Přetížení zdroje?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
MEN
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 881
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Přetížení zdroje?

Příspěvekod MEN » 15 kvě 2020 18:19

Zdravím,
nedávno jsem se tu radil s pořízením komponent respektive vylepšení pc.. Nakonec to dopadlo tak že se celý pc obměnil za nový, ale zůstala benda, hhd a zdroj..

Každopádně že zátěži ať už nějaký bench nebo hra se rozjede větrák ve zdroji na 100% je to docela masakr :D Ovšem při minulé konfiguraci to nedělalo ani v zátěži a to ani když jsem měl sli 2x gtx970.

Je to známka toho že už zdroj jede na maximum? Vyfoukaný je, ovšem nerozebíral jsem ho, vyfoukal jsem ho jen mřížkou.

Podle kalkulačky na netu mi vyšla spotřeba 581W což zdroj s 620w a nějakých 81% garance asi nasvědčuje že by byl na maximu..

Sestava
Procesor : Ryzen 5 3600 (OC all core 4,5Ghz)
Základní deska : ASRock B450M Steel Legend
Grafika : GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G, 8GB GDDR6 (OC na 2100mhz)
SSD: Crucial MX500, 2,5" - 500GB
SSD: Kingston SSDNow V300 - 60GB
Paměti : Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16 (OC na 3600Mhz)
Zdroj : Seasonic SS-620GM2 Evo 620W



Reklama
souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1094
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod souky5 » 15 kvě 2020 18:48

úplně nejlíp vyzkoušet na měřáku, ten ryzen ma male tdp ale po OC klidne 100w + zjistíš přes program např. occt, grafiku ti ukáže msi after burn tedy i cpu, zdroj už velkou rezervu mít nebude ale stačit měl..

Uživatelský avatar
MEN
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 881
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod MEN » 15 kvě 2020 20:33

Zkusím změřit tím programem :) Každopdně jde nějak řešit chlazení zdroje? Vše je docela tiché, ale ten zdroj jede pecky.. Přidat druhý ventilátor na odtah teplého vzduchu nebo nějaká lepší rada?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42402
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod petr22 » 15 kvě 2020 20:40

Ta kalkulacka na netu bude generator nahodnych cisel, ukazuje asi tak 2x viz nez je realita.

Ventilator ve zdroji muzes vymenit za nejaky tissi.

Jestli ho mas ve skrini dole a nasavanim dospod, tak ho otoc aby nasaval vzduch ze skrine,
bude se chladit vyrazne lepe.

Uživatelský avatar
MEN
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 881
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod MEN » 15 kvě 2020 20:48

Zdroj je dole a nasává vzduch zespod PC do zdroje a vyfukuje ho zadní části. Napdlo mě přidat na tu zadní část ventilátor na odtah. Nebo jak říkáš vyměnit za nějaký tichý, ale jaký to je.. Každý co pojede na max bude hlučný. Nějaké doporučení?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42402
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod petr22 » 15 kvě 2020 21:14

Zespod PC je uzka mezera a jeste tam asi mas filtr.

Jestli je tam filtr, dej ho pryc a kdyz to nepomuze, otoc zdroj nasavanim nahoru,
bude nasavat podstatne vetsim otvorem nez je pod skrini.

Uživatelský avatar
MEN
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 881
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod MEN » 16 kvě 2020 15:14

Tak měl si pravdu. Do zdroje šla málo vzduchu, protože na dně bendy od výroby jsou jen taková žebra viz foto.

IMG_5613.jpg


Takže jsem večer zdroj odmontoval položil na bok aby mohl normálně dýchat a bylo po problému :thumbup:

IMG_5608.jpg


Ráno jsem se do toho pustil a výříznul jsem tam díru a snad bude pokoj :bigups:

IMG_5618.jpg

IMG_5624.jpg



Díky moc za pomoc!!! :smile:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1094
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod souky5 » 18 kvě 2020 18:24

dej si tam alespoň silonku přes to :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42402
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Přetížení zdroje?

Příspěvekod petr22 » 18 kvě 2020 20:23

Ja davam zdroje ventilatorem nahoru, aby nasavaly zevnitr skrine.

Nasavaji vzduch presne z mista, kam ho foukaji predni ventilatory.

Teplota zdroje tak nizka ze ani ve 100% zatezi cpu a gpu se nespousti ventilator
co je ve zdroji. Skrz zdroj proudi vzduch, ktery proudi skrini a to staci.

Protiprachove filtry nemam nikde - jedou za pul roku kdyz je PC vyple to profouknu
stlacenym vzduchem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Předělání ATX zdroje
    od dred001 » 02 úno 2020 12:08 » v Vše ostatní (hw)
    5
    738
    od ITCrowd
    10 úno 2020 20:06
  • Výměna zdroje?
    od VHody » 14 led 2020 00:31 » v Problémy s hardwarem
    22
    1222
    od VHody
    16 led 2020 20:24
  • Výběr zdroje
    od Malchi » 28 črc 2019 22:27 » v Problémy s hardwarem
    6
    581
    od xbs
    29 črc 2019 10:27
  • Teplota zdroje
    od TheSayt » 27 srp 2019 21:53 » v Problémy s hardwarem
    10
    587
    od TheSayt
    27 srp 2019 23:43
  • Pomoc při vybírání GPU/CPU a Zdroje
    od itzm3lur4x » 24 dub 2020 15:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    170
    od Martab
    24 dub 2020 16:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti