Vadné RAM nebo deska?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 14:23

ram error.jpg
ram error 3.jpg
ram error 2.jpg
Čus.
8600k, Asus Prime Z370-A, Hyperx 16GB 3200

Přes memtest neprojde ani jedna ramka. Zkoušel jsem i jiné sloty a stejný problém.
Je pravděpodobnější, že je vadná deska nebo oba moduly? Dnes budu mít půjčené jiné ramky, tak je vyzkouším.
V BIOSu se zdá být vše OK, včetně napětí RAM.
Při instalaci WIN 10 to hodí hlášku na obrázku.
Dokázal jsem WIN nainstalovat i bez té hlášky, a to pouze při vyplém turbu a vyplé síťovky.
Zkoušel jsem instalaci na více disků. Stejný problém.
Po instalaci WIN se PC chová nestabilně. Náhodné artefakty na ploše (stačí do nich přetáhnout ikonu a zmizí). Zčenání plochy, zůstane jen kurzor. Nemožnost kliknutí na nic. Po stažení čehokoli a pokus o spuštění napíše, že soubor je poškozen atd.
Artefakty se dějí jak na int. GPU, tak na 1050Ti.

BIOS aktuální. Nicméně byla tam verze 0809, kterou jsem na stránkách výrobce nenašel.
CMOS reset nepomohl.

Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) casperdeluxe dne 17 črc 2020 14:33, celkem upraveno 1 x.


Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43167
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod petr22 » 17 črc 2020 14:27

A nebo taky procesor ve kterem je radic pameti.

Byl procesor nekdy pretaktovan ?

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 14:30

Nebyl. To mě taky napadlo. No uvidím co ty ramky. Budu je mít půjčené, tak doufám, že neodejdou

Dodatečně přidáno po 3 minutách 20 vteřinách:
přidal jsem foto
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43167
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod petr22 » 17 črc 2020 14:48

Takhle to vypada podle memtestu jako vadne moduly.

Muzes je prohodit mezi sebou, jestli se ty adresy kde jsou chyby prohodi mezi sebou.

Nic jineho se bez dalsich modulu delat neda.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 14:59

To jsem bohužel nefotil už a nevěnoval tomu pozornost. No uvidím večer s těma druhýma modulama.
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 18:27

Tak nové ramky taky errory. Takže ramky se asi můžou vyloučit
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43167
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod petr22 » 17 črc 2020 18:31

Zkousel jsi vyndat a zandat procesor ?

A ocistit kontaktni plochy cpu isopropylem.

Mam pocit ze Intel ma nekde ke stazeni soft na testovani primo procesoru.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 18:32

Na to se chystám teď právě. Isopropyl nemám bohužel. Jen technickej líh
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 19:25

Líh bude taky OK ne?
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43167
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod petr22 » 17 črc 2020 19:32

Bude.

Zkontroluj i socket na desce, ale do nej nic tekuteho, jen podrobna kontrola jestli
neni neco poskozeneho nebo napadane nejake necistoty.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod casperdeluxe » 17 črc 2020 20:03

Zajimavé je, že než se pustí ten test, tak to trvá u těch starých ramek tak 2 minuty. U těch nových tak 20s... CPU vytažen, očištěn, slot zkontrolován. Vše vypadá být OK. Zkouším test staré ramky.
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43167
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vadné RAM nebo deska?

Příspěvekod petr22 » 17 črc 2020 20:04

Prohledni a kdyztak vycisti i RAM sloty.

Znam cloveka co mel divne chyby vsech pameti a to ceho si si pri spatnem svetle
nevsiml byly chlupy z kocoura v RAM slotu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Deska pro Win 7 plus CPU
    od baseus » 28 říj 2019 08:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    646
    od petr22
    28 říj 2019 22:05
  • Základní deska
    od Lukavw » 03 led 2020 00:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    261
    od xbs
    03 led 2020 07:54
  • Základní deska.
    od Monty19 » 07 led 2020 15:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    28
    1350
    od dvorakj
    11 led 2020 10:16
  • Základní deska
    od Fask » 23 led 2020 23:10 » v Problémy s hardwarem
    66
    1540
    od gogo1963
    24 led 2020 16:13
  • Základní deska
    od kralbananu » 06 lis 2019 17:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    461
    od xbs
    06 lis 2019 18:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 host