Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Peťa » 18 bře 2020 10:34

Ahoj,

rád bych vás požádal o rady ohledně toho, jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru.
Jedná se o monitor Acer G226HQLBDB https://www.walmart.com/ip/Acer-21-5-Fu ... k/36141317
PC je s operačním systémem Win 10 Pro. Připojení přes VGA.
Vše zobrazované na monitoru je trochu rozmazané směrem doprava. Zkoušel jsem nastavení zobrazení v počítači, ale tam se zdá vše v pořádku.
Když tlačítky na monitoru nastavím, aby se automaticky seřídil, tak je vidět, jak na chvíli zaostří a pak se zase rozmaže a tak to zůstane. Přijde mi to tedy jako závada monitoru.
Nemám možnost zkusit jiný monitor.



Reklama
mtc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod mtc » 18 bře 2020 10:55

je to vadný monitor,reklamovat

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43126
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod petr22 » 18 bře 2020 11:03

A nebo nekompatibilni graficka karta, videl jsem to mockrat.

Nektere rady notebooku nam to pres VGA delaly take.

Reseni je pouzit monitor s digitalnim vstupem, je rok 2020 a ne 1993,
monitory co maji jen VGA by se uz 15 let nemely vubec prodavat.

Muze pomoct prevodnik digital-VGA , monitor se pripoji na nej a ne na analogovy vystup
graficke karty.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1524
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Zivan » 18 bře 2020 11:24


Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Peťa » 18 bře 2020 12:01

Díky za reakce.
Myslím, že má i DVI, ale vyfotil jsem si jen štítek, ale zapomněl jsem obhlédnout konektory na monitoru a počítači. Počitač je u strýce, takže můžu pokročit, až u něj zase bude.
Řešením by tedy mohl být DVI kabel a pokud počítač má jen VGA výstup, tak ještě k tomu převodník VGA na DVI?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43126
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod petr22 » 18 bře 2020 12:03

Jak to fungovalo doted ?

Nebo to je nejaka nova kombinace pocitace a monitoru?

Pokud ten pocitac neni starsi nez 15 let tak by mel mit digitalni vystup.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1524
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Zivan » 18 bře 2020 12:04

No pocitej s tim, ze ten prevodnik muze, ale nemusi pomoct.

Pokud by mel pocitac HDMI, DVI nebo DP, tak redukce a zapojit do DVI v monitoru.

petr22:
Staci 9 let, ted jsem resil PC s AM3 deskou a ta ma jen VGA vystup (majitel chtel pripojeni k TV). Hlavne ze ma LPT a COM porty :) Ale byla to nejaka skladana sestava od PC eshopu a asi zvolili to nejlevnejsi.
Naposledy upravil(a) Zivan dne 18 bře 2020 12:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Peťa » 18 bře 2020 12:05

Počítač je z roku 2013 a do teď to jelo přes VGA kabel. Je dost možné, že je obraz rozmazaný celou dobu.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1524
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Zivan » 18 bře 2020 12:09

Jeste bych overil, ze je nastavene nativni rozliseni, tedy fullHD a ne nejake nizsi.

Nekdy neverim, na co jsou lidi se ochotni divat a jeste jim to nevadi. Jen je pry obcas z dlouheho divani boli oci. Me boli hned, jak to vidim :(

sim20
Level 3
Level 3
Příspěvky: 578
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod sim20 » 18 bře 2020 12:48

Jestli se při automatickém seřízení na chvilku zaostří, tak to zkus nastavit ručně.

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Peťa » 18 bře 2020 14:56

Zatím díky.
Jak u toho počítače zase budu, omrknu to a ozvu se.
Ruční nastavení jsem taky zkoušel. Našel jsem tam položku focus, která se mi pro ostření zdála nejnadějnější, ale když jsem s tím hýbal, tak se nic viditelného nedělo.
Ve Windows je nastaveno Full HD rozlišení pro monitor.

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak vyřešit rozmazaný obraz na monitoru?

Příspěvekod Peťa » 21 bře 2020 19:46

Tak jsem dnes byl počítač oblhédnout a přitom jsem i odpojil VGA kabel z monitoru a pak po zapojení zpět už obraz není rozmazaný. Takže i když to nebylo zjevné, byl tam asi špatný kontakt.
Přitom jsem zjistil, že počítač i monitor mají také DVI konektor.
Vypadá to, že je tedy vyřešeno, ale ještě nechám téma pár dní otevřené, kdyby se to zase rozhodilo.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t
    od childa » 18 říj 2019 09:45 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    12
    2834
    od richchie
    18 říj 2019 18:06
  • Obraz na monitoru naběhne vždy až po restartu PC
    od Raduz21 » 13 zář 2019 20:00 » v Problémy s hardwarem
    7
    688
    od Raduz21
    16 zář 2019 16:23
  • Program COM Surrogate přestal pracovat_jak vyřešit?
    od bluenite » 06 srp 2020 20:19 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    75
    od bluenite
    06 srp 2020 20:19
  • USB, Obraz
    od Joseflew » 30 srp 2019 13:56 » v Problémy s hardwarem
    4
    460
    od Joseflew
    30 srp 2019 17:35
  • Nejde obraz
    od Fenyx » 29 říj 2019 18:04 » v Problémy s hardwarem
    5
    472
    od petr22
    29 říj 2019 18:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Elusive a 3 hosti