CPU teplota skáče

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Azmir
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Azmir » 27 čer 2020 19:46

Jak vidno AMD ani pikometrový proces nepomůže, i v idlu to topí :D Někteří ale stále budou tvrdit, že nic takového neexistuje. Ještě bych si zkontroloval i spotřebu, ta totiž taky bývá i při minimální zátěži neúměrně vysoká.


Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Reklama
Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12891
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Michael850 » 27 čer 2020 19:50

Co naplat, Intel se prostě fláká.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Acey
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 123
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Acey » 27 čer 2020 20:52

Já mám s 5 3600 v Idle v pořádku teploty, celkem stabilní. Mít 40 - 65°C, to už bych viděl možná na nějaký problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 27974
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Martab » 27 čer 2020 21:00

Nechápu pročč furt někdo řeší IDLE teploty, ty jsou přímo závislé na chladiči a na nastavené křivce, u svého PC (R5 3600) jsem schopný se pohybovat s teplotami v IDLE od nějakých 33°C po 50°C s Gelid Phantom jen tím, jak nastavím otáčky.

To Azmir: Ano, Intel je tak úsporný, že i teplárny ti platí za dodávky tepla... Ano, není to pravda a přeháním, stejně jako ty ;)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44795
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod petr22 » 27 čer 2020 21:12

Samozrejmne ze pikometrovy proces nepomuze, kdyz procesor porad jede na plnou frekvenci i v idle :-)

Kdyz se v idle snizi frekvence tak jak ma, tak Ryzen 3600 nemuze mit vic jak 40 stupnu.

Pokud ma v idle 50 a vic, tak nefunguje spravne rizeni spotreby procesoru a je treba to jen spravne nastavit.

Jak proste, mily Watsone.

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 480
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod amirinda » 28 čer 2020 00:17

bindex píše:Je prostě otravné furt poslouchat větrák, jak zrychluje a zpomaluje..


Nastav si v biosu prodlevu na třeba 3 sekundy, než ventilátor zareaguje, pak přestane dělat co píšeš.

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 318
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Mr. Incognito » 28 čer 2020 00:31

AMD asi má jiná měřítka. 40°C (nebo víc) v idle nemá ani 9900k.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod NiZe269 » 28 čer 2020 03:37

CPU voltage bylo v biosu skoro na 1.5V tak jsem to hodil na 1.3v a momentálně jsem v idlu na 36-37 podle Ryzen Masteru. Tudiž vše již v pohodě hádám? nebo bych měl udělat ještě něco? Podle x videií a stránek Asus má přepálené voltage v základu. a každý doporučuje nebo aspon jsem viděl 3-4 videa aby se na AMD 3900x změnilo z 1.5V na 1.3V Poprosil bych odpověd od Martaba nebo Petra22 děkuji + přikládám screenshot z Ryzen Masteru

viz video. https://www.youtube.com/watch?v=Ssuqhyqah2k&t

Dodatečně přidáno po 7 minutách 7 vteřinách:
teploty v loadu(hraní) 46-50

Dodatečně přidáno po 24 minutách 25 vteřinách:
Vrátil jsem to zpět na auto tudiž Cpu voltage se hodilo zpět na 1.480 Nechci se v tom tolik hrabat aby se v tom něco nepodělalo.

Dodatečně přidáno po 1 hodině 6 minutách 39 vteřinách:
Teploty jsou z nějakého zázračného důvodu v idlu na 35° a to mam voltage v biosu nastavenou na auto. Možná to bylo tim HWmonitorem. Protože momentálně používám Ryzen Master.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12891
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Michael850 » 28 čer 2020 06:47

Tak pokud nepotřebuješ taktovat, tak nepotřebuješ mít zbytečně takové přepálené napětí, osobně bych to postupně snižoval na co nejnižší hodnotu, dokud to bude stabilní. Podělat se nemá co, max to bude nestabilní a shodí se to, tak to zas navýšíš, vyber si nějaký benchmark a nějakou dobu ho vždycky projížděj pro otestování. Těch 1,3V bych bral jako odrazový můstek, níž už to asi moc nepůjde, ale záleží jaký máš štěstí na kus, to už musíš zjistit sám tím otestováním, po kouskách to postupně srážej dolů tak o 0,01V a uvidíš.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod NiZe269 » 28 čer 2020 07:05

Dobře děkuju. A stačí když v biosu budu snižovat jen cpu voltage nebo zároveň musim i cpu soc voltage? Nebo to stačí když bude na auto. Protože udajně cpu core voltage je input a soc je output pokud jsem to nepřehodil.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12891
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod Michael850 » 28 čer 2020 07:14

Se SOC napájíš jen grafiku v procesoru, kterou ty ovšem nemáš a paměťový řadič, tudíž v tomto případě nemá smysl řešit.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: CPU teplota skáče

Příspěvekod NiZe269 » 28 čer 2020 07:19

Tudiž CPU voltage 1.3 Benchmark a postupně snižovat o 0,01 jinak vše na auto? řikám to správně?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • skáče PING - vyjádření providera
    od eXt » 13 říj 2020 15:34 » v Administrace sítě
    0
    227
    od eXt
    13 říj 2020 15:34
  • Při hrání skáče ping na vysoké hodnoty
    od AdAmEk77 » 05 kvě 2020 18:41 » v Vše ostatní (inet)
    1
    330
    od ITCrowd
    05 kvě 2020 19:24
  • Teplota
    od sokrates » 05 kvě 2020 10:30 » v Problémy s hardwarem
    8
    434
    od sokrates
    05 kvě 2020 18:26
  • teplota cpu
    od hybaa » 04 črc 2020 03:58 » v Problémy s hardwarem
    16
    624
    od Michael850
    04 črc 2020 13:40
  • Teplota cpu
    od shockwave » 10 dub 2020 20:14 » v Problémy s hardwarem
    1
    281
    od xbs
    10 dub 2020 21:39

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů