CPU Xeon X5470

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Ghost81
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

CPU Xeon X5470

Příspěvekod Ghost81 » 04 bře 2020 15:34

Zdravím,prosím o radu ohledně CPU Xeon X5470...Běží mi v základní desce Asus P5Q na standartních 3GHz ovšem zvláštně násobič.FSB je 400 na AUTO a násobič min 6.0 a max 7.5.Přijde mi vysoký FSB a nízký nasobič.Potřeboval jsem vyšší výkon,ale bohužel přetaktovat jde pouze FSB na 409 pak už nenajede bios.Na youtube mají tento CPU i přes 4GHz a násobič 10.Proč mi ten násobič jede pouze na max 7.5 díky za info.CPU X5470 je upraveno na socket 775,nejnovější bios na desce mám taky,ale bios tam hlasí nějaké upozornění na upgrade bios a na CPU,že je na max. výkon.



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9877
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod zeus » 04 bře 2020 15:57

Vitej na PC-Help!
Tento serverovy procesor ma mit takt 3,33GHz pri bus speed 1333MHz (tedy 10x333), je tedy spatne detekovan BIOSem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44726
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod petr22 » 04 bře 2020 18:12

"ale bios tam hlasí nějaké upozornění na upgrade bios"

I feel I was denied critical need-to-know information (Burt Gummer).

Slo by tu hlasku presne opsat nebo vyfotit ?

Ciste po technicke strance, nejaka dvoujadrova i3 do socketu 1150
i s deskou bude do 1000 Kc, RAM by sly pouzit stejne (DDR3). A byla
by i vyrazne vykonnejsi nez ten Xeon.

Ghost81
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod Ghost81 » 04 bře 2020 18:26

Díky za info,je mi to jasný,jinak to byl CPU Xeon X5472 ten má 3GHz a 1600MHz trochu jsem se upsal a bios jako napíše správné info o něm,ale zřejmě si s ním neporadí jak je serverový.Ten nízký nasobič (7,5*400) je tedy kvůli špatné detekci.Tak mám tedy zkusit asi jiný CPU sehnat?Xeony jsou právě levnější oproti Q9650...

Dodatečně přidáno po 7 minutách 17 vteřinách:
Jasné hlášku biosu napíšu přesně.Po technické stránce máte pravdu,už o tom hodně uvažuji,ale ty náklady se mi ted nehodí.Navíc jsem čekal ,že ten Xeon je čtyřjádro na 3Ghz a může konkurovat jen dvojjádru i3 a ramky mám bohužel 8GB DDR2 stará verze na socket 775.Jinak hraji Resident Evil 2 remage 2019 proto to přetaktování řeším,hra běží plynule je CPU mi přijde že sotva stačí..Grafiku má Radeon R7 260X 2GB.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44726
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod petr22 » 04 bře 2020 18:37

Ty tam mas DDR2 RAM na 800 MHz ?

To by mohla byt pricina te 400 MHz FSB.

Ghost81
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod Ghost81 » 04 bře 2020 19:01

Ano DDR2 na 800MHz

Dodatečně přidáno po 1 minutě 50 vteřinách:
Bios
Bios update recommended
To unleash this CPU s full power,please perform Bios update process.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9877
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: CPU Xeon X5470

Příspěvekod zeus » 04 bře 2020 22:07

Ghost81 píše:CPU Xeon X5472 ten má 3GHz a 1600MHz trochu jsem se upsal a bios jako napíše správné info o něm,ale zřejmě si s ním neporadí jak je serverový.Ten nízký nasobič (7,5*400) je tedy kvůli špatné detekci.


Tak si vyber ;)
Ale A je spravne (X5472 ma vysokou FSB by design a proto nizky nasobic). Jestli to chces pohonit, vem tu X5470 nebo modifikuj BIOS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Xeon ke gtx 1060
    od WinDroid » 11 lis 2020 19:13 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    106
    od xbs
    11 lis 2020 19:20
  • K: CPU Intel XEON E3 1155
    od Pavlek » 01 dub 2020 08:40 » v K: Hardware
    0
    604
    od Pavlek
    01 dub 2020 08:40
  • K: Procesor pro socket 1150 i7/Xeon
    od FIDLIK » 15 čer 2020 17:15 » v K: Hardware
    4
    504
    od FIDLIK
    27 čer 2020 10:24
  • Stačí procesor xeon e3 1230 v3 k RTX 2070s
    od MEN » 29 bře 2020 21:44 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    818
    od cadworker
    03 kvě 2020 23:42
  • Upgrade starého PC (Xeon 1231v3 -> Ryzen 7/9) +- 25 tisíc
    od Firello » 05 kvě 2020 10:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    417
    od Eldenroot
    05 kvě 2020 21:20

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů