FX-6300

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

solidagent007
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

FX-6300

Příspěvekod solidagent007 » 17 čer 2020 17:15

Dobrý den, dnes jsem si namontoval novou základní desku s novým procesorem FX-6300, procesor má 6 jader ale ve správce úloh mi to ukazuje 2 jádra a 4 logické procesory a mam zmrazenou rychlost procesoru na 3,52 GHZ. Předtím jsem měl 4 jádrový procesor athlon x4 840. Prosím o rady. Děkuji :thumbup:



Reklama
Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12648
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: FX-6300

Příspěvekod Michael850 » 17 čer 2020 17:31

Ty nazýváš 8 let starý procesor jako "nový"? Zbav se toho topícího krámu a sežeň něco normálního místo takového slabého přímotopu.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

solidagent007
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: FX-6300

Příspěvekod solidagent007 » 17 čer 2020 17:33

Myslel jsem to tak že jsem si ho koupil jako nový :-)

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12648
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: FX-6300

Příspěvekod Michael850 » 17 čer 2020 17:35

V roce 2020, kde takovou starožitnost prodávají, to máš z nějakého technického muzea, ne? Jako toto nyní provozovat je ti úplně k ničemu, takový procesor ti především jenom topí, je to opravdu historie, obstarožní 32nm výrobní proces i s celou architekturou a i kdybys využil těch 6 "jader", tak každé to jádro je tak slabé, že to převálcuje cokoliv moderního, výkon bude sotva na úrovni starých 2jádrových i3, protože její 1 jádro je za 2 ty "malé" jádra u toho FX.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17847
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: FX-6300

Příspěvekod xbs » 17 čer 2020 17:47

vrať to... jinak co ukazuje HWiNFO?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: FX-6300

Příspěvekod petr22 » 17 čer 2020 18:03

Koupil, novy, letos ?

Kdybys tu byl pred trema rokama, mohls mit ode mne zadarmo FX-8350 i s deskou.

Ten procesor je z roku 2010 a jestli ho mas na hry tak je vykonem hluboko pod tim nejlevnejsim
aktualne prodavanym procesorem. Vyhozene penize.

Nejcistsi reseni by byla nova instalace Windows, ale vymenils pomaly procesor z roku 2010 za o neco
mene pomaly procesor z roku 2010, na novejsi hry oboje k nicemu - a tys jeste snad koupil i desku
na tuto historickou platformu ? Jaaaaaj.

Jestli to jde vratit vrat to a kup Ryzen 1200 AF nebo 1600 AF i s AM4 deskou, budes mit vyrazne vetsi vykon.

Teprve pak bych resil spravny pocet jader a vlaken.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • FX-6300 FSB má větší dopad na FPS v Xplanu?
    od lukas.sei » 03 dub 2020 15:33 » v Taktování a další úpravy PC
    0
    338
    od lukas.sei
    03 dub 2020 15:33
  • Intel Core i3-6300 + Gigabyte B150-HD3P
    od vica » 19 led 2020 15:14 » v P: Hardware
    3
    909
    od vica
    11 úno 2020 12:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Rewqa a 10 hostů