho zapnout, ale opět se vše roztočí na sekundu a vše hned pak vypne, opěrovný pokus opět bez odezvy. Tak z ovu zkouším vse odpojit a připojit. Nicméně tentokrát to nezabírá. Tak vše odpojuju a zkouším jestli jede zdroj.
Propojil sem zelený a černý kabel, ale větrák zdroje se roztočil jen na sekundu a opět vypnul.. zkousel jsem to několikrát a prostě furt to samé..

Už jsem z toho docela debil. 2x ta samá situace. Už bych se ani nedivil, kdyby ta týden se ten zdroj z ničeho nic rozjel tak jak má. Zdroj nijak nesmrdí.
Všem díky za tipy


PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit

Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2330
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod gogo1963 » 08 úno 2020 06:40

když děláš pořád takové ty "známé triky" divím se, že ti to nehoří ...

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11854
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod Marfy » 08 úno 2020 07:08

Máš pod deskou distanční podložky ? Nebo respektive nedotýká se deska spodní částí někde o plech case ? To by pak mohlo zkratovat.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4143
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod dvorakj » 08 úno 2020 08:27

jj.
zkus si to jeste slozit na stole.
vsechny kabely do desky/grafiky mas zapojene?
znamy trik je nekdy uplne zbytecny, kdyz staci zapojit 1 4pin kabel

Uživatelský avatar
Scofield_CZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 699
Registrován: leden 11
Bydliště: Napajedla, Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod Scofield_CZ » 08 úno 2020 16:37

Distančního podložky tam jsou. Demontoval jsem základní desku a ani pod ní nebylo noc, co by eventuálně monhlo spojit něco s plechem od case. Zkusil sem to tedy poskládat na stole (bez ssd, hdd a mechaniky).

Nicméně furt stejný výsledek. Při pokusu o zapnutí se větráky na sekundu potočí a ihned to zhasne
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1126
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod rhsCZ » 09 úno 2020 16:27

A co když nemáš ke zdroji nic připojeno? mužeš takhle postupně připojovat(věc po věci) a zkoušet čím to je. měl jsem podobný případ, že se mi jednoho dne vypl pc a nešel zapnout a bylo to vadnou GPU z výroby (napájení grafiky bylo ve zkratu) a tak mi vypínala nadproudová ochrana zdroje.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
Scofield_CZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 699
Registrován: leden 11
Bydliště: Napajedla, Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod Scofield_CZ » 10 úno 2020 20:42

rhsCZ píše:A co když nemáš ke zdroji nic připojeno? mužeš takhle postupně připojovat(věc po věci) a zkoušet čím to je. měl jsem podobný případ, že se mi jednoho dne vypl pc a nešel zapnout a bylo to vadnou GPU z výroby (napájení grafiky bylo ve zkratu) a tak mi vypínala nadproudová ochrana zdroje.


Samozřejmě i to jsem zkoušel. Nicméně jsem zkusil prohodit zdroje s jiným počítačem a skutečně ten zdroj odešel. Ve druhém počítači to dělá to samé a tento se s jiným zdrojem v pořádku zapnul.
Jen mi to ze začátku přišlo divné, že by Seasonic vydržel tak krátkou dobu.
Nicméně teď v týdnu ho pujdu reklamovat, snad to vezmou ikdyž k tomu nemám už originální krabici
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43553
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2020 22:05

Odkdy je k reklamaci potreba originalni krabice ?

Krabice je obal, obal se obvykle vyhazuje hned po koupi.

Krabice je potreba jen pri vraceni do 14 dnu.

Kratkou dobu - 6 let - a kdo vi v jakem stavu mate elektroinstalaci v byte, treba
to jestli to kazdy den vypinas z elektriny take muze mit vliv.

Uživatelský avatar
Scofield_CZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 699
Registrován: leden 11
Bydliště: Napajedla, Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Počítač se zapne jen na sekundu

Příspěvekod Scofield_CZ » 13 bře 2020 18:25

Tak reklamace byla vyřízena vrácením peněz. Takže budu kupovat nový.
Nicméně, teď na to hledím, a objevil se https://www.czc.cz/seasonic-s12iii-650- ... 65/produkt
Tak se chci zeptat na názor. Někdo tam do diskuze psal, že celkem nic moc
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač se zapne a hned vypne.
    od Petr* » 04 pro 2019 20:57 » v Problémy s hardwarem
    1
    518
    od petr22
    04 pro 2019 20:58
  • Počítač se zapne, ale monitoru to trvá dlouho
    od Fizarezi » 13 říj 2019 18:55 » v Problémy s hardwarem
    12
    1395
    od xbs
    15 říj 2019 05:09
  • Zvuk prestáva hrať na split sekundu v náhodných časoch
    od uwuowo » 03 lis 2019 01:53 » v Vše ostatní (sw)
    4
    728
    od RIKI22
    04 lis 2019 16:33
  • PROSIM POMOC Zapne se ALE
    od MatyasOnufer » 11 dub 2020 09:47 » v Problémy s hardwarem
    2
    234
    od MatyasOnufer
    11 dub 2020 10:59
  • Počítač na hry 15-16K
    od Dabidand8 » 15 lis 2019 15:48 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    340
    od Dabidand8
    15 lis 2019 15:55

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti