Ge Force GT 710 topí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vbobo
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod vbobo » 29 bře 2020 18:32

Ahoj lidi,
prosím o radu jak vyřešit problém s přehříváním g. karty GT 710.
Na compu mi odešla deska, na které tato karta běžela (1 rok cca).
Koupil jsem novou desku ASUS M5A78L-M LX3, do ní starší AMD FX 3600 six, 8GB RAM, a posadil tam tuto původní GT 710.
Původní HDD SATA s dualbootem W10/Linux jsem použil bez reinstalace. Po startu Wokna doplnily ovladače, jen jeden jsem ze správce HW našel a nainstaloval. Zdroj mám 550. Jak původní, tak současné systém 64 bit.
Ovladače grafiky jsem aktualizoval, dle systému vše OK.
Komp běží v pohodě, ale když zapnu hru, přehřeje se za chvíli grafika a komp se vypne. Na pohmat je g. karta fakt horká, což nebývala ani ve starším, poměrně slabším kompu.
Napadá někoho, proč by se měla karta přehřívat, či cestu, jak se to pokusit vyřešit?
Díky



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42439
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod petr22 » 29 bře 2020 18:35

Vykonnejsi procesor = vetsi zatez gpu = vyssi teplota gpu.

Graficka karta muze byt take vadna.

Je vubec na chladici karty nejaky ventilator ?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod xbs » 29 bře 2020 18:53

tak vono je vůbec vtipný hrát na něčem jako GT710, navíc většina z nich má jen pasiv, takže esli je to i tvůj případ, tak jí můžeš pomoct nainstalovánim ňákýho větráku... bedna je co zač a jak je řešenej airflow? zdroj "550" je co přesně zač?

vbobo
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod vbobo » 29 bře 2020 19:31

Chápu, já to taky nemám na žádné náročné hry, jen na WoT. Jsem za 60% doma a nechci teď utrácet.
Ta karta je pasiv. Bednu mám otevřenou z jedné strany, jeden větrák na bedně běží, na druhý musím koupit kabel.
Stáhl jsem si HWMonitor a teploty jsou podle mě v normě. Zdroj je https://www.czc.cz/approx-app550ps-550w/196766/produkt
Obrázek
Obrázek

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 780
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod helpmeboys » 29 bře 2020 19:44

Kup na pasiv té karty jeden větrák a bude to ok.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod xbs » 29 bře 2020 19:50

ty teploty sou nic neříkající dyš nejsou v zátěži, zapař si a nech to běžet na pozadí... zdroj bych preventivně vyměnil a určitě pořešil ty větráky v bedně...

vbobo
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod vbobo » 29 bře 2020 19:58

Taky mě napadá zdroj, protože ty teploty jsou v pohodě. Jak zapnu něco trochu náročnějšího, zvýší se otáčky větráku zdroje.
Ok, díky, zkusím to takhle pořešit.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod xbs » 29 bře 2020 20:22

a ty teploty co si poslal byly během zátěže? pochybuju...

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1461
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod Zivan » 29 bře 2020 21:19

Pokud to neni nejaky specialni pasiv, tak bych koupil nejaky 8cm Arctic s nizkymi otackami (treba F8 Silent) a ten tam uchytil.

vbobo
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ge Force GT 710 topí

Příspěvekod vbobo » 31 bře 2020 10:16

Tak se zdá, že jsem brečel na špatném hrobě. V kejsu 3 venty, 2 tlačí, jeden velkej odvádí, teploty nestoupnou nikde nad 50 C, a stejně se po čase buď vypne nebo restartuje, aniž by se to projevilo zvýšením otáček ventilátorů.
Tipuju zdroj, kterej mám naštěstí v záruce.
Díky lidi, s tímhle si už poradím.


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů