Rychlý disk M.2 nejde použít?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5242
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod RIKI22 » 01 bře 2020 12:05

Máš to z tej stránky, stiahnuté Home Use ?https://www.macrium.com/reflectfree
Neskúsil si , či Ti vytvorí ISO súbor ?



Reklama
Rado4
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Rado4 » 01 bře 2020 12:07

Ještě mě napadlo to okno Advanced. Tam je dost možností. ISO dělá to samé. Stále dokola přepínání okna jak jsem popsal

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5242
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod RIKI22 » 01 bře 2020 12:24

Tak tam akurát môžeš skúsiť vybrať z ponuky v položke Choose Base WIM.
Stiahol si program z tej stránky z odkazu ?
Ak by sa Ti nedarilo https://uloz.to/file/Y23Y8JezEL7B/macriumrescue-rar

Rado4
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Rado4 » 01 bře 2020 12:49

Koukal jsem na tu první adresu a tam je volná pouze 30-ti denní verze. To je na nic, protože image se potřebuje hlavně pokud něco pokazíme. Škoda, že se nedostanu na Active Boot v.14, tam píšou, že umí i disk M.2. Při ,,mém vzdělání" nechápu jaký je s tom rozíl, když mi chodí SSD disk s v.8 a jiný podobný již ne. Pro nějaký pokus, to ale kupovat za 2 500 nebudu. Jinak stahuji tu druhou možnost, uvidím zda to půjde. Mohl bych také zkusit tu 30-tidenní verzi abych zjistil, kde je závada.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5242
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod RIKI22 » 01 bře 2020 12:52

A klikol si na v odkaze na Home Use ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18930
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod ITCrowd » 01 bře 2020 12:52

http://radja.cz/161/zaloha-disku-nebo-d ... lonezilla/
Podotýkám, že clonezilla je zcela zdarma.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5242
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod RIKI22 » 01 bře 2020 12:56

30 dní platí pre inú verziu.

Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Santo » 01 bře 2020 13:21

https://www.macrium.com/reflectfree a tam zvolit vlevo nahoře "Home use". Před stažením to nabízí nepovinnou registraci, tu přeskočit.

Před instalací odinstalovat tu verzi, co tam máš teď. Pokud je na disku C: složka boot a v ní podsložky macrium a sm_da, tak celou tu složku "boot" před instalací nové verze smazat.

pozn. do volby "Advanced" při tvorbě záchranné flashky jsem nikdy nešel

Rado4
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Rado4 » 01 bře 2020 13:44

ITCrowd - zatím jsem nahlédl, tak píší něco o mnoha hodinách.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18930
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod ITCrowd » 01 bře 2020 14:27

A jak dlouho se trápíš s tímhle? :-)
250 SSD disk (100GB obsazeno) to na síť zazálohuje za 25 minut.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Rado4
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: duben 13
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Rado4 » 01 bře 2020 14:41

Se sítí nemluvím. Nedávám tam nic. pokud je něco choulostivého, tak odpojuji internet a jinak se snažím mrkváčům 10 to trochu ztížit. Platby po telefonu také ne. Holt čísla jsou čísla a s těmi se dá dělat hodně věcí.

A co je nyní hlavní, nemožné se stalo asi skutečností. Jednotka USB se zaplnila asi 300MB dat.
Všem mnohokrát děkuji za pomoc a názory. Macrium odzkouším- tam i zpět + formát.

Uživatelský avatar
Santo
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Rychlý disk M.2 nejde použít?

Příspěvekod Santo » 01 bře 2020 14:52

To jsem rád, že to konečně funguje. :D

Když budeš bootovat z té flashky, budeš mít zřejmě na výběr ze dvou možností: buď UEFI disk nebo jako disk bez UEFI. Zvol tu možnosti UEFI.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Potřebuji sestavit velmi rychlý PC do 30 tis.
    od Edom » 25 kvě 2020 12:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    50
    1823
    od Edom
    včera, 11:45
  • Windows 10 Rychlý přístup - Změna umístění
    od Fargotroniac » 14 kvě 2020 13:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    97
    od Fargotroniac
    14 kvě 2020 13:49
  • Lze někam použít tyto větráky?
    od extrem » 10 srp 2019 14:41 » v Vše ostatní (hw)
    1
    465
    od socirel
    10 srp 2019 14:51
  • Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?
    od Minapark » 14 bře 2020 13:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    712
    od Minapark
    28 bře 2020 09:27
  • Lze použít 6 ram pamětí na 8mi slotové základní desce?
    od husnic38 » 17 úno 2020 21:23 » v Vše ostatní (hw)
    0
    560
    od husnic38
    17 úno 2020 21:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 4 hosti