Problikávání DRAM a CPU na MB

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FikusCZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod FikusCZ » 12 kvě 2020 20:09

Dobrý den potřeboval bych poradit když pracuji na PC tak mi občas zčerná obrazovka a začne problikávat DRAM a CPU nebo mi vyskočí modrá obrazovka.
Neví někdo čím by to mohlo být nebo jak to opravit už mi došly nápady.
Můj PC:
CPU: ryzen 5 2600
RAM: Patriot viper steel 2x8 3600 mhz (mám to na 3200 mhz z nějakého důvodu mi to na 3600mhz padá)
MB: Gigabyte b450 aorus elite
Děkuji za vaše rady



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18660
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod xbs » 12 kvě 2020 21:36

zkus nižší XMP profil pamětí, případně zkusmo provozovat na úplně základní frekvenci...

Newendy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod Newendy » 13 kvě 2020 07:54

Mám stejný problém funguje mi to na taktu 3200 mhz. Bohužel deska víc nezvládne, nejsi jediný komu deska víc nepustí.
Dej 3200mhz a 1.35V mě to funguje stabilně.

Odesláno z mého iPhone 11 pomocí Tapatalk

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1602
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod Zivan » 13 kvě 2020 08:25

Podle popisu uz ma ted ty pameti na 3200Mhz.

Newendy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 80
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod Newendy » 13 kvě 2020 08:29

Teď sem si to přečetl znovu :D pochopil sem to tak že mu to padá jak na 3600 a 3200 mhz. Má chyba pardon :DD

Odesláno z mého iPhone 11 pomocí Tapatalk

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1602
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod Zivan » 13 kvě 2020 08:55

xbs asi myslel nastavit u pameti treba 2400MHz a vyzkouset stabilitu

Jak dlouho to PC mas? Kupovano jako nove? A dela to od zacatku nebo az ted?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18660
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod xbs » 13 kvě 2020 10:44

nejdřív třeba XMP 3000MHz, pokud nenabídne tak ručně 3000/1.35V, případně základ 2400/1.2V...

FikusCZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod FikusCZ » 13 kvě 2020 15:42

Zivan píše:xbs asi myslel nastavit u pameti treba 2400MHz a vyzkouset stabilitu

Jak dlouho to PC mas? Kupovano jako nove? A dela to od zacatku nebo az ted?

PC mám asi půl roku ramky jsou nové procesor taky jen desku jsem od někoho kupoval na všechno je záruka.
Dělá už to od začátku ale třeba měsíc nic potom třeba 2x za den

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18660
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod xbs » 13 kvě 2020 16:19

zkoušel's cosem psal?

FikusCZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod FikusCZ » 14 kvě 2020 19:28

xbs píše:zkoušel's cosem psal?

Jo zkoušel zatím v pohodě uvidím časem jestli to znovu udělá dělá to random.

FikusCZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod FikusCZ » 24 kvě 2020 12:27

Tak bohužel furt to dělá ...

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5388
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Problikávání DRAM a CPU na MB

Příspěvekod RIKI22 » 24 kvě 2020 13:00

Tak skús ram samostatne.Jednu vyber , či vyskočí problém a potom skús druhú.Alebo skús pridať napájanie na 1,42-1.45V.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dram problém
    od Obamovitch » 27 pro 2019 12:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    314
    od xbs
    27 pro 2019 14:15
  • Při hraní pc spadne- na MB bliká DRAM a CPU
    od Koalaa1987 » 23 bře 2020 02:11 » v Problémy s hardwarem
    2
    583
    od petr22
    23 bře 2020 07:57
  • Red light DRAM, ale RAMky jsou OK
    od KuRRi » 24 čer 2020 19:50 » v Problémy s hardwarem
    1
    253
    od KuRRi
    25 čer 2020 19:43
  • Problikávání monitoru.
    od jiny » 15 kvě 2020 10:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    326
    od mmmartin
    16 kvě 2020 19:57
  • problikávání grafiky, zvuk odpojení zařízení a záseky systému
    od actionboy » 19 čer 2020 14:35 » v Problémy s hardwarem
    3
    207
    od petr22
    19 čer 2020 17:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti